Κάτοικος Πατρών ο Joe Thomasson!

Παίκτη από… το πάνω ράφι πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Προμηθέας που βρίσκεται σε φάση μαζικών αλλαγών. Ενας σκόρερ Τζο έφυγε, ο Γιανγκ, ένας άλλος ήρθε, ο Τόμασον. Αλλοι παίκτες μεν, με έφεση στο σκοράρισμα δε αμφότεροι και ο 29χρονος αμερικανός έπαιζε φέτος στη Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ, ενώ έχει μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία.

Η ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας ανακοινώνει την απόκτηση του Αμερικάνου καλαθοσφαιριστή Joe Thomasson, ο οποίος εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας μας για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν.

Ο Τhomasson γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου του 1993 στο Ohio των Ηνωμένων Πολιτειών. Βλέπει τον κόσμο από τα 193 εκατοστά και αγωνίζεται στις θέσεις της περιφέρειας. Πρόκειται για έναν παίκτη με αγωνιστικές παραστάσεις από διάφορες χώρες, του οποίου η καριέρα τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Ξεκίνησε από το NCAA και τους Wright State Raiders (2014-16), ενώ η πρώτη του επαφή με το ευρωπαϊκό μπάσκετ έγινε τη σεζόν 2016-17, με τη φανέλα της Dinamo Bucuresti (2016-17). Στη συνέχεια είχε ένα σύντομο πέρασμα από την G League και τους Birmingham Squadron, ενώ ακολούθησε μια τριετής περιπλάνηση στο πολωνικό πρωτάθλημα (2017-20), με τη Starogard Gdanski (2017-18), την Start Lublin (2018-19) και την Zielona Gora (2019-20). Στα μέσα της σεζόν 2019-20 μετακόμισε στο Ισραήλ και την Gilboa Galil, στην οποία παρέμεινε για ενάμιση χρόνο. Πέρυσι έπαιξε στην ACB για λογαριασμό της Manresa και είχε εντυπωσιακούς αριθμούς, με 13,2 πόντους και 3,4 ασίστ ανά παιχνίδι, ενώ ψηφίστηκε σαν μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας ολόκληρου του πρωταθλήματος. Μετά την επιτυχημένη θητεία του στην Ισπανία, ο Αμερικανός πήρε μεταγραφή για την Zenit, αγωνιζόμενος κάτω από τις οδηγίες του Xavi Pascual.

Υποδεχόμαστε τον Joe Thomasson στην μπασκετική μας οικογένεια και του ευχόμαστε πολλές επιτυχίες με τη φανέλα του Προμηθέα.