Κώστας Μπακαλάρος: “Δεν μετανιώνω που ασχολήθηκα με την Παναχαϊκή”

Ο πρόεδρος του μπασκετικού Προμηθέα, Κώστας Μπακαλάρος μίλησε στο sport24.gr για την προ ετών ενασχόλησή του με την Παναχαϊκή.

Πώς κρίνετε την προσπάθεια που γίνεται στην Παναχαϊκή, όπου διατελέσατε πρόεδρος για δύο σεζόν;

Πιστεύω ότι ο κύριος Μπάρλος κάνει μια καλή προσπάθεια. Και εύχομαι να του βγει. Το ποδόσφαιρο είναι δύσκολο άθλημα. Θεωρώ ότι είναι πιο δύσκολο από το μπάσκετ. Γιατί, κατ’ αρχήν, χρειάζεται περισσότερα χρήματα. Είναι πιο ακριβό σπορ. Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι η Πάτρα θα μπορούσε να έχει μια ομάδα στη Σούπερ Λίγκα. Το δικαιούται. Η Παναχαϊκή έχει πολύ μεγάλη ιστορία και εύχομαι και πιστεύω γρήγορα να βρεθεί εκεί“.

Έχοντας αποχωρήσει πλέον από την Παναχαϊκή, έχετε κάνει τον απολογισμό σας; Άξιζε αυτή η προσπάθεια;

Δεν μετανιώνω για κάτι που κάνω. Απλώς βλέπω τι έκανα λάθος και τι έκανα σωστά. Δεν μετανιώνω. Πιστεύω ότι άξιζε η προσπάθεια. Αν και όντως, μου έφαγε και χρόνο και χρήματα. Δεν πέτυχα τον στόχο μου, εξαιτίας κάποιων λαθών που έγιναν. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Γιατί, είπα και πριν, όταν κάνεις κάτι, δεν σημαίνει ότι το κάνεις και καλά. Εύχομαι η Παναχαϊκή να βρει τον δρόμο της και να ανέβει κατηγορία, γιατί το δικαιούται. Και σαν ομάδα και σαν πόλη“.

Ο επιχειρηματικός κλάδος της Πάτρας έχει στηρίξει ή θα έπρεπε να στηρίξει πιο πολύ τις ομάδες της πόλης;

Πιστεύω ότι οι Πατρινοί επιχειρηματίες έχουν στηρίξει και την Παναχαϊκή και τον Απόλλωνα και τον Προμηθέα. Δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να σταματήσουμε να στηρίζουμε. Είναι αίτημα δικό μου, όλοι οι επιχειρηματίες να στηρίξουν τις ομάδες, ώστε να επιστρέφουν και κάτι στην πόλη, γιατί η πόλη μας δίνει χρήματα. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε“.