Ισόπαλο το τοπικό ντέρμπι του Σαραβαλίου

Δίας Σαραβαλίου-Αχαϊός Σαραβαλίου 1-1 (1′ Τσερικλός / 23′ Πρίφτης)

Διαιτητής : Μπλίκας (Παπαδιονυσίου-Δριβήλας)

Δεν ανέδειξε νικητή το τοπικό ντέρμπι του Σαραβαλίου ανάμεσα στον Δία και τον Αχαϊό, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1 που διαμορφώθηκε από το α’ μέρος.

Με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Χρήστου Ξυπολιά παρέμεινε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ  αυτή του Σοφοκλή Παναγόπουλου έμεινε στα χαμηλά και στην τελευταία θέση, ισόβαθμη με την Αναγέννηση Πατρών.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα ο Τσερικλός εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Α.Ζ. Σωτηρόπουλου προς τον Λέσι με το κεφάλι και με προβολή άνοιξε το σκόρ για τους τυπικά γηπεδούχους, σε ένα πολύ «φθηνό» τέρμα για τους τυπικά φιλοξενούμενους του Αχαϊού.

Μάλιστα ο Δίας λίγο έλλειψε να πάρει σοβαρό προβάδισμα στο 8’ λεπτό, εκμεταλλεύομενος το νωθρό ξεκίνημα του Αχαϊού, όταν στην σέντρα από τα αριστερά  η κεφαλιά του Στανή βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Λέσι και έφυγε άουτ.

Στο 13’ λεπτό από το φάουλ του Βαλσαμή από τα αριστερά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 20’ λεπτό ο Αχαϊός δημιούργησε την πρώτη απειλή, με την σέντρα-σούτ του Σακελλαρίου να καταλήξει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μαργαλιά.

Ο Αχαϊός άρχισε να ανεβάζει «στροφές» και να αποδίδει καλά, ψάχνοντας την ισοφάριση και έχοντας ακόμα μια καλή ευκαιρία στο 22’ λεπτό με το σουτ του Μπαζάρογλου να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μαργαλιά.

Τελικά οι τυπικά φιλοξενούμενοι έφτασαν  στην ισοφάριση, όταν από την κεντρική μπαλιά του Ηλία Σωτηρόπουλου, ο Πρίφτης βρέθηκε απέναντι από τον πορτιέρο του Δία και με όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Ο Αχαϊός είχε πολύ μεγάλη στιγμή στο 35’ λεπτό να κάνει την ολική ανατροπή, όταν στο φάουλ από αριστερά του Σακκελαρίο, ο Πρίφτης μόνος του απέναντι από τον Μαργαλιά έστειλε με κεφαλιά την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 40’ λεπτό το μακρινό σουτ του Ζησιμόπουλου μπλόκαρε εύκολα ο Λέσι, με το ημίχρονο να τελειώνει στο 1-1.

Στην επανάληψη ο Δίας ήταν αυτός που απείλησε για πρώτη φορά, όταν στο 61’ λεπτό μετά την σέντρα του Στανή, την κοντινή κεφαλιά του Τσερικλού μπλόκαρε σωτήρια ο Λέσι.

Στο 75’ λεπτό ο Αχαϊός απάντησε όταν σε κόρνερ του Κασπίρη, ο Γκλαβάς από καλή θέση με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

Στο 82’ λεπτό ο Κασπίρης σούταρε ψηλά άουτ, ενώ στο 84’ λεπτό η ομάδα του Σοφοκλή Παναγόπουλου είχε μεγάλη στιγμή, όταν σε εξαιρετική συνεργασία Πρίφτη και Κασπίρη, ο τελευταίος βρέθηκε από αριστερά μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραραν τελευταία στιγμή οι αμυνόμενοι σε κόρνερ.

Η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι ανήκει στον Δία, όταν στην σέντρα του Τσερικού, ο Ζησιμόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λέσι.

Τελικό αποτέλεσμα το 1-1, το οποίο μπορεί να χαρακτηρισθεί και δίκαιο βάσει της εικόνας των δύο ομάδων μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

ΔΙΑΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ (Χ. Ξυπολιάς- Ν. Ορφανίδης): Μαργαλιάς, Στανής, Μαρκεζίνης, Παπανικολάου, Μπάδας, Ζησιμόπουλος, Τσερικλός, Βαλσαμής, Π. Μαλτέζος (70’ Δημάτσας), Γκολφινόπουλος (66’ Τσεγκενές), Σωτηρόπουλος (77’ Κ. Μαλτέζος).

ΑΧΑΙΟΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ (Σ. Παναγόπουλος): Λέσι, Νικολόπουλος, Η. Σωτηρόπουλος (86’ Νάνος), Τσαούσογλου (90’ Θεοδωρόπουλος), Α. Σωτηρόπουλος, Α. Ζ. Σωτηρόπουλος, Σακελλαρίου, Παντελής (67’ Κασπίρης), Πρίφτης Μπαζάρογλου, Γκλαβάς.