“Καθάρισε” ο Πατρινός, Αθανασακόπουλος για τον Παναθηναϊκό στην Καλαμάτα!

Την πρώτη νίκη της ιστορίας του πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός Β΄ στην έδρα της Καλαμάτας! Οι «πράσινοι» είχαν την ουσία στο παιχνίδι τους, διαχειρίστηκαν σωστά την αναμέτρηση και κατάφεραν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους όταν ισοφαρίστηκαν από τους γηπεδούχους. Έτσι ήρθε το 2-1 για την ομάδα του Γιάννη Βονόρτα, που μετά τις ήττες από Κηφισιά και ΑΕΚ Β, πανηγύρισε την κατάκτηση των πρώτων βαθμών στο Πρωτάθλημα.

Η αναμέτρηση δεν… έθελξε σε επίπεδο θεάματος. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν νωρίς με καταπληκτικό φάουλ του Αθανασακόπουλου και εν συνεχεία κρατούσαν εύκολα το σκορ. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με πέναλτι του Λουκίνα στο δεύτερο μέρος, για να έρθει τελικά ο Κούτσιας στο τελευταίο δεκάλεπτο να διαμορφώσει το τελικό σκορ!

Η Καλαμάτα προσπαθούσε να πιέσει, παρότι δεν είχε υποψίες ευκαιριών. Τελικά κατόρθωσε να ισοφαρίσει με πέναλτι. Ο ρέφερι της αναμέτρησης υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, για σπρώξιμο του Μαρτίνη πάνω στον Κόκκορη. Ο Λουκίνας στο 56’ ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε σε 1-1.

Τα λεπτά που ακολούθησαν οι άμυνες κυριάρχησαν, οι ευκαιρίες δεν μπορούσαν να έρθουν. Οι «πράσινοι» έδειχναν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Πέτυχαν γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ στο 65’ και έδειχναν πως έχουν τον τρόπο να εκμεταλλευτούν χώρους όταν τους παρουσιαστούν.

Τελικά αυτό έγινε στο 82’. Το «τριφύλλι» βγήκε στην αντεπίθεση και ο Κούτσιας που είχε περάσει ως αλλαγή, έκανε το 1-2 δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στους φιλοξενούμενους!

Συνθέσεις:

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Ταΐρης, Μαβινγκά (44’ Μοζέρ), Μπακαγιόκο, Κωνσταντινόπουλος, Παπατόλιος, Παυλίδης, Άλβες Ματέους (66’ Αναστασόπουλος), Τάτος, Κόκκορης (75’ Τσαγκαλίδης), Λουκίνας (66’ Μαρκόφσκι), Νάνι (66’ Φελίπε).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β΄ (Γιάννης Βονόρτας): Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Θεοχάρης, Σέχου (86’ Τσιριγώτης), Αθανασακόπουλος (86’ Καρβούνης), Αντωνίου, Σαρδέλης (71’ Κούτσιας), Ρόμπι (71’ Κρυπαράκος), Μαραθωνίτης, Μαρτίνης (90’ Ματσαδές), Ηλιάδης.