Λεωνίδας Γεροντίδης: «Μια μάχη είναι και θα την κερδίσουμε»

Με το θέμα του κορονοϊού να κυριαρχεί  και όχι άδικα στην Ελληνική και Παγκόσμια επικαιρότητα, συνομιλήσαμε με τον πρόεδρο της Δόξας Παραλίας, Λεωνίδα Γεροντίδη.

Το αντικείμενο της κουβέντας δεν θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό. Μιλήσαμε μαζί του για τη διακοπή των προπονήσεων, για το εάν έχουν κάποια ενημέρωση από την διοργανώτρια αρχή, αλλά και την πρότασή του εφόσον δεν γίνουν πρωταθλήματα.

Ο Λεωνίδας Γεροντίδης είναι επίσης επιχειρηματίας στον τομέα της εστίασης, καθώς διατηρεί την γνωστή ψησταριά “Ο Βασίλης” στην Ομόνοια, και φυσικά τον ρωτήσαμε για τον βαθμό στον οποίο τα νέα δεδομένα έχουν επηρεάσει την επιχείρησή του.

Τι οδηγίες δώσατε στους ποδοσφαιριστές;

«Η αναστολή των προπονήσεων και των αγώνων σίγουρα μας πόνεσε πολύ όλους εμάς που αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Η ανθρώπινη υγεία όμως αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα και έτσι το ποδόσφαιρο μας έρχεται δεύτερο. Από την πρώτη στιγμή ήμασταν δίπλα στους ποδοσφαιριστές μας. Ακούγαμε τα θέλω τους. Όταν όμως οι ανησυχίες τους μεγάλωσαν, τότε σταματήσαμε τα πάντα. Μια μάχη είναι και αυτή. Θα την κερδίσουμε».

Έχετε κάποια ενημέρωση από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος για την συνέχεια;

«Από την διοργανώτρια δεν έχουμε κάποια ενημέρωση. Απόλυτα λογικό βεβαίως, αφού είναι νωρίς και κανένας δεν ξέρει πόσο θα κρατήσει αυτό. Σίγουρα η δική μας ΕΠΣ περιμένει από την ΕΠΟ  ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσουμε.

Πιστεύω όμως ότι η αναβολή του Euro θα επιτρέψει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα να τελειώσουν και κάπως έτσι να τελειώσουν και τα ερασιτεχνικά».

Ποια είναι η πρότασή σου για τα πρωταθλήματα;

«Το τι θα γίνει στα πρωταθλήματα είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση. Σε αυτό θα μετρήσει και το πότε θα σταματήσει η καραντίνα και θα ανοίξουν τα γήπεδα. Αν προλάβουμε τη ζέστη, θα ήθελα τα παιχνίδια να γίνουν κανονικά.

Αν όμως δεν γίνουν τα παιχνίδια θα πρότεινα στην ΕΠΣ να κρατήσει κανονικά τις θέσεις ανόδου και υποβιβασμού, όπως ήταν στην προκήρυξη των πρωταθλημάτων σε όλες τις κατηγορίες. Δεν μπορεί παραδείγματος χάρη η Αρόη χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και 100 γκολ παθητικό να μείνει στην κατηγορία».

Εσύ Λεωνίδα ως επιχειρηματίας στον τομέα της εστίασης, τα νέα δεδομένα πόσο έχουν επηρεάσει την επιχείρησή σου;

«Το τελευταίο δίμηνο ο κλάδος της εστίασης έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα. Η καθυστέρηση ακύρωσης του καρναβαλιού και το κλείσιμο τώρα λόγω του ιού μας κάνει να βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Η υγεία και το κοινό καλό είναι πάνω απ’ όλα όμως. Όταν με το καλό τελειώσει όλο αυτό θα μετρήσουμε όλοι τις πληγές μας. Πιστεύω όμως ότι η αγορά θα κάνει πάρα πολύ καιρό να επιστρέψει στην προηγούμενη κατάσταση. Ελπίζω όλοι οι επαγγελματίες να είναι και πάλι στη θέση τους, στα μαγαζιά τους υγιείς».