Καμία κουβέντα για αναστολή περιορισμών ενίσχυσης

Οι ομάδες της Super League 2 που δεν πήραν άδεια σε πρώτο βαθμό ήλπιζαν σε αναστολή περιορισμών, όμως τίποτα σχετικό δεν συζητήθηκε στο ΔΣ της Τρίτης (29/06).

Το πρωτάθλημα των… περιορισμών θα είναι η νέα Super League 2 με τα έως τώρα δεδομένα. Οι ομάδες που πέρασαν τη διαδικασία αδειοδότησης είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού (ΑΕΛ, Λεβαδειακός, Ξάνθη Βέροια), ενώ η ΕΠΟ έχει γνωστοποιήσει ότι δεν χορήγησε άδεια στις ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας, Δόξα Δράμας, Παναχαϊκή, Εργοτέλης, Καραϊσκάκης Άρτας, Τρίκαλα, Διαγόρας Ρόδου, ΟΦ Ιεράπετρα, Κισσαμικός, Ολυμπιακός Βόλου, ΓΣ Νίκη Βόλου, Πανσερραϊκός, Καλαμάτα, Βλαχιώτης ο Αστήρ, Καβάλα, Τριγλία, Πιερικός και Ρόδος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιες όπως η Παναχαϊκή δεν μπήκαν σε διαδικασία κατάθεσης έφεσης, οπότε θα πρέπει να πορευτούν με περιορισμούς στο μεταγραφικό παζάρι. Εξάλλου, δεν έγινε κουβέντα στο ΔΣ της Τρίτης (29/06) σχετικά με αναστολή αυτών. Έτσι, όσες δεν πάρουν άδεια θα μπορούν να αποκτήσουν Έλληνες κάτω των 25 ετών (εξαίρεση τρεις που θα είναι άνω του ηλικιακού ορίου), ξένους κάτω των 23 και να ανανεώσουν όσα συμβόλαια… προλαβαίνουν.

Σύμφωνα με τον κανονισμό αδειοδότησης, η απόρριψη άδειας μεταφράζεται σε:

  • Πρόστιμο 10.000 €.
  • Απαγόρευση μετεγγραφών άνω των 25 ανεξαρτήτως ιδιότητας και υπηκοότητας (εκτός από τρεις (3) ποδοσφαιριστές, δυνατότητα απεριόριστου αριθμού μετεγγραφών Ελλήνων ποδοσφαιριστών κάτω των 25 και απεριόριστου αριθμού μετεγγραφών αλλοδαπών κάτω των 23 καθώς και δυνατότητα ανανέωσης απεριόριστου αριθμού των υφιστάμενων συμβολαίων ανεξαρτήτως ηλικίας και υπηκοότητας σε περίπτωση μη αδειοδότησης».