Κατέθεσε κανονικά φάκελο η ΠΑΕ Ξάνθη, αλλά χωρίς εγγυητική

Πηγή: thrakisports.gr

Φάκελο χωρίς όμως την απαραίτητη εγγυητική επιταγή των 150.000 ευρώ κατέθεσε η ΠΑΕ Ξάνθη στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία περίμενε μέχρι και τις 16:00 όλες τις ΠΑΕ της Super League 2 να προχωρήσουν στην κατάθεση των φακέλων τους.

Η κίνηση αυτή δείχνει μεν πρόθεση συμμετοχής από την διοίκηση της ΠΑΕ Ξάνθη στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της νέας σεζόν, ωστόσο γίνεται επίσης αντιληπτό ότι τα πράγματα πλέον είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολα για την ομάδα της Θράκης.

Φακέλους χωρίς εγγυητικές έχουν καταθέσει και άλλοι σύλλογοι, αναμένοντας κυρίως τα χρήματα από το στοίχημα που έχει υποσχεθεί ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης αλλά και την τελευταία δόση από την ΕΡΤ. Οπότε αυτό δεν είναι το σημαντικό πρόβλημα.

Παραδοσιακά άλλωστε η ΕΕΑ δίνει μικρή παράταση στις ομάδες να συμκληρώσουν τους φακέλους τους όταν είναι ελλιπείς, σε ορισμένες περιπτώσεις καθοδηγώντας τες κιόλας, αλλά οι πρώτες διαρροές αναφέρουν ότι αυτός της Ξάνθης είναι σχεδόν λευκός καθως υπάρχει η γνωστή δέσμευση των λογαριασμών.

Η ΕΕΑ απαιτεί εγγυητική από ελληνικό τραπεζικό κατάστημα και με δεσμευμένους τους λογαριασμούς της ΠΑΕ Ξάνθη αλλά και του ίδιου του ιδιοκτήτη Μπιλ Πάπας, σύμφωνα με τις σχετικές αποκαλύψεις του Κυριάκου Θωμαΐδη, γίνεται αντιληπτό ότι τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ.

Αυτή η δέσμευση δείχνει να μπλοκάρει και οποιαδήποτε προσπάθεια μεταβίβασης της ΠΑΕ σε αυτήν την χρονική συγκυρία, αφού χάθηκε το timing του Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, όταν είχε βγει η προηγούμενη απόφαση της ΕΕΑ για την Ξάνθη που αναγνώριζε ως νόμιμο ιδιοκτήτη της «με τα μέχρι τότε στοιχεία» τον Μπιλ Πάπας.

Πλέον ακόμα και όσοι το προηγούμενο διάστημα διατηρούσαν την συγκρατημένη αισιοδοξίας τους στα Πηγάδια και πέριξ αυτών, έχουν σκυμμένο το κεφάλι συνειδητοποιώντας ότι πλέον τα περιθώρια στενεύουν.

Η όποια ελπίδα, που πάντα πεθαίνει τελευταία, μπορεί να βασίζεται σε ξεμπλοκάρισμα των λογαριασμών, αλλά όλοι αντιλαμβάνονται ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είναι κάτι που θα μοιαζει αυτήν την στιγμή περισσότερο ως θαύμα παρά ως υπαρκτό σενάριο…