Κώστας Ντάσιος: «Τα τοπικά πρωταθλήματα μπορούν να ολοκληρωθούν Αύγουστο και Σεπτέμβριο»

Ο Κώστας Ντάσιος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣ Αχαΐας και αναπληρωτής Ταμίας, μιλώντας στο ilia.news, ανέπτυξε τη θέση του για τα τοπικά πρωταθλήματα.

Αναλυτικά:

«Εάν πούμε ότι τώρα σταματάμε τα πρωταθλήματα, πρέπει να πούμε και ποιοι θα ανέβουν κατηγορία. Επειδή απαντήσεις έτοιμες δεν έχουμε και θα υπάρξουν και αντιδράσεις, καθώς θα υπάρξουν ομάδες οι οποίες θα αδικηθούν, η άποψή μου είναι να ολοκληρωθούν τα τοπικά πρωταθλήματα. Το ιδανικό θα ήταν να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Ιουνίου, πράγμα που ακόμα δεν δείχνει ανέφικτο.

Εάν όμως η Κυβέρνηση κρίνει ότι δεν μπορεί να επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων, ή έστω αν υποθέσουμε ότι οι ομάδες αντιδράσουν, επειδή δεν μπορούν να παίξουν μέσα στο καλοκαίρι, υπάρχει εναλλακτική λύση. Και αυτή είναι να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Έτσι κι αλλιώς, όλες οι ομάδες κάπου μέσα στον Αύγουστο ξεκινούν τις προπονήσεις τους για την ερχόμενη περίοδο. Δεν θα βγουν από το πρόγραμμά τους, θα μπορέσουν να παίξουν και θα ολοκληρώσουμε κάπως έτσι και τα πρωταθλήματα, χωρίς κανένας να αισθανθεί αδικημένος. Και το κυριότερο, όλοι οι πρωταθλητές και οι θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό, θα κριθούν μέσα στο γήπεδο. Με αξιοκρατικά κριτήρια και χωρίς καμία αμφισβήτηση από κανέναν.

Επίσης σε αυτό το σημείο θέλω να επισημάνω και κάτι άλλο. Αυτή τη στιγμή, είναι πρόωρο να γίνουν εκτιμήσεις για την πορεία της πανδημίας και την άρση των μέτρων. Γιατί να βιαστούμε, να γίνει περαίωση των πρωταθλημάτων και να ξεκινήσει η Γ΄ Εθνική, χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει ότι αυτή θα διεξαχθεί κανονικά και δεν θα διακοπεί και πάλι.

Ή πώς θα αποφασίσουμε και θα ζητήσουμε από τις ομάδες να κάνουν τον προγραμματισμό τους για τη Γ΄ Εθνική, εάν δεν γνωρίζουν αν θα μπορούν να αγωνιστούν με θεατές στο γήπεδο, ή χωρίς έσοδα από εισιτήρια. Είναι σημαντικές λεπτομέρειες και αυτές.

Συνεπώς δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Όλα τα ενδεχόμενα βρίσκονται στο τραπέζι και άποψή μου είναι ότι για τα τοπικά και τη Γ΄ Εθνική, δεν χρειάζονται βιαστικές αποφάσεις. Εμείς δεν είμαστε γιατροί. Οι ειδικοί θα κρίνουν αν μπορούν να γίνουν παιχνίδια. Εμείς είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου. Και με βάση τις υποδείξεις των ειδικών, δική μας δουλειά είναι να καταρτίσουμε ένα χρονοδιάγραμμα για τις διοργανώσεις του ποδοσφαίρου».