Site icon Παίζει μπάλα μόνο του! | Patra Goal

Λευτέρης Αυγενάκης: «Στόχος να ανοίξει άμεσα η Γ’ Εθνική»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης μέσα από την Βουλή τόνισε πως μέσα στην εβδομάδα επικαιροποιημένα στοιχεία για την επανέναρξη πρωταθλημάτων και να ανοίξουν τα κολυμβητήρια, Γ΄ Εθνική.

Μάλιστα ο Υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών θα υπάρξει στήριξη με διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό, για την ασφαλή λειτουργία όλου του φάσματος του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Το κόστος για το προσεχές τρίμηνο υπολογίζεται στα 4 εκατ. €

Συγκεκριμένα ανέφερε:

Ασφαλιστική και εργασιακή κατοχύρωση ερασιτεχνών αθλητών, β’ φάση οικονομικής ενίσχυσης σωματείων, χρηματοδότηση ομάδων από έσοδα στοιχήματος, χρηματοδότηση από τους Δήμους των απαραίτητων τεστ, πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα

-Νίκος Χαρδαλιάς: «Οι εκλογές των Ομοσπονδιών με την εναλλακτική λύση της εξ αποστάσεων ψηφοφορίας – Δεν θα δοθούν άδειες συνάθροισης και μετακίνησης από νομό σε νομό»
Στις έξι άμεσες πρωτοβουλίες δημιουργίας των προϋποθέσεων για την απρόσκοπτη επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητικού, αναφέρθηκε στη Βουλή ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Μανώλη Συντυχάκη.
«Κάθε μέρα εντείνουμε τις προσπάθειες, με σκληρή δουλειά και σε άριστη συνεργασία με τα στελέχη του Υπουργείου και την αθλητική οικογένεια, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη επανεκκίνηση του αθλητισμού, στηρίζουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και διαμορφώνουμε τον αθλητισμό του 21ου αιώνα» επισήμανε ο κ. Αυγενάκης και τόνισε τις εξής πρωτοβουλίες που υλοποιούνται άμεσα:

τα εισιτήρια των αθλητικών αγώνων να υπαχθούν σε μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ (13% από το 24%), με στόχο τη διατήρηση σε χαμηλά επίπεδα ή και τη μείωση των τελικών τιμών τους, καθώς και την τόνωση της ζήτησης τους, και
η φορολόγηση των εισοδημάτων των προπονητών να εξομοιωθεί με αυτή των αμειβόμενων αθλητών (να μειωθεί στο 22% από το +45%), όσον αφορά την μετεγγραφή, την ανανέωση ή τη λύση του συμβολαίου συνεργασίας τους με αθλητικές ανώνυμες εταιρείες, τμήματα αμειβόμενων αθλητών ή αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία. Η εξομοίωση αυτή είναι σκόπιμη για λόγους φορολογικής δικαιοσύνης, λόγω της συνάφειας στις ιδιότητες αθλητή και προπονητή.