“Μάχη” τετράδας κόντρα στο Περιστέρι για τον Προμηθέα

Πάνοπλος και αποφασισμένος για τη 12η φετινή του νίκη στη Stoiximan Basket League θα παρουσιαστεί ο Προμηθέας στο παιχνίδι της Κυριακής 4/4 (20:00) με αντίπαλο το Περιστέρι στο κλειστό γυμναστήριο «Ανδρέας Παπανδρέου». Η αναμέτρηση θα κρίνει πολλά πράγματα για την τελική κατάταξη στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, με τους «Προμηθείς» να έχουν αυτήν την στιγμή το αβαντάζ της επικράτησης στον α΄ γύρο και μάλιστα με το ευρύ +17 (σκορ 75-58). Αν η ομάδα του Μάκη Γιατρά καταφέρει να κάνει την Κυριακή το 2-0 νίκες, τότε θα έχει εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό μια θέση μέσα στην πρώτη 4άδα του πρωταθλήματος.

«Παίζουμε εκτός έδρας με αντίπαλο μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Στόχος μας, όπως κάνουμε άλλωστε σε κάθε παιχνίδι, θα είναι η κατάκτηση της νίκης, όμως όπως έχω ξαναπεί ό,τι και να γίνει τα πάντα θα κριθούν στους αγώνες των playoffs», δήλωσε ο Μάκης Γιατράς για τον αγώνα με τους «Πρίγκηπες της δυτικής όχθης». Ο τεχνικός του Προμηθέα θα έχει στη διάθεσή του τους Έβανς, Αθηναίου, Γιαννόπουλο, Χριστοδούλου, Μπαζίνα, Λούντζη, Τζέριαν και Τζεράι Γκραντ, Φορντ, Γιάννη και Δημήτρη Αγραβάνη, και Αγκμπελίζ.

Η αποστολή του Προμηθέα ταξίδεψε στην Αθήνα από το Σάββατο, με την αναμέτρηση να διευθύνουν ο διεθνής Ηλίας Κορομηλάς (Αττικής) και οι Κωνσταντίνος Σταματόπουλος (Μαγνησίας) και Κυριάκος Παντελίδης (Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας). Το παιχνίδι θα μεταδοθεί ζωντανά τηλεοπτικά από την ΕΡΤ-3 και ραδιοφωνικά από τον ΣΚΑΙ Πάτρας 89,4 FM. Θυμίζουμε ότι αμέσως μετά το παιχνίδι με το Περιστέρι, θα ακολουθήσει την Τετάρτη 7/3 (15:00) η εξ αναβολής αναμέτρηση με τον Κολοσσό H Hotels στη Ρόδο και το Σάββατο 10/4 το παιχνίδι με το Μεσολόγγι BAXI στην Πάτρα, ενώ εκκρεμούν πάντα οι εξ αναβολής αγώνες με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και την ΑΕΚ.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Ο Προμηθέας δεν είχε προβλήματα στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, αφού έφτασε στη νίκη επί του Περιστερίου με 75-58. Είχε κορυφαίους τον Ίαν Μίλερ (20π, 4ρ, 5ασ.) και τον Χάρη Γιαννόπουλο (15π, 3/5τρ.). Για το Περιστέρι καλύτεροι ήταν ο Τεράν Πέτεγουεϊ (12π.) και ο Βαγγέλης Μάντζαρης (11π, 5ρ, 5ασ.).

Με τη νίκη αυτή, ο Προμηθέας πήρε το προβάδισμα στην ιστορία αυτών των αναμετρήσεων αφού μετράει πλέον τρεις έναντι δύο του Περιστερίου στην μεγάλη κατηγορία. Στα παιχνίδια της Αθήνας οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες με τον Προμηθέα να επικρατεί σε εκείνο της σεζόν 2018-19 με 86-79 και το Περιστέρι να «απαντά» με τη νίκη της περσινής σεζόν με 78-64.

Εκτός από τους αγώνες πρωταθλήματος οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες πέρυσι στον ημιτελικό του κυπέλλου με τους πατρινούς να εξασφαλίζουν την συμμετοχή τους στον μεγάλο τελικό μετά την επικράτηση τους με 67-61 στην Πάτρα και φυσικά τον Σεπτέμβριο του 2020 όταν και ο Προμηθέας κέρδισε τον πρώτο “μεγάλο” τίτλο της Ιστορίας του κατακτώντας το 1ο Super Cup του ΕΣΑΚΕ επικρατώντας στον Τελικό της διοργάνωσης του γηπεδούχου Περιστερίου με 82-74.

ΟΙ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΙ ΚΡΙΚΟΙ

Τέλος Προμηθέας και Περιστέρι έχουν αναμετρηθεί και στην Α2 Εθνική τη σεζόν 2015-16 με τους Πατρινούς να επικρατούν και στα 2 παιχνίδια (73-69 εκτός και 95-66 εντός).

Αρκετοί παίκτες έχουν φορέσει την φανέλα και των δύο ομάδων. Πρώτος απ΄όλους ο Χρήστος Σαλούστρος που αγωνίστηκε στον Προμηθέα με μεγάλη επιτυχία την διετία 2017-2019. Επιπλέον λίγο πριν τα Χριστούγεννα Βαγγέλης Μάντζαρης και Γιάννης Αθηναίου άλλαξαν σχεδόν ταυτόχρονα στρατόπεδα, σε μία «άτυπη» ανταλλαγή, με τον Βαγγέλη Μάντζαρη να επιστρέφει στην ομάδα απ’ όπου ξεκίνησε μετά από 2 επιτυχημένες θητείες στον Προμηθέα και τον Γιάννη Αθηναίου να έρχεται στην Πάτρα. Στον Προμηθέα βρίσκεται και ο Γιάννης Αγραβάνης, που αγωνίστηκε πέρσι με το Περιστέρι, ενώ σύντομο πέρασμα έκανε από την Πάτρα στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν ο Μάρβιν Τζόουνς.

Τέλος μία από τις τελευταίες προσθήκες του Περιστερίου, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης αγωνίστηκε στους Αχαιούς τη σεζόν 2018-2019.