Ιβάν Νεντέλκοβιτς: «Στον Άτλαντα υπάρχει ένα υγιές περιβάλλον»

Ο νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας του Ατλαντα Πατρών, ο Ιβάν Νεντέλκοβιτς μετά από ορισμένες μέρες συνεργασίας όπου πήρε μια «γεύση» τόσο από τον τρόπο λειτουργίας όσο και από το υλικό που υπάρχει στο σύλλογο, έκανε και το δικό του σχόλιο.

Ο Σέρβος προπονητής αναφέρθηκε στις πρώτες του εντυπώσεις, τη φιλοσοφία του για το ποδόσφαιρο αλλά και που θα ρίξει βαρύτητα…

-Ποια είναι η πρώτη σας εντύπωση για τις ακαδημίες του Άτλαντα;

I.Ν. :“Θα έλεγα αρκετά θετική. Εξάλλου, γνώριζα που έρχομαι λόγω της συνεργασίας του Άτλαντα με την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, όπως, και το ότι οι άνθρωποι που τρέχουν την ομάδα έχουν σωστό σκεπτικό για το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο. Υφίσταται ένα υγείες και ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει στα παιδιά του τόπου μια σωστή εκπαιδευτική διαδικασία, χωρίς να αναφέρομαι αποκλειστικά στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και σε αυτό της παιδαγωγικής πλευράς. Ήδη υπάρχουν σωστές βάσεις, υπάρχουν αξιόλογοι προπονητές, και όλο το προσωπικό του Άτλαντα, ώστε όλοι μαζί να το εξελίξουμε ακόμη περισσότερο».

-Ποια είναι η φιλοσοφία που θέλετε να περάσετε στα νέα παιδιά;

Ι.Ν.: «Οι νέοι αντιπροσωπεύουν το μέλλον, και για αυτό η φιλοσοφία που βρίσκεται στο επίκεντρο τής δουλειάς μας με τα παιδιά, θα πρέπει να βασίζεται στο συνδυασμό της μεθοδολογικής και πιο συγκεκριμένα ποδοσφαιρικής πλευράς με την εξέλιξη ενός ατόμου ως ανθρώπου. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά και ο αθλητισμός ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο, είναι ένα θεμελιώδες μέσο μετάδοσης εκπαιδευτικών αξιών. Σεβασμός για τους άλλους, σεβασμός στην ομαδική εργασία, προσπάθεια και καλοί τρόποι πρέπει να είναι βασικές αρχές της προσέγγισης μας. Εν ολίγοις, πρώτα πρέπει να αναπτύξουμε ανθρώπους και μετά τους ποδοσφαιριστές. Αγωνιστικά, πρέπει να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας για νέες δεξιότητες, θέλουμε να βιώσουν πολλές διαφορετικές καταστάσεις του παιχνιδιού και να απαιτούμε υψηλά πρότυπα από τον εαυτό τους. Θέλουμε να παίζουν με ενθουσιασμό. Επίσης, θέλουμε να είμαστε νικητές, αλλά θα πρέπει να διδασκόμαστε και από την ήττα. Η τελική νίκη θα πρέπει να είναι η μελλοντική καταξίωση του παιδιού στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, χωρίς να εννοώ αποκλειστικά το ποδόσφαιρο».

– Που θα δώσετε μεγαλύτερη βαρύτητα;

Ι.Ν.: «Θέλουμε η πρόοδος μας να είναι αποτέλεσμα μάθησης και κατάκτησης δεξιοτήτων. Θα δώσουμε έμφαση στην συστηματική εκπαίδευση μέσα από σύγχρονες μεθόδους, ανάλογα του ηλικιακού επιπέδου, όπως και στην άρτια παιδαγωγική καθοδήγηση. Είμαστε μέρος της κοινωνίας και θα θέλαμε να προσφέρουμε σε αυτή, με το καλύτερο δυνατόν τρόπο που θα αντιπροσωπεύει τον χαρακτήρα και της αρχές της Ακαδημίας μας».