Ισοφαρίστηκε στο τέλος η Εθνική Γυναικών

Σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη πριν λίγες ώρες στο Παμπελοποννησιακό στάδιο η Εθνική Γυναικών ήρθε ισόπαλη κόντρα στο Ισραήλ με σκορ 2-2 (αυτή η 2η φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες, καθώς η πρώτη αναμέτρηση που διεξήχθη στις 19/2 η Εθνική κατάφερε να κερδίσει με σκορ 1-0)

Η Ελλάδα μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης κατάφερε να ανοίξει το σκορ όταν η Μαρία Μήτκου έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά και η Ντάβιντ με κεφαλιά άθελά της έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας για το 1-0.

Η απάντηση του Ισραήλ ήρθε στο 28′ όταν ύστερα από βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας η Σελίμχοτζιτζ με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Η Μήτκου με πολύ ωραίο πλασέ στο 42′ έβαλε ξανά μπροστά την Εθνική με σκορ 2-1. Στο δεύτερο ημίχρονο ο coach Κυριαζής προχώρησε σε πολλές αλλαγές με αποτέλεσμα ο ρυθμός του παιχνιδιού να πέσει αλλά την Εθνική να έχει τα ηνία της αναμέτρησης.

Για να έρθουμε στο 90′ όπου η Σόμερ με εξαιρετικό πλασέ από το τα δεξιά έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία της Γιαννακούλη και ισοφάρισε σε 2-2.

Ο Γιώργος Κυριαζής σίγουρα είδε πολλά πράγματα από τις δύο αυτές φιλικές αναμετρήσεις και σίγουρα η ομάδα θα προετοιμαστεί καταλλήλως για τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν στις 8/4 με την Εσθονία (εκτός έδρας) και στις 12/4 πάλι με την Εσθονία εντός έδρας αυτή την φορά,για τα Προκριματικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2023.

Αρνητικό συμβάν της αναμέτρησης ήταν πως πολύ λίγος κόσμος βρέθηκε στις εξέδρες του Παμπελοποννησιακού σταδίου για να στηρίξει την Εθνική γυναικών, καθώς ύστερα από μέτρημα που έγινε δυστυχώς δεν ξεπερνούσαν τα 50 άτομα, δείχνοντας μια άσχημη εικόνα προς την Εθνική Γυναικών που χρειάζεται την στήριξή μας και την προώθηση του γυναικείου ποδοσφαίρου στην χώρα μας.

Συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ: Χατζηχαριστού (46′ Γιαννακούλη), Μήτκου (71′ Νεφρού), Πατερνά (46′ Πίτσιου), Παλαμά (46′ Καπνίση), Σιδηρά (62′ Κιάμου), Κοτσάκη, Στράντζαλη (62′ Γεωργίου), Χαμαλίδου (62′ Σαρρή), Βαρδαλή (46′ Κακαμπούκη), Σπυριδωνίδου (46′ Μάρκου), Πούλιου (71′ Κόγγουλη).

ΙΣΡΑΗΛ: Κοέν, Σόφερ (87′ Σάραμπι), Νάκαβ, Άχτελ, Ντάβιντ, Άβιταλ (59′ Σταϊνστνάιντερ), Σελίμχοτζιτζ, Κούζνετζοβ, Σόμερ, Κατς, Ζέντελ (72′ Τσίτμαν).

Επιμέλεια: Βύρωνας Ξυπολιάς