Site icon Παίζει μπάλα μόνο του! | Patra Goal

Και εγένετο… Ελπίδα Πάτρας!

Σύμφωνα με πληροφορίες του patragoal.gr, η ιστορική ομάδα της Θύελλας Πατρών ετοιμάζεται για μια σημαντική κίνηση, με στόχο τη διεύρυνση της παρουσίας της στα τοπικά και εθνικά πρωταθλήματα. Η διοίκηση της ομάδας, εδώ και αρκετό καιρό, εργάζεται πάνω σε ένα νέο φιλόδοξο πρότζεκτ, το οποίο αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στην αθλητική σκηνή της Πάτρας.

Το νέο αυτό πρότζεκτ αφορά τη δημιουργία μιας νέας ποδοσφαιρικής ομάδας με το όνομα “Ελπίδα Πατρών” και όλα αυτά σε συνάρτηση με την κατασκευή του νέου γηπέδου. Η ομάδα αυτή ουσιαστικά αναβιώνει τον παλιό σύλλογο της Ελπίδας Εγλυκάδας, αλλά με νέα ονομασία και στόχους. Η νέα ομάδα θα κάνει την επίσημη εμφάνισή της φέτος στα πρωταθλήματα υποδομών της ΕΠΣ Αχαΐας, ενώ από την επόμενη σεζόν θα συμμετάσχει στη Γ’ Κατηγορία.

Οι στόχοι της διοίκησης είναι φιλόδοξοι: η Θύελλα Πατρών θέλει να φτάσει στο σκαλί των εθνικών κατηγοριών, ενώ παράλληλα επιδιώκεται η άνοδος του Απόλλωνα Εγλυκάδας και η δημιουργία μιας ισχυρής θυγατρικής ομάδας, της Ελπίδας Πατρών. Με αυτή την κίνηση, οι “κυανόλευκοι” φιλοδοξούν να ενισχύσουν τη δυναμική τους, χτίζοντας ένα ισχυρό δίκτυο αθλητικών ομάδων στην περιοχή της Πάτρας.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να φέρει περισσότερες εξελίξεις σχετικά με το νέο αυτό εγχείρημα.

Πρώτος αθλητικός σύλλογος της Εγλυκάδος ήταν η «Ελπίς», που ιδρύθηκε το 1950. Η παραπάνω φωτογραφία είναι από αγώνα της Ελπίδας Εγλυκάδας στα Προσφυγικά. Με την επανίδρυση – υποκατάσταση της Θύελλας την περίοδο της επταετίας. Με τη σκούρα εμφάνιση διακρίνεται ο ιστορικός ηγέτης Φώτης Αραβαντινός. Σπάνια φωτογραφία της περιοχής με τον Φώτη Αραβαντινό με αθλητική περιβολή.