Μία πίσω από την άλλη οι Ενώσεις αναστέλλουν τα πρωταθλήματα τους

Η ένταξη των ερασιτεχνικών ομάδων στο Μητρώο αποδεικνύεται…βουνό κι αυτό έχει επηρεάσει σημαντικά την εύρυθμη λειτουργία των πρωταθλημάτων των τοπικών Ενώσεων.

Η ΕΠΣ Θεσσαλίας ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα την αναστολή των αγώνων που είχε προγραμματίσει για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αναμένοντας διευκρινίσεις σχετικά με την χορήγηση άδειας τέλεσης αθλητικής συνάντησης του άρθρου 56Δ του ν. 2725/1999 και παραχώρησης αθλητικών εγκαταστάσεων.

Παρόμοιες απόφαση έλαβαν η ΕΠΣ Πιερίας και η ΕΠΣ Καστοριάς, που είχαν ανακοινώσει πρόγραμμα με αγώνες για πρωτάθλημα και κύπελλο αντίστοιχα, αναμένοντας επίσης διευκρινίσεις, ενώ την ίδια ώρα η ΕΠΣ Καβάλας αναγκάστηκε επίσης να μεταθέσει τους αγώνες της Α Ερασιτεχνικής για το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου 2022.

Η ΕΠΣ Άρτας ανακοίνωσε παράταση στις δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων και μετέθεσε τα πρωταθλήματα της για τον επόμενο μήνα, ενώ η ΕΠΣ Μεσσηνίας απέστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη (δείτε ΕΔΩ), με την οποία παραθέτει τους προβληματισμούς της σχετικά με το Μητρώο.

Θυμίζουμε πως πρόσφατα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου μίλησε για δεδομένη αναστολή των τοπικών πρωταθλημάτων. Η δήλωση του : «Πρόβλεψή μου και μπορώ να την χαρακτηρίσω ως «στανταράκι», μιλώντας με τους συναδέλφους μου, αντιλαμβάνομαι πως είναι δεδομένη η αναστολή των πρωταθλημάτων, δε νομίζω να βρεθεί λύση στο κομμάτι του μητρώου έως τέλος του μήνα που είναι η Γ.Σ., αυτό μου λένε οι συνάδελφοι-πρόεδροι, από 1η Οκτωβρίου το ελληνικό ποδόσφαιρο, τουλάχιστον σε ερασιτεχνικό επίπεδο, βάζει λουκέτο».