Κακή εμφάνιση και νέα ήττα για τον Προμηθέα

Παίζοντας πολύ κακό μπάσκετ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ο Προμηθέας γνώρισε σκληρή εντός έδρας ήττα από τον ψυχωμένο Άρη (62-82), ο οποίος ήταν πολύ διαβασμένος και πήρε δίκαια τη νίκη μέσα στην Πάτρα. Οι «Προμηθείς» ήταν πολύ άστοχοι από την περιφέρεια, είχαν τα μεγάλα τους ατού σε πολύ κακό βράδυ και δε μπόρεσαν να φανούν ανταγωνιστικοί.

Ξεχώρισε ο Χαντ, αλλά δεν ήταν αρκετός για να αλλάξει το αποτέλεσμα. Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας απώλεια των Πατρινών στη Stoiximan Basket League και δεύτερη ήττα τους συνολικά στο πρωτάθλημα σε έξι αναμετρήσεις. Οι Αχαιοί καλούνται να ξεπεράσουν άμεσα το κακό…φεγγάρι στο οποίο βρίσκονται, καθώς ακολουθεί το πολύ κρίσιμο παιχνίδι απέναντι στη Μπούρσασπορ στο «Τόφαλος» την Τετάρτη (10/11) για το Eurocup, ενώ για το πρωτάθλημα ακολουθεί η δύσκολη αποστολή στη Νίκαια και το ματς με τον Ιωνικό το επόμενο Σάββατο (13/11).

Η εικόνα του παιχνιδιού

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Κώστα Ντούβα να επιλέγει τους Γκάντι, Ρέι, Ρογκαβόπουλο, Μάιλς και Γκραντ στην αρχική πεντάδα. Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά και με το δίδυμο Χάνλαν και Κέλι να μπαίνει με πολλά κέφια στο ματς πήρε τα ηνία στην πρώτη περίοδο. Ο Προμηθέας προηγήθηκε με τρίποντο του Μάιλς (8-7 στο 4′), έκτοτε όμως οι Θεσσαλονικείς βρήκαν ρυθμό, με τον Κέλι να κάνει «θραύση» κάτω από τη ρακέτα και τον Χάνλαν να μοιράζει και να εκτελεί εξαιρετικά έτρεξε ένα επιμέρους σερί 11-2, προηγήθηκε με 8 (10-18 στο 7′). Ο Κώστας Ντούβας προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα και με τις αλλαγές του…φρέναρε την ορμή των φιλοξενούμενων και με πρωταγωνιστή τον Γιαννόπουλο, που σημείωσε 5 συνεχόμενους πόντους και τους Χαντ και Αγραβάνη που βοήθησαν τους Πατρινούς να ισορροπήσουν στα ριμπάουντ και κατάφεραν να ισοφαρίσουν (18-18 στο 9′). Το δεκάλεπτο τελικά έληξε ισόπαλο (20-20), με τον Ντάριο Χαντ να ισοφαρίζει με εντυπωσιακό κάρφωμα.

Στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι ανέκτησαν προσωρινά το προβάδισμα με καλάθι του Αγραβάνη (23-22 στο 11′), όμως ο Άρης συνέχισε να είναι πιο διαβασμένος και να πηγαίνει το ματς σε ένα βολικό για αυτόν τέμπο. Με τον Καουάν να αναλαμβάνει δράση και να σημειώνει αλλεπάλληλα καλάθια έτρεξε ένα σερί 5-0 και πήρε ξανά το προβάδισμα (23-27 στο 14′), ενώ εν συνεχεία με τον «καυτό» Χάνλαν να συνδέεται και πάλι με το καλάθι έφτασε ξανά στο +7 (27-34 στο 18′). Η αστοχία των Αχαιών ήταν σε εξωπραγματικό επίπεδο, κάτι που έδινε την ευκαιρία στους «κίτρινους» να διατηρούν τα σκήπτρα. Τελικά το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Γκραντ να πετυχαίνει ένα καλάθι από κοντά και να μειώνει σε 30-36 για τους γηπεδούχους και να διαμορφώνει το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης μπήκε και πάλι πιο διαβασμένος και πιο ψυχωμένος από τον Προμηθέα. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη με καλάθι του Κέλι ανέβασε ξανά τη διαφορά στο +9 (30-39 στο 22′), με τον Γκίκα με τρίποντο να μειώνει στους 6 (33-39). Από εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι πάτησαν γκάζι και με τον Χάνλαν σε απίστευτη κατάσταση και τους Καουάν, Λόκετ και Κέλι να δίνουν πολύτιμες βοήθειες έτρεξαν ένα επιμέρους σερί 13-2 για να φτάσουν για πρώτη φορά στο +16 (35-51 στο 26′). Στο τελευταίο κομμάτι του δεκαλέπτου οι «Προμηθείς» προσπάθησαν να αλλάξουν το μομέντουμ με όπλο την καλή τους άμυνα και μπροστάρη τον Χάρη Γιαννόπουλο έτρεξαν ένα 7-2 και μείωσαν στους 11 (42-53), διαμορφώνοντας έτσι το σκορ του δεκαλέπτου, χάρη σε σουτ μέσης απόστασης του Αϊζάια Μάιλς.

Στην τέταρτη περίοδο ο Ντάριο Χαντ προσπαθούσε μόνος του στο ξεκίνημα να κρατήσει τον Προμηθέα μέσα στο παιχνίδι και με απανωτά δικά του καλάθια οι «Προμηθείς» έμεναν ανταγωνιστικοί, την ώρα που οι Θεσσαλονικείς έπαιρναν σημαντικές βοήθειες από τον Νετζήπογλου (52-61 στο 33′). Μετά το time out ο Κέλι με τρίποντο από την κορυφή ξανά τη διαφορά σε διψήφια τιμή και ο Λόκετ με κάρφωμα στο ανοιχτό γήπεδο έδωσε στην ομάδα του «αέρα» 14 πόντων (52-66 στο 34′). Με τον Κέλι να κάνει πάταγο σε άμυνα, επίθεση και ριμπάουντ, ο Άρης απέκτησε «φτερά» και με τον Νετζήπογλου να βοηθάει πάρα πολύ τους φιλοξενούμενους, η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 18 (54-72 στο 36′). Τα τελευταία λεπτά ήταν τυπική διαδικασία, με τον Άρη να παίζει απελευθερωμένα και με την ψυχολογία στα ύψη να φτάνει στο +23 (59-82) με τρίποντο του Κάουαν. Ο Τανούλης με τρίποντο μείωσε στους 20 (62-82), διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Μετά το ματς ο Κώστας Ντούβας μεταξύ άλλων δήλωσε: “Ήμασταν απείθαρχοι, παίξαμε εγωιστικά. Πήραμε πολλές λάθος προσπάθειες, τα παιδιά προσπάθησαν πολύ αλλά παίξαμε χωρίς μυαλό.”