Κάποιος να σταματήσει το Πάτραι

Διαιτητής: Σαφαρίκας (Οικονόμου – Τσούτσης)

Σε ένα παιχνίδι όπου διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή σε όλη την διάρκεια του αγώνα η ομάδα του ΑΠΣ Πάτραι συνέχισε το νικηφόρο της σερί καθώς επικράτησε του Εθνικού Πατρών με σκορ 2-0 και βρέθηκε στο +8 από τον 2ο στην βαθμολογία Άρη Πατρών (ένα παιχνίδι λιγότερο).

Το παιχνίδι για την ομάδα του Σταμάτη Σαρρή ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς καθώς μόλις στο πρώτο λεπτό ο αρχηγός της ομάδας Αυγερινός Δημητρακόπουλος βγήκε τετ α τετ απέναντι από τον Κουτσαντώνη και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με δύο μακρινά σουτ του Γιάννη στο 7′ και του Κακαφώνη στο 11′ τα οποία αμφότερα δεν βρήκαν στόχο και κατέληξαν μοιραία άουτ.

Στο 37′ ο Γραμματικόπουλος εκτέλεσε το φάουλ με την μπάλα να χτυπάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια να απομακρύνουν σε κόρνερ οι αμυντικοί. Στο 43′ ο Παπαγεωργίου ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Αναγνωστόπουλο με τον Διαιτητή της αναμέτρησης να καταλογίζει το σημείο του πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σαμπανέι αλλά έστειλε την μπάλα άουτ σπαταλόντας μια μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα η ομάδα του πριν την ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εθνικός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο αλλά στο 55′ ύστερα από πολύ ωραία αντεπίθεση ο Σαμπανέι “σέρβιρε” έτοιμο γκολ στον Γραμματικόπουλο για να προηγηθούν οι “πράσινοι” με 2-0.

Στο 57′ ο Αναγνωστόπουλος εκτέλεσε το φάουλ ο Κακαφώνης πήρε αμαρκάριστος την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στο 75′ εξαιρετικό χτύπημα φάουλ από τον Αναγνωστόπουλο απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Αναστασοβίτης. Στο 82′ οι φιλοξενούμενοι σπατάλησαν μια ακόμη ευκαιρία όταν ο Σπηλιωτόπουλος έβγαλε την σέντρα ο Ανδ.Σωτηρόπουλος πήρε την κεφαλιά με τον Αναστασοβίτη να αποκρούει πριν η μπάλα περάσει την γραμμή του τέρματος.

Συνθέσεις :

ΠΑΤΡΑΙ (Σταμάτης Σαρρής): Αναστασοβίτης, Γερογιάννης, Μιχαλόπουλος (79’ Καράγιωργας), Γιαννόπουλος, Ζέλος, Σαμπανέι, Παπαγεωργίου (87’ Ιωάννου), Αγριμάκης (59’ Βάρρας), Δημητρακόπουλος, Φούφουλας, Γραμματικόπουλος (87’ Κατσιγιάννης).

ΕΘΝΙΚΟΣ/ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ (Χρήστος Γερολυμάτος -Βύρωνας Καραβίας): Κουτσαντώνης, Μεμάγκα, Αθανασόπουλος (68′ Ανδ. Σωτηρόπουλος), Μαργώνης (75’ Σπηλιωτόπουλος), Δημητρόπουλος, Μ. Κακαφώνης, Μαντάς, Σώζος (68’ Ν. Σωτηρόπουλος), Γιάννης (75’ Σαλαμαλίκης), Αναγνωστόπουλος, Μπαζάρογλου (40’ Παπαγεωργίου).

Επιμέλεια: Βύρωνας Ξυπολιάς