Μάριος Μαντζουράκης από Λούτον: «Βγαίνουμε μόνο για τα απαραίτητα»

Στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Λούτον βρίσκεται τους τελευταίους εννέα μήνες ο Μάριος Μαντζουράκης.

Ο νεαρός Πατρινός πλέον βρίσκεται στην Αγγλία για σπουδές, καθώς σπουδάζει Διοίκηση επιχειρήσεων με χρηματοοικονομικό. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στο Ρωμανό και στη νεανική ΑΕ Αρόης, ενώ συμμετείχε μία περίοδο στις προπονήσεις της ομάδας Νέων της Παναχαϊκής.

Ο 19χρόνος πλέον εργάζεται στο Luton Hoo Hotel, ενώ ποδοσφαιρικά αγωνίζεται στην Dunstable (7η κατηγορία ημιεπαγγελματική).

Ο Μάριος Μαντζουράκης μίλησε στο www.patragoal.gr για την δύσκολη κατάσταση που βιώνει η Αγγλία λόγω του ιού.

«Στην Αγγλία τα πράγματα είναι πολύ τραγικά, καθώς καθυστέρησαν πολύ να πάρουν μέτρα στο να προστατέψουν της τέσσερις χώρες που αποτελούν την Μεγάλη Βρετανία (Αγγλία, Ουαλία, Σκωτία, Βόρεια Ιρλανδία).

Βέβαια το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζει η Αγγλία από αυτές τις χώρες, καθώς έχει περίπου 12.000 νεκρούς έως σήμερα ενώ οι υπόλοιπες τρεις χώρες συνολικά έχουν 1.000 άτομα.

Βέβαια αυτό συμβαίνει λόγω του πληθυσμού και έτσι εξαπλώνεται ταχύτατα ο ιός. Στο Λούτον του Λονδίνου που βρίσκομαι εγώ δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα και θάνατοι, περίπου 100 κρούσματα και από αυτά 70 περίπου θάνατοι.

Όπως σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, έτσι και στο Λούτον, πλέον βγαίνουμε μόνο για τα απαραίτητα όπως έχουμε εντολή, δηλαδή τρόφιμα, φάρμακα και προϊόντα υγιεινής. Κάποιοι βγαίνουν και για την καθημερινή τους άθληση φυσικά απλά όλοι το έχουν πάρει ώριμα και προσέχουν, τηρώντας όλες τις αποστάσεις».

Επιμέλεια: Βύρωνας Ξυπολιάς