“Κλείδωσε” την πρωτιά σε ματς παρωδία η Μικτή Κ-16 της ΕΠΣ Αχαΐας

Σε ένα ματς που δεν μπορεί να σχολιαστεί ιδιαίτερα αγωνιστικά λόγω των όσων τραγελαφικών έγιναν, η Μικτή Κ16 της ΕΠΣ Αχαΐας απέσπασε την ισοπαλία με 1-1 που ουσιαστικά της κλειδώνει την πρωτιά στον όμιλο. Η ομάδα του Κώστα Σωτηρόπουλου ήταν ανώτερη σε όλο το παιχνίδι, αλλά η επιεικώς απαράδεκτη διαιτητική ομάδα από τη Ζάκυνθο είχε διαφορετικό στόχο, δηλαδή να μην περάσει η ομάδα της Αχαΐας. Ωστόσο και ο βαθμός είναι το ίδιο πολύτιμος με τη νίκη έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον όμιλο.

Η Αχαΐα προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με τον Μπιρλή και η Ηλεία ισοφάρισε με τον Πολυχρονόπουλο στο τελικό 1-1 που παρέμεινε μέχρι το τέλος παρά την εξαιρετική προσπάθεια του διαιτητή Μποζίκη.

Λίγο πριν συμπληρωθούν 80 λεπτά παιχνιδιού, ο διαιτητής απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Μπιρλή, καθώς όπως υποστήριξε ο β’ βοηθός ο παίκτης της Αχαΐας εκφράστηκε υποτιμητικά για μία απόφαση του διαιτητή. Στη συνέχεια και μετά από αυτή την ομολογουμένως αμφισβητούμενη απόφαση, ο ενωσιακός προπονητής Κώστας Σωτηρόπουλος απευθύνθηκε στο διαιτητή έτσι ώστε να καταλάβει το λόγο της αποβολής. Παρά το εκρηκτικό ταπεραμέντο του Αχαιού τεχνικού, στο συγκεκριμένο ματς ήταν ιδιαίτερα ήρεμος κάτι που αξίζει να αναφέρουμε ειδικά για αυτά που θα αναφερθούν παρακάτω.

Τότε, ο διαιτητής απέβαλε εντελώς αναίτια τον Κώστα Σωτηρόπουλο. Στη συνέχεια, ο υπάλληλος του ενωσιακού γηπέδου της ΕΠΣ Ηλείας κινήθηκε απειλητικά εναντίον του ενωσιακού προπονητή τον απώθησε και τον πέταξε στον αγωνιστικό χώρο! Μετά από αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά του ανθρώπου της Ηλείας ακολούθησε γενικευμένη σύρραξη με τους γονείς των παιδιών της γηπεδούχου ομάδας να κινούνται εναντίον του Κώστα Σωτηρόπουλου. Με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων γονέων των παιδιών της ομάδας της Αχαΐας αποφεύχθηκαν τα χειρότερα καθώς όταν κινούνται εναντίον ενός ατόμου τόσοι άλλοι, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι από θαύμα δεν έγινε κάτι χειρότερο.

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι κλήθηκε η αστυνομία έτσι ώστε να βοηθηθεί η ομαλή αποχώρηση όλων από το γήπεδο χωρίς άλλα απρόοπτα, ενώ αρνητική εντύπωση προκάλεσαν οι χυδαίες υβριστικές εκφράσεις νεαρών φίλων της ομάδας της Ηλείας καθ΄ όλη τη διάρκεια του ματς που εκνεύρισαν ακόμα και φίλους των γηπεδούχων!

Συνθέσεις:

ΕΠΣ Ηλείας (Α. Χρυσανθακόπουλος): Μπιρμπίλης, Αποστολόπουλος, Γερασιμόπουλος, Γκότσης, Καραντώνης, Ζέρβας, Πολυχρονόπουλος, Φερεκίδης (65’ Μούζης), Τραμπαδώρος, Δρακόπουλος, Στεργιόπουλος.

ΕΠΣ Αχαΐας (Κ. Σωτηρόπουλος): Τσιρίνης, Παρασκευόπουλος, Παπαδόπουλος, Μπιρλής, Ξηνταρόπουλος, Τζόρτζης, Βερβίτας (59’ Κουτσαντώνης), Τσερικλός, Θεοφανόπουλος, Ντεντόπουλος, Μυλωνάς.