Κράτησε χαμηλά τους τόνους ο Γιατράς

Προσγειωμένος εμφανίστηκε ο Μάκης Γιατράς στις δηλώσεις του μετά τη μεγάλη νίκη του Προμηθέα επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Ο προπονητής των Πατρινών τόνισε τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων και υπογράμμισε πως μια τέτοια νίκη δίνει αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Για το αν ανοίγει ο δρόμος για τον τίτλος: «Είχα πει ότι στόχος του Προμηθέα είναι να κατακτήσει το Κύπελλο και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Δεν σημαίνει επειδή λέω κάτι ότι θα γίνει. Σήμερα δεν έγινε τίποτα. Βρήκαμε τον Παναθηναϊκό μετά από δύο παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, με καινούριο προπονητή, με κάποια προβλήματα τραυματισμών. Τα παιδιά έδειξαν τρομερή συγκέντρωση. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλη ομάδα και υπάρχει μεγάλη διαφορά από εμάς. Σε ένα παιχνίδι πέντε εναντίον πέντε, παλέψαμε, μας βγήκαν κάποια πράγματα, γυρίσαμε το παιχνίδι σε μικρό χρονικό διάστημα. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες και σε όσους πιστεύουν και αγαπούν αυτή την ομάδα».

Για την άμυνα: «Οι παίκτες παίζουν. Σήμερα παίξαμε για μεγάλο διάστημα μπάσκετ. Κάναμε κάποια λάθη που συνηθίζονται σε κάθε παιχνίδι, ιδιαίτερα κόντρα σε μια τέτοια εξαιρετική ομάδα. Είχαμε ψυχή, ήμασταν συγκεντρωμένοι, πιστεύαμε ακόμα και όταν έφυγε το παιχνίδι ότι μπορούμε να το γυρίσουμε. Τα καταφέραμε, αλλά δεν σημαίνει τίποτα αυτή η νίκη. Κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό, αλλά έχουμε χάσει από τον Άρη, από τον Ιωνικό, από τη Λάρισα. Το θέμα είναι ότι η ομάδα χτίζεται. Aυτό που μας κάνει χαρούμενους είναι ότι δουλέψαμε πέντε μέρες, λόγω των συνεχόμενων παιχνιδιών και κάτι κάναμε με αυτή τη δουλειά. Αυτό μας δίνει αισιοδοξία για την πολύ δύσκολη συνέχεια».

Για τη διαμαρτυρία του ΕΣΑΚE: Διαβάστηκε μια δήλωση για τους παίκτες. Θέλω να πω κάτι για τους συναδέλφους προπονητές. Αυτό που κάνει ο ΕΣΑΚΕ είναι κάτι πολύ ωραίο, συγκινητικό. Πρέπει όλοι να βρούμε τρόπο να βοηθήσουμε και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον κόσμο. Υπάρχει κόσμος που πεινάει.

Για την επιστροφή του κόσμου: «Ποιος δεν θα ήθελε…»

Για τον Μίλερ: «Ο Μίλερ είναι τραυματίας από τα Χριστούγεννα. Μπαίνει μόνο στα παιχνίδια. αποφασίσουμε να τον αφήσουμε για να γίνει απόλυτα υγιής»