Κλειστά τα δημοτικά γήπεδα στην Πάτρα – Πιθανή η αναβολή των πρωταθλημάτων

Κλειστές θα παραμείνουν Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6 Μαρτίου όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Πατρέων μετά από απόφαση της κυβέρνησης για τη λήψη έκτακτων προληπτικών μέτρων στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου.

Το ίδιο ισχύει και για το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, τα δημοτικά γήπεδα μπάσκετ, όπως και το ΠΕΑΚ που είχε βγάλει ανακοίνωση απο χθες, Τρίτη.

Πολύ πιθανή και η διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων πλέον με την οριστική απόφαση να βγαίνει τις επόμενες ώρες, αφού την Πέμπτη βγαίνουν και οι ορισμοί των διαιτητών, ενώ αναβολή πήραν και οι σχολικοί αγώνες.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος έκανε την σχετική ανάρτηση:

Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας τα σχολεία και τα γήπεδα στην Πάτρα Πέμπτη και Παρασκευή 5,6/3/2020 θα παραμείνουν κλειστά προληπτικά, μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα Κορονοϊού από την Αμαλιάδα που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρίου“.

Ακολουθεί το κείμενο της απόφασης:

Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη Λοίμωξη από το νέο κορονοϊό, αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση η λήψη εκτάκτων προληπτικών μέτρων στους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που αφορούν στην πιθανότητα τοπικής μετάδοσης του ιού στην περιοχή.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων, καθώς και την αναστολή πάσης φύσεως μαζικών συναθροίσεων (θεάτρων, κινηματογράφων, αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία), για την περίοδο 5 έως 6 Μαρτίου 2020.

Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν εντός του επόμενου 48ώρου“.