Κατεβαίνει στο πρωτάθλημα η Προοδευτική Πατρών

Επαναδραστηριοποιείται η ιστορική Προοδευτική Πατρών λίγα χρόνια μετά την τελευταία εμφάνισή της στα γήπεδα της Αχαΐας, αυτή τη φορά με σκοπό να παραμείνει.

Η Προοδευτική Πατρών ιδρύθηκε το 1925, ήταν μία από τις ομάδες που διαλύθηκε από την απόφαση του επί δικτατορίας γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Κώστα Ασλανίδη για τη συγχώνευση όλων των ομάδων της Πάτρας και τη δημιουργία μιας –δήθεν– ισχυρής σε κάθε πόλη.

Με αρκετές συμμετοχές στην Α΄ Κατηγορία, συμμετείχε 12 φορές στο Κύπελλο Ελλάδας, ενώ το 1998 συγχωνεύτηκε με την Κύπρο σε Προοδευτική Κυψέλης. Το 2001 έφτασε στην μεγαλύτερη επιτυχία της, την κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών (2-1 στην παράταση τον Άρη στα Προσφυγικά).

Τα τελευταία χρόνια έγινε πάλι μια προσπάθεια επαναδραστηριοποίησης, αλλά έπεσε στο κενό με την ομάδα να κερδίζει την άνοδο στην Β΄ Κατηγορία, αλλά στη συνέχεια να “διαλύει”. Τα αδέρφια Βασίλης και Κώστας Καρμαλής πήραν την απόφαση να ηγηθούν διοικητικά.

Στα σημαντικότερα θέματα ο σύλλογος έχει λάβει την αθλητική αναγνώριση και πλέον βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο ένταξης του στο Μητρώο της ΓΓΑ. Έχει γίνει αίτημα προς την ΕΠΣ Αχαΐας για χρήση του Ενωσιακού γηπέδου των Προσφυγικών, ενώ ήδη η διοίκηση βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή.