Καλές οι επιχορηγήσεις, αλλά πιάσαμε πάτο!

    Μετά από πολλά χρόνια είδαν το «χρώμα του χρήματος» τα ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας. Ο Λευτέρης Αυγενάκης έτσι γίνεται ο υπουργός όπου των ημερών του γίνεται η καταβολή επιχορήγησης.

    Η τελευταία επιχορήγηση είχε δοθεί για την αγωνιστική περίοδο 2008-9 με υπουργό αθλητισμού των κ.Ιωαννίδη. Τα χρήματα είχαν δοθεί στα σωματεία το 2010 από τον κ. Πάνο Μπιτσαξή όπου υλοποίησε την απόφαση που είχε υπογραφεί επί κ.Ιωαννίδη. Τα λεφτά απ΄ όπου και αν προέρχονται ένα πάντα ευπρόσδεκτα και θα αποτελέσουν μεγάλο βοήθημα για τα σωματεία στη νέα εποχή όπως θα διαμορφωθεί.

    Βέβαια κάποιος πρέπει να πει στον κύριο Αυγενάκη ότι δουλειά του είναι να διεξάγονται με τον καλύτερο τρόπο τα πρωταθλήματα και όχι να φτιάχνει μητρώα σε σωματεία που δεν αγωνίζονται, διότι το είδαμε σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, αλλά και στο δικό μας νομό.

    Και επίσης κάποιος θα πρέπει να του εξηγήσει ότι έγινε υπουργός Αθλητισμού χωρίς αθλητισμό. Επίσης πρέπει να σταματήσει η «καραμέλα» για τα σωματεία «σφραγίδες», διότι η πλειοψηφία των συλλόγων δεν προχώρησε στην εγγραφή του Μητρώου για λόγους γραφειοκρατίας. Μεταξύ αυτών ομάδες με ιστορία, με συμμετοχές σε εθνικές κατηγορίες, αλλά και σωματεία που επιτελούν κοινωνικό έργο.

    Έκτακτη ενίσχυση ύψους 5.000 ευρώ πήραν όλες οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας μεταξύ αυτώ και η δική μας ΕΠΣ Αχαΐας. Τα χρήματα αυτά θα δοθούν, έναντι της τακτικής τους επιχορήγησης. Η Ένωση πρέπει να σκεφτεί από τώρα πως θα διεξάγει τα πρωταθλήματα της νέας εποχής, χωρίς να έχουν οικονομική επιβάρυνση τα σωματεία.