Θετική εξέλιξη για το γήπεδο Προσφυγικών

Ευχάριστα νέα για το γήπεδο των Προσφυγικών, καθώς η δικαστική διαμάχη με τον εργολάβο, έληξε, με την σύμβαση να διακόπτεται και επίσημα. Πλέον η ΕΠΣ Αχαίας, μπορεί να προχωρήσει στην ανακατασκευή του χλοοτάπητα.

Θέμα:  Έργο: «Ανακατασκευή Συνθετικού Χλοοτάπητα Προσφυγικών Πάτρας»

“Με το δελτίο αυτό θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την πορεία του έργου της ανακατασκευής του συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου Προσφυγικών Πάτρας , ενός γηπέδου το οποίο κατασκευάστηκε το 1925 και αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά ποδοσφαιρικά γήπεδα της Πάτρας καθώς επίσης και ένα από τα αρχαιότερα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Με το αριθμ. Πρωτ. : ΥΠΠΟΑ/Γ∆ΟΑ/∆ΤΑΕΥ/ΤΕΚΑΕ/123020/4775/671/102 Ηµ/νία Έκδοσης 10/04/2020 δόθηκε απάντηση στο έγγραφο που αποστείλαμε: με αριθμ. Πρωτ. ΥΠΠΟΑ/123020/09-03-2020  προς την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΓΓΑ με θέματα:

1) Αν ο εργολάβος έχει απομακρυνθεί από το έργο και δεν έχει καμιά απαίτηση από τη σύμβαση που έχει υπογράψει 2) τι πρόκειται να κάνετε σχετικά με την εργολαβία και 3) εάν μπορούμε σαν Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας να μπούμε άμεσα στο έργο και με ίδια κεφάλαια να το υλοποιήσουμε.

Η απάντηση της ΓΓΑ ήταν η παρακάτω:

Στις 25-05-2016 υπογράφηκε η σύμβαση του έργου «Ανακατασκευή Συνθετικού Χλοοτάπητα Προσφυγικών Πάτρας». Όπως προκύπτει από την ανωτέρω σχετική επιστολή σας το καλοκαίρι του 2018 η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας «… με δικά της μέσα … προχώρησε στην αφαίρεση όλου του υφιστάμενου κοκκινοχώματος …» και ο ανάδοχος αποδέχθηκε την εκτέλεση των εν λόγω εργασιών.

Η από 25-05-2016 σύμβαση του εν θέματι έργου θεωρείται ότι διαλύθηκε από την κοινοποίηση στον ανάδοχο της διαταγής του φορέα κατασκευής του έργου για οριστική διακοπή των εργασιών κατά την έννοια της παρ. 1 του άρθρου 62 του Ν.3669/2008 και η Υπηρεσία έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να κλείσει η εργολαβία.

Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις για την κατασκευή έργων στον εν λόγω χώρο με δαπάνες της ΕΠΣ αναφέρονται στην υπ’ αριθμ. 17610/21-07-1999 απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού περί εγκατάστασης της ΕΠΣ Πατρών σε χώρο της ΓΓΑ.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Κα Χριστίνα Αλεξοπούλου για την προσπάθεια που κατέβαλε για το γήπεδο Προσφυγικών με την ιδιότητά της και σαν βουλευτής αλλά και σαν Πολιτικός Μηχανικός και μάλιστα με μεγάλη εμπειρία πάνω στη νομοθεσία και την κατασκευή Δημοσίων Έργων“.