Κέρδισε και θα παλέψει εκ νέου για την παραμονή του ο Δίας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ευάγγελος Σαφαρίκας.
ΣΚΟΡΕΡ: 55΄πεν., 78΄ Β. Παναγιωτόπουλος

Ο Δίας Σαραβαλίου αν και δυσκολεύτηκε αρκετά από την Αναγέννηση Πατρών, κατάφερε να φτάσει στην σημαντική νίκη με 0-2 μέσα στα Ζαρουχλέικα, η οποία τον οδηγεί στους αγώνες μπαράζ των 6 ομάδων, από τους οποίους θα υποβιβαστεί ακόμα μια ομάδα.
Στο αγωνιστικό μέρος, η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για τους φιλοξενούμενους στο 7’ λεπτό, όταν το σουτ του Παπανικολάου μπλόκαρε ο Αχυριάτης.

Η Αναγέννηση Πατρών έχασε τεράστια ευκαιρία στο 10’ λεπτό σε τετ α τετ του Γκοτσόπουλου που απέκρουσε σωτήρια ο Διαμαντόπουλος, ενώ στο 13’ λεπτό απείλησε και πάλι με το σούτ του Παντιώρα να φεύγει άουτ. Στο 15’ λεπτό ήταν η σειρά του Δία να απειλήσει με τον Μαλτέζο και την μπάλα να περνάει λίγο άουτ, ενώ το ίδιο έγινε δύο λεπτά μετά στο σούτ του Καπερώνη.

Στο 32’ λεπτό ο Διαμαντόπουλος έδιωξε στην δεξιά του γωνία το καλό σουτ του Φραντζή, με τον Ζησιμόπουλο να απαντάει στο 37’ λεπτό αλλά το σούτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση να φεύγει λίγο άουτ. Στο 43’ λεπτό η Αναγέννηση Πατρών είχε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί, με τον Ρόδη να κλέψει την μπάλα, να φτάνει απέναντι από τον Διαμαντόπουλο, αλλά τον πορτιέρο του Δία να τον σταματάει και πάλι και να γλυτώνει την ομάδα του από το 1-0.

Στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Δίας είχε την δική του μεγάλη στιγμή σε παράλληλη σέντρα σούτ του Καπερώνη, την οποία κανένας δεν μπόρεσε να επωφεληθεί και να στείλει στα δίχτυα. Στο 50ο λεπτό η ομάδα του Α. Ανδρούτσου είχε μεγάλη διπλή χαμένη ευκαιρία, με τον Αχυριάτη να αποκρούει αρχικά το σούτ του Β. Παναγιωτόπουλου και στην συνέχεια ο Ζησιμόπουλος να σουτάρει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 53ο λεπτό η Αναγέννηση απάντησε με το καλό σουτ του Μενύχτα, να διώχνει σωτήρια ο Διαμαντόπουλος, ενώ στο 55’ λεπτό οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Β. Παναγιωτόπουλου από τον Τζελεπή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 0-1. Στο 57ο λεπτό την κεφαλιά του Καπερώνη μπλόκαρε ο Αχυριάτης, ενώ στο 65’ λεπτό ο Γκοτσόπουλος έχασε μεγάλη ευκαιρία μετά από σέντρα του Φραντζή.

Στο 72ο λεπτό το καλό φάουλ του Ζησιμόπουλου πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Αχυριάτη, για να φτάσουμε στο 78ο λεπτό όπου μετά από εξαιρετική κάθετη μπάλα του Ζησιμόπουλου, ο Β. Παναγιωτόπουλος πέρασε και τον τερματοφύλακα και «καθάρισε» το παιχνίδι για την ομάδα του Α. Ανδρούτσου.

Συνθέσεις:

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠATΡΩΝ (Σ. Παναγόπουλος): Αχυριάτης, Ζαχαρόπουλος (46’ Μενύχτας), Μασούρας (75’ Τσίμπιτσης), Πέτρου, Ξυπολιάς, Ρόντος (53’ Αλποχωρίτης), Παντιώρας, Ρόδης, Φραντζής, Τζελέπης, Γκοτσόπουλος.

ΔΙΑΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ (Α. Ανδρούτσος): Διαμαντόπουλος, Νικολάου, Μαρκεζίνης, Παπανικολάου, Σπαθάρας, Ζησιμόπουλος, Καπερώνης, Στρέκλας (76’ Σταθόπουλος), Τασσόπουλος (46’ Β. Παναγιωτόπουλος), Μαλτέζος (87’ Κουραχάνης), Δ. Παναγιωτόπουλος (67’ Αλεξανδρής).