Θετική η χρονιά για τη νεοσύστατη Α.Ε. Καλαβρύτων

του Βύρωνα Ξυπολιά

Θετική μπορεί να θεωρηθεί η πρώτη χρονιά στα γήπεδα για την νεοσύστατη Αθλητική Ένωση Καλαβρύτων.

Η ομάδα της ορεινής Αχαΐας βρίσκεται στην 4η θέση του πρωταθλήματος με 9 βαθμούς σημειώνοντας και τρεις νίκες στο φετινό πρωτάθλημα.

Η καλύτερη στιγμή της ομάδας στο πρωτάθλημα θεωρείται η πρώτη εντός νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στην Αυτόνομη Πάτρας με σκορ 5-0.

Στο τιμόνι της ομάδας βρίσκεται το προπονητικό δίδυμο Νίκος Παπαχριστόπουλος-Κώστας Βλάχος.

Από πλευράς σκοραρίσματος τρία τέρματα έχουν σημειώσει οι Παναγιώτα Κανελλοπούλου και Ιωάννα Βαρβιτσιώτη. Δύο τέρματα η Μίνα Κορδή  και από ένα τέρμα αντίστοιχα η Νίκη Κορδή, Μαρία Κακαβά, Ελευθερία Γράμμη και Δανάη Τσεντούρου.

Νίκος Παπαχριστόπουλος, ο γενικός αρχηγός Νίκος Κυριαζής και ο Κώστας Βλάχος

Στο www.patragoal.gr μίλησε ο ένας εκ των δύο προπονητών της ομάδας ο Νίκος Παπαχριστόπουλος, καθώς και η παίκτρια Γιώτα Πατερέλη για τη φετινή πορεία της νεοσύστατης ομάδας στα σαλόνια της Γ΄ Εθνικής.

«Η πορεία της ομάδας βεβαίως και θεωρείται επιτυχημένη, καθώς μιλάμε για μια νεοσύστατη ομάδα με μικρό μέσο όρο ηλικίας. Η ομάδα έχει την απόλυτη στήριξη της διοίκησης μάλιστα υπήρξε και διανυκτέρευση στην Ζάκυνθο πριν αντιμετωπίσουμε την Ακαδημία Δόξα 98′ μία εμπειρία που έζησαν οι κοπέλες της ομάδας.

Ο στόχος της ομάδας και η φιλοσοφία είναι η ομάδα σε διάρκεια χρόνου να καταφέρει να αφήσει το δικό της στίγμα στο γυναικείο ποδόσφαιρο και να προωθήσει τα κορίτσια της περιοχής μέσα από αυτό που αγαπούν για να κάνουν ένα βήμα παραπάνω».

Η Γιώτα Πατερέλη αποτελεί μία από τις καλύτερες παίκτριες της ομάδας

Η Γιώτα Πατερέλη δήλωσε στο patragoal.gr:

«Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Α.Ε. Καλαβρύτων συμμετέχει για πρώτη φορά στο γυναικείο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Η ομάδα αποτελείται από 20 παίκτριες από την περιοχή των Καλαβρύτων και σαν πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα έχει πάει αρκετά καλά, καθώς κατάφερε να σημειώσει και τρεις νίκες στο φετινό πρωτάθλημα.

Είναι μία καταπληκτική εμπειρία, χαίρομαι αφάνταστα που μου έχει δοθεί η ευκαιρία να παίξω ποδόσφαιρο σε κάποια ομάδα, διότι έχω αγαπήσει το συγκεκριμένο άθλημα πολύ πιο πριν έχοντας επιρροές από τον πατέρα μου, ο οποίος αγωνίζεται ως τερματοφύλακας και τον αδερφό μου  αγωνίζεται και αυτός στην ίδια θέση.

Επίσης υπάρχει αυτό το ομαδικό πνεύμα, η αλληλεγγύη και η ευγενής άμιλλα μεταξύ των ομάδων που μεγαλώνει την αγάπη μου γι αυτό το άθλημα.

Η μαχητικότητα και η επιμονή που πρέπει να υπάρχει μέσα σε έναν αγώνα είναι στοιχεία που μπορούμε να υιοθετήσουμε και να μας βοηθήσουν στην καθημερινή μας ζωή.

Τέλος μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε κι άλλες συναθλήτριες και διάφορα μέρη της Ελλάδας».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της φετινής χρονιάς για την Α.Ε. Καλαβρύτων:

1η αγωνιστική ΑΕ Καλαβρύτων – Αυτόνομη Πάτρας 5-0

2η αγωνιστική Ακαδημία Δόξα 98′ – ΑΕ Καλαβρύτων 1-0

3η αγωνιστική Λύκοι Αιγιάλειας – ΑΕ Καλαβρύτων 7-0

4η αγωνιστική ΑΕ Καλαβρύτων – Άρης Τρίπολης 0-7

5η αγωνιστική ΑΕ Καλαβρύτων – Νίκη Τραγανού 0-4

6η αγωνιστική Αυτόνομη Πάτρας – ΑΕ Καλαβρύτων 0-4

7η αγωνιστική ΑΕ Καλαβρύτων – Ακαδημία Δόξα 98′ 3-1

8η αγωνιστική ΑΕ Καλαβρύτων – Λύκοι Αιγιάλειας 0-7