Μάιος Ναυταθλητισμού: Επίσκεψη και ξενάγηση Σχολείων στις εγκαταστάσεις του ΝΟΠ

Ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών, έχει ξεκινήσει τα ενημερωτικά του προγράμματα, για τον ναυταθλητισμό, που έχουν σαν στόχο το να έρθουν οι νεαρές μαθήτριες και μαθητές της Πάτρας, κοντά στα αθλήματα της θάλασσας, αναδεικνύοντας παράλληλα την ναυτική παράδοση της πόλης.

Ο τίτλος και της πρωτοβουλίας είναι: «Γνωριμία με τον Υγρό Στίβο. Αυτό το καλοκαίρι αθλούμαι και διασκεδάζω με ασφάλεια στη θάλασσα».

Συγκεκριμένα, στην διάρκεια του Μαΐου, στις εγκαταστάσεις του ΝΟΠ στο Νότιο Πάρκο, πιστοποιημένοι προπονητές θα ενημερώσουν τους μαθητές, πουθα περιηγηθούν ανάμεσα σε θεματικούς σταθμούς, για τα αθλήματα της κολύμβησης, της υδατοσφαίρισης, της κωπηλασίας, της ιστιοπλοΐας και θα τους μιλήσουν γιατην ιστορία τουυγρού στίβου. Παράλληλα, έμπειρα στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα τους παρουσιάσουν τρόπους ασφαλής παρουσίας στη θάλασσα και το νερό, καθώς και τις βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών για παιδιά.

Κύριος στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ενθάρρυνση των παιδιών να μάθουν κολύμπι μέσα από τον αθλητισμό, σαν ουσιαστική δεξιότητα και εφόδιο ζωής. Παράλληλα, αποσκοπεί στην βασική αρχή (όπου αναφέρεται στο πρώτο καταστατικό του ΝΟΠ το 1929)και είναι“η σωματική, ηθική και πνευματική των μελών αυτού ανάπτυξις δια του ναυτικού αθλητισμού, η έμπνευσις προς τα μέλη της αγάπης προς την θάλασσαν και εν γένει η ανάπτυξις του ναυτικού αθλητισμού εν Πάτραις”.

Τα σχολεία που ενδιαφέρονταινα συμμετέχουν, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Γραμματεία του Ομίλου (τηλ. 2610 31 77 66) για τον ορισμό της κατάλληλης ημερομηνίας για την επίσκεψη.

Οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται με την συνεργασία του

Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών
Αθλητικού ΙστιοπλοϊκούΟμίλου Ρίου Πάτρας ”Ιάσων”
Επικοινωνήστε μαζί μας και επισκεφτείτε τις ασφαλείς εγκαταστάσεις μας,στο Νότιο Πάρκο.