Κόντρα στον πολυνίκη Παναθηναϊκό ο Προμηθέας

Απέναντι στον Παναθηναϊκό θα διεκδικήσει ο Προμηθέας μια θέση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπως προέκυψε από την κλήρωση του Final 4 που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα στα γραφεία της ΕΟΚ. Στην αναμέτρηση που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου οι «Αχαιοί» θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν την…άτυπη ρεβάνς για τον περσινό χαμένο τελικό, στον οποίο το «τριφύλλι» είχε επικρατήσει με 91-79.

Ο Παναθηναϊκός, που πήρε το εισιτήριο για το Final 4 του Κυπέλλου υπερκερνώντας το εμπόδιο του Λαυρίου (93-69), είναι και ο πολυνίκης του θεσμού με 20 κατακτήσεις. Υπενθυμίζουμε ότι, ο Προμηθέας για να βρεθεί σε ακόμα μια τελική φάση Κυπέλλου Ελλάδος χρειάστηκε να κάμψει την αντίσταση του ΠΑΟΚ στον προημιτελικό του Σαββάτου (100-86).

Στον 2ο ημιτελικό του Κυπέλλου θα τεθούν αντιμέτωποι Ολυμπιακός και ΑΕΚ, με φόντο το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό. Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν τελευταία φορά το τρόπαιο το 2011, ενώ συνολικά έχουν στο παλμαρέ τους 9 κύπελλα. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έφτασε ως εδώ επικρατώντας του Ιωνικού Νικαίας στον προημιτελικό (110-85). Από την άλλη, η «Ένωση» έχει 5 κατακτήσεις, με πιο πρόσφατη αυτή της σεζόν 2019-20 στα «Δύο Αοράκια» απέναντι στον Προμηθέα. Το σύνολο του Στέφανου Δέδα απέκλεισε στα προημιτελικά το Περιστέρι (90-77).

Το Final 4 θα λάβει χώρα στο Ηράκλειο της Κρήτης, το τριήμερο 18-20 Φεβρουαρίου. Την Παρασκευή, 18 του μήνα, θα γίνουν οι δύο ημιτελικοί, η ώρα έναρξης των οποίων θα οριστικοποιηθεί στις επόμενες ημέρες, ενώ ο μεγάλος Τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου.

Κατά την διάρκεια της κλήρωσης, το λόγο πήρε ο αρχικά Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Καλωσορίζω τους εκπροσώπους των τεσσάρων ομάδων στην κλήρωση του Κυπέλλου, που μετά από 18 χρόνια θα γίνει με τη μορφή Final 4, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Για εμάς αυτό το Final 4 είναι ένα crash test, στην προσπάθεια που κάνει η νέα διοίκηση της ομοσπονδίας, με στόχο την αναβάθμιση των διοργανώσεων που τελούν υπό την αιγίδα της. Με μικρά βήματα προσπαθούμε να προσδώσουμε την αίγλη που αυτοί οι θεσμοί αξίζουν και θεωρούμε πως με υπομονή θα τα καταφέρουμε. Έχουμε μείνει όλοι συγκλονισμένοι από τη δολοφονία του μικρού Αλκιβιάδη και ελπίζω με τη συνδρομή τη δική σας, καθώς και τη συνδρομή των μεμονωμένων φιλάθλων, η διοργάνωση να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία»

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της ΕΟΚ, Ντίνος Σβερκούνος, τόνισε: «Βλέπω σήμερα εδώ τριψήφιο αριθμό εγχώριων τίτλων και διψήφιο αριθμό ευρωπαϊκών τίτλων από τις συμμετέχουσες ομάδες στο Final 4. Το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό για το θεσμό του κυπέλλου και τους χορηγούς μας. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε την ΕΡΤ για τη στήριξή της και το γεγονός ότι θα είναι παρούσα στην Κρήτη».