Μαζί με τα…όνειρά του στη Ρίγα ο Προμηθέας

Η «καρδιά» του Αχαϊκού μπάσκετ και όλων των φίλων του Προμηθέα…χτυπάει απόψε στη Ρίγα, εκεί όπου οι Πατρινοί δίνουν το μεγαλύτερο παιχνίδι της ευρωπαϊκής τους ιστορίας, κόντρα στην ουκρανική Prometey, για την προημιτελική φάση του 7Days EuroCup. Η ξέφρενη πορεία της ομάδας του Γιάννη Χριστόπουλου την έφερε δικαιότατα στις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και απόψε οι «Προμηθείς» θα διεκδικήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούν για την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού. Φυσικά, το έργο τους δεν θα είναι εύκολο, καθώς στο δρόμο τους θα βρουν μια πολύ καλή ομάδα, η οποία τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της και έχει καταγράψει μια πολύ σταθερή πορεία, παρά το γεγονός πως παίζει συνεχώς …εκτός έδρας, αφού, λόγω του πολέμου που βιώνει η Ουκρανία τον τελευταίο ένα χρόνο, η Prometey έχει αναγκαστεί να «ξεριζωθεί» και δίνει όλα της τα εντός έδρας παιχνίδια στη Λετονία. Το ιστορικό ευρωπαϊκό ραντεβού του Προμηθέα είναι προγραμματισμένο για τις 19:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports Prime και ραδιοφωνικά από τον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4.

Ο αντίπαλος

O…«Προμηθέας της Ουκρανίας», μπορεί να μετράει μόλις πέντε χρόνια ζωής, ωστόσο γρήγορα έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα του στο ουκρανικό μπάσκετ. Η ουκρανική ομάδα, που έχει ως φυσική της έδρα το Slobozhanske, κατάφερε πάρα πολύ γρήγορα να εξελιχθεί σε κορυφαία δύναμη της εγχώριας λίγκας της και να την κατακτήσει τη σεζόν 2020-21, στο τελευταίο πρωτάθλημα της Ουκρανίας που ανέδειξε νικητή, καθώς ακολούθησε η εισβολή της Ρωσίας. Πλέον, η Prometey έχει μετακομίσει στη Ρίγα και αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Λετονίας – Εσθονίας, εκεί που τα πηγαίνει περίφημα, καθώς βρίσκεται στην κορυφή. Εξαιρετική είναι η παρουσία των Ουκρανών και στην Ευρώπη, καθώς τερμάτισαν στην πρώτη θέση του ομίλου τους, ενώ στη φάση των «16» έκαμψαν την αντίσταση του Αμβούργου, παρότι δυσκολεύτηκαν αρκετά.

Player to watch

O Gian Clavell, μπορεί να παρέμεινε για μικρό χρονικό διάστημα στον Προμηθέα, στα τέλη της σεζόν 2020-21, ωστόσο είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις και πρόλαβε να τέρψει τους πάντες, με τις τρομερές του επιθετικές αρετές. Πλέον, ο Πορτορικανός αγωνίζεται στην Prometey και είναι ένα από τα…βαριά επιθετικά όπλα των Ουκρανών. Μετράει φέτος 10,4 πόντους, 2,2 ασίστ και 2,4 ριμπάουντ, ενώ ιδιαίτερα ανεβασμένος εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα, κάτι που φάνηκε και στο νοκ άουτ ματς κόντρα στο Αμβούργο, εκεί που ο Clavell ήταν εκ των πρωταγωνιστών της πρόκρισης, με 14 πόντους και 7 ασίστ.

Κοινό…όνομα και τρεις παλιοί γνώριμοι

Πέρα από το γεγονός πως οι δύο αποψινοί αντίπαλοι είναι…συνονόματοι, έχουν και άλλους συνδετικούς κρίκους. Ο λόγος για τους Oleksandr Lypovyy και Gian Clavell, οι οποίοι αγωνίζονταν στο παρελθόν με τη φανέλα των Πατρινών, καθώς και ο Dustin Hogue, που έχει παίξει παλαιότερα στην Prometey.

Πρέπει να δώσουμε τα πάντα στο παρκέ

Ο coach Χριστόπουλος, δήλωσε μεταξύ άλλων για το παιχνίδι: “Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν αντίπαλο που ξέρει πώς να κερδίζει παιχνίδια. Πρέπει να δώσουμε τα πάντα στο παρκέ σε άμυνα και επίθεση και να πάρουμε το καλύτερο από αυτό μπορούμε”.

Ο Anthony Cowan δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που παίζουμε στους ημιτελικούς της διοργάνωσης και εκπροσωπούμε τον Προμηθέα για πρώτη φορά στην φάση αυτή. Έχουμε δουλέψει σκληρή όλη τη χρονιά για αυτό και είναι σημαντικό για εμάς να παραμείνουμε δυνατοί”.