Μίλησε ο “νόμος της Κάτω Αχαγιάς”

Σ’ ένα παιχνίδι με αρκετές μονομαχίες και που ήταν αρκετά ανταγωνιστικό η Αχαϊκή επικράτησε εντός έδρας του Πάμισου Μεσσήνης με 2-0 και «αναπτέρωσε» τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία, μετά τη «γκέλα» στο Ληξούρι.

H πρώτη μεγάλη φάση άνηκε στην «κιτρινόμαυρη κυρία» με το δοκάρι του Ανδρεόπουλου στο 31ο λεπτό ύστερα από κεφαλιά, με τη μπάλα, ίσως να περνάει και τη γραμμή της εστίας του Κόκκαλη. Στο 45ο λεπτό ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να διαμαρτυρηθούν για ακυρωθέν γκολ.

Στην επανέναρξη και πιο συγκεκριμένα στο 48΄ οι Μεσσήνιοι έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία να προηγηθούν με το Βελλή να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά και το Χαραλαμπόπουλο να μην μπορεί να κερδίσει το Μπακάλη από πλεονεκτική θέση.

Και φτάνουμε στη φάση του 52ου λεπτού. Λάθος της άμυνας ο Νίκος Πυρρής ευνοήθηκε από την κόντρα και έβγαλε μπαλιά πάρε βάλε στο Δημήτρη Ανδρεόπουλο που πλάσαρε ιδανικά από κοντά για το 1-0. Στο 62΄ λόγω τραυματισμού ο Nίκος Σουρανής αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο και τη θέση του πήρε ο Αντωνόπουλος που έμελλε να είναι ο παίκτης που θα σφραγίσει τη νίκη των «καναρινιών».

Πιο συγκεκριμένα στο 67΄ ύστερα από ωραία σέντρα του Μαρκόπουλου από τα δεξιά, η μπάλα θα «σκάσει» στη μικρή περιοχή και από κοντινή θέση ο Αντωνόπουλος θα τη στείλει να αναπαυτεί στα δίχτυα του Κόκκαλη. Στο 71΄ είχε μια καλή φάση η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου, με εκτέλεση φάουλ του Σαραντόπουλου, αλλά στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με το συγκρότημα του Αλέξη Γαβριλόπουλου να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη ενόψει του τοπικού ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναιγιάλειο.

Συνθέσεις:

Αχαϊκή (Αλ. Γαβριλόπουλος): Μπακάλης, Στανής, Κοτσόκολος, Λίπι, Ρίλντι (46’ Πυρρής), Μπουτσικάκης, Σουρανής (62’ Αντωνόπουλος), Μαρκόπουλος, Ανδρεόπουλος (83’ Κυριακόπουλος), Γεωργόπουλος, Κωστής.

Πάμισος (Γ. Καλόμαλος): Κόκκαλης, Αριστομενόπουλος, Βέλλης, Κατσιβαρδέας, Μπούνας, Ακριστινέι (74’ Θώδης), Ρουμελιώτης (61’ Κάνιστρας), Μωράκης (61’ Παπαγιαννόπουλος), Σαραντόπουλος, Παπαδόπουλος (74’ Αράπι), Χαραλαμπόπουλος (74’ Κλέιντι).