Καλύτερη άμυνα στην Πελοπόννησο το Πάτραι

Επιδόσεις με την δική τους σημασία και την δική τους αξία στην κούρσα του πρωταθλήματος της Α’ Αχαΐας έχει η ομάδα του Πάτραι γεγονός που την έφερε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στον πιο απαιτητικό όμιλο. Η ιστορική ομάδα των «πρασίνων» είναι η καλύτερη άμυνα της πρώτης κατηγορίας με μόλις 5 τέρματα παθητικό όντας η μοναδική με μονοψήφιο αριθμό.

Οι αριθμοί στην προκειμένη περίπτωση είναι ενδεικτικοί, αποτυπώνουν την πραγματικότητα και περιγράφουν με σαφήνεια γιατί οι «πράσινοι» τερμάτισαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Α’ Αχαΐας, αν και όλα θα ξεκαθαρίσουν στα πλέι οφ ανόδου.

Συγκριτικά με τους όμορους νομούς της Περιφέρειας μας οι «πράσινοι» είναι σε μοτίβο και ρυθμό καλύτερης άμυνας συγκριτικά πάντα και με τις αγωνιστικές και τα παιχνίδια και ασφαλώς με εξαίρεση προφανώς την δυναμικότητα των πρωταθλημάτων ξεχωριστά στους γύρω νομού μας.

Στην Λακωνία στην κανονική διάρκεια ο Αμυκλικακός σε 12 αγωνιστικές είχε 58 γκολ υπέρ και 3 κατά, ενώ μόλις τώρα ξεκινούν εκεί τα play off, στην Μεσσηνία ο Πανθουριακός σε 14 αγωνιστικές έχει 58 γκολ υπέρ και 14 κατά, στην Αργολίδα ο Τροιζινιακός σε 17 αγώνες 79 γκολ υπέρ (πάει για ρεκόρ επίθεσης) και 7 κατά και στην Κορινθία ο ΠΑΣ Κόρινθος έχει 18 αγώνες 37 γκολ υπέρ και 9 κατά. Οι Βρασιές στην Αρκαδία έχουν δεχθεί 8 γκολ, ενώ ο Πανηλειακός από την ΕΠΣ Ηλείας μόλις 4, αλλά σε πρωτάθλημα 11 αγωνιστικών.

Με έναν σχετικό απολογισμό συμπεριλαμβανομένων και των αγώνων που έχουν δώσει οι ομάδες οι Πατρινοί έχουν αθροιστικά την καλύτερη άμυνα σε βαθμό συνέπειας με ποσοστό αγώνων και γκολ που έχουν δεχθεί στην Πελοπόννησο.