Λ. Αυγενάκης: «Οι λίγκες θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα ή όχι»

Πηγή: soccerplus.gr

Για το ποδόσφαιρο ο υφυπουργός Αθλητισμού, ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στην τοποθέτησή του μιλώντας την Τρίτη του Πάσχα (21/4) στην ΕΡΤ.

«Τον πρώτο λόγο έχουν ΟΥΕΦΑ, ΦΙΦΑ , ΕΠΟ και οι Σούπερ Λίγκα 1, Σούπερ Λίγκα 2, Football League, όπως και ο Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών… Εκείνοι ξέρουν τις ιδιαιτερότητες του αθλήματος Οι Λίγκες θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστούν ή όχι τα πρωταθλήματα. Εμείς ως Πολιτεία θα έχουμε έτοιμο το νομοθετικό πλαίσιο για να επικυρώσουμε όποια απόφαση πάρουν», είπε ο πολιτικός προϊστάμενος των σπορ.

Από εκεί και πέρα, επανέλαβε την εκτίμηση ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα ανοίξουν αρχικά για τα ατομικά αθλήματα και την Ολυμπιακή Προετοιμασία την πρώτη εβδομάδα του Μάη, ενώ για το ποδόσφαιρο υπολογίζεται να συμβεί το ίδιο τη δεύτερη εβδομάδα.

«Στο ποδόσφαιρο οι ειδικοί λένε ότι θα χρειαστούν 2-3 εβδομάδες τουλάχιστον προπονήσεων για να έρθουν οι ομάδες στο επίπεδο που ήταν και να αποφευχθούν οι τραυματισμοί», είπε ο Αυγενάκης και συμπλήρωσε ότι λογικά αν αποφασισθεί να υπάρξει ποδοσφαιρική επανεκκίνηση αυτό πιθανότατα θα γίνει στις αρχές Ιουνίου.

Τέλος, όχι απλά ξεκαθάρισε ότι αν υπάρξει αγωνιστική δραστηριότητα στο ποδόσφαιρο τα ματς θα γίνονται χωρίς θεατές, αλλά ότι το «κεκλεισμένων των θυρών» θα κρατήσει επί μακρόν για λόγους δημόσιας υγείας.