Κόντρα σε γνώριμους η Παναχαϊκή

Με αφορμή την αναμέτρηση της Κυριακής ανάμεσα σε Παναχαϊκή-Χανιά, βρήκαμε παίκτες που έχουν αγωνισθεί τόσο στην ομάδα της Κρήτης, όσο και στους «κοκκινόμαυρους».

Κοινά πρόσωπα, σε αγωνιστικό επίπεδο στα φετινά ρόστερ των δύο ομάδων υπάρχουν και από τις δύο πλευρές. Πρόκειται για τους Νίκο Κουσκουνά και Ξενοφών Πάνο, ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν φορέσει την φανέλα των Χανίων. Δημήτρης Γκίνο, Γιάννης Σωτηράκος και Κώστας Πλέγας επίσης έχουν φορέσει τη φανέλα της Παναχαϊκής. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσουμε τον προπονητή Νίκο Παπαδόπουλο που ξεκίνησε στον πάγκο των Πατρινών και εν συνεχεία μεταπήδησε στους Χανιώτες.

Στα Χανιά αγωνίζεται και ο Αχαιός ποδοσφαιριστής Ανδρέας Βασιλόγιαννης που είχε ενδιαφερθεί και η Παναχαϊκή για την απόκτησή του. Κοινοί παίκτες Παναχαϊκής και Χανίων τα τελευταία χρόνια ήταν επίσης οι Γιώργος Μπουντόπουλος, Γιώργος Λαζαρίδης, Παναγιώτης Κορδονούρης!

Ενδιαφέρον στατιστικό

Ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο προκύπτει ενόψει της αναμέτρησης στο γήπεδο Παναχαϊκής. Αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι πρόκειται να συναντηθούν δύο ομάδες που είναι ανάμεσα σε αυτές που μετρούν αρκετές μέχρι σήμερα ισοπαλίες στο πρωτάθλημα (σύνολο 7). Άλλωστε, πέραν των δύο συγκεκριμένων, Λεβαδειακός, Ξάνθη και Τρίκαλα έχουν από 8.