Μήπως χάνεται η ποιότητα ;

Μπορεί να είναι αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε στα χθεσινά παιχνίδια του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, στα οποία είχαμε μάλιστα μεγάλες εκτός έδρας νίκες, οι οποίες επιβεβαίωσαν και τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο κατηγορίες του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος.

Διεξήχθησαν συνολικά 7 αγώνες, εκ των οποίων στους τρείς είχαμε σκορ 0-6, ανάμεσα σε ομάδα Β’ Κατηγορίας, εναντίων αντίστοιχη της Α’ Κατηγορίας.

Ο Αετός επιβλήθηκε εκτός του Ολυμπιακού Πατρών με 6-0, ενώ το ίδιο έκαναν Εθνικός Πατρών και Πάτραι, απέναντι σε Αστέρα Μιντιλογλίου και Γαλήνη, ομάδες μάλιστα που βρίσκονται στο επάνω μισό της βαθμολογίας της Β’ Κατηγορίας, επιβεβαιώνοντας τις διαφορές που έχουν οι δύο κατηγορίες, στις περισσότερες τουλάχιστον ομάδες.

Επίδειξη δύναμης έκανε και ο Κεραυνός που «σκόρπισε» το Άνω Καστρίτσι και έδειξε την ποιότητα του απέναντι και σε αντίπαλο της ίδιας κατηγορίας.

Μήπως αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μας ανησυχήσει για την ποιότητα πλέον των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, αφού και πιο αδύναμη Α’ Κατηγορία έχουμε πλέον, η οποία επηρεάζει και τις πιο κάτω κατηγορίες, στις οποίες η ποιότητα πέφτει φανερά.

Δεν ισχύουν φυσικά σε όλες τις περιπτώσεις τα παραπάνω, αφού είχαμε τις προηγούμενες ημέρες και προκρίσεις «έκπληξη» ομάδων της Β’ Κατηγορίας, αλλά αυτές συνήθως είναι μετρημένες στα δάχτυλα….