Μεγάλο Αφιέρωμα Patragoal : Οι 24 “Μονομάχοι” της Α’ Κατηγορίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : Αποστόλης Νικολόπουλος

Ακόμα ένα πρωτάθλημα στην Α’ Κατηγορία ξεκινάει. Ακόμα ένας «μαραθώνιος» με στόχο την κούπα του πρωταθλητή και το εισιτήριο για την Γ’ Εθνική.

24 «μονομάχοι» μπαίνουν λοιπόν στην αρένα της Α’ Κατηγορίας, έτοιμοι να μας προσφέρουν αμέτρητες συγκινήσεις και όμορφο θέαμα.

Το www.patragoal.gr πιστό στην παράδοση που τηρεί κάθε χρόνο, ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τις 24 ομάδες της Α’ Κατηγορίας, τις μεταγραφές που πραγματοποίησαν και την εκτίμηση για το ποια θέση θα καταλάβουν στην τελική βαθμολογία της κανονικής περιόδου.

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΕ ΠΑΤΡΑ 2005

Μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του περσινού πρωταθλήματος ως «πρωτάρα» στην Α’ Κατηγορία, στοχεύει και φέτος να πραγματοποιήσει ένα καλό πρωτάθλημα και να βρεθεί όσο πιο ψηλά γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα. Διαθέτοντας ένα «κράμα» έμπειρων αλλά και νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, θα είναι για μια ακόμα χρονιά από τις ομάδες που θα προσπαθήσουν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο.

Προπονητής : Νίκος Τσολόπουλος

Μεταγραφές : Νίκος Σταματέλος (Απόλλων Εγλυκάδας), Παναγιώτης Λαγός (Παναιτωλικός Κ-20), Νίκος Παναγιωτόπουλος (ΑΠΣ Πάτραι), Βασίλης Σταύρακας (Καλάβρυτα), Κώστας Νανόπουλος (Απόλλων Εγλυκάδας), Θρασύβουλος Αγγελόπουλος (Κηφισιά). Ανέβηκαν από την ομάδα Παίδων οι Κωνσταντίνος Νικολόπουλος, Παντελής Βιλανάκης, Νικηφόρος Κάνιστρας

Εκτίμηση Θέσης : 5 έως 8

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΤΡΩΝ

Δεν ήταν καλή η περσινή χρονιά για την Αναγέννηση Πατρών, αφού μόλις τις τελευταίες αγωνιστικές των μπαράζ κατάφερε να εξασφαλίσει την συμμετοχή της και φέτος στην μεγάλη κατηγορία. Παραδοσιακή δύναμη όλα τα χρόνια στην Α’ Κατηγορία, έκανε καλές μεταγραφικές κινήσεις και αναμένεται να παρουσιαστεί καλύτερη και πιο αποτελεσματική στο φετινό «μαραθώνιο».

Προπονητής : Βύρωνας Καραβίας

Μεταγραφές : Αντώνης Αθανασόπουλος (Άρης Πατρών,), Γιάννης Σοφίλλας (Άρης Πατρών), Ραφαήλ Χότζα (Εθνικός Σαγεΐκων), Θύμιος Αργυρόπουλος (Πείρος Ισώματος), Νίκος Χουσελάς (Άρης Πατρών), Ραφαήλ Κατσαρέλιας (Πήγασος Μπεγουλακίου), Παναγιώτης Κακαφώνης (Κεραυνός Αγ. Βασιλείου), Δημήτρης Τζίφας (Άρης Πατρών), Βασίλης Αδαμόπουλος (Δόξα Χαλανδρίτσας), Ανδρέας Ραυτόπουλος (Άρης Πατρών)

Εκτίμηση Θέσης : 7 έως 11

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΪΚΩΝ

Ακόμα ένας «πρωτάρης» στην περσινή Α’ Κατηγορία, ο οποίος τα πήγε περίφημα και κατάφερε να τερματίσει σε πολύ υψηλή θέση και κόντρα σε όλες τις εκτιμήσεις. Πάντα όμως μια δεύτερη χρονιά είναι πιο δυσκολότερη για ομάδες με μικρή εμπειρία των μεγάλων κατηγοριών, αλλά ο Αστέρας είναι με τον ίδιο περίπου κορμό και αναμένεται και φέτος να αποτελέσει σκληρό αντίπαλο για οποιονδήποτε.

Προπονητής : Σπύρος Αθανασόπουλος

Μεταγραφές : Νίκος Τογαντζής (Διαγόρας Βραχνεΐκων), Βασίλης Τογαντζής (ΑΕ Ροϊτίκων), Γιώργος Καρμαλής (ΑΕ Ροϊτίκων), Αλέξανδρος Συνοδινός (ΑΕ Ροϊτίκων), Κώστας Παπαγιαννόπουλος (Αστέρας Μιντιλογλίου), Παναγιώτης Παπασταθόπουλος (Διαγόρας), Άγγελος Χριστόπουλος (Δόξα Παραλίας)

Εκτίμηση : 7 έως 11

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

Ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση της κούπας και φέτος, με αρκετά δυναμικό ρόστερ και έτοιμος να φτάσει στην «πηγή» και πλέον να πει και νερό, αφού πέρσι δεν τα κατάφερε πέφτοντας επάνω στην εκπληκτική Θύελλα Πατρών. Ο Ατρόμητος έχτισε και φέτος μια ομάδα καταδικασμένη να πρωταγωνιστήσει και θα το πάει μέχρι τέλους, απέναντι πάντως και σε άλλους πολύ καλούς και ιστορικούς αντιπάλους.

Προπονητής : Μίλαν Τσίρκοβιτς

Μεταγραφές : Νίκος Γραμματικόπουλος (Αχαϊκή), Βασίλης Παπαγεωργίου (Παναχαϊκή Κ-20), Παναγιώτης Μολφέτας (επιστροφή από Πολύτεκνο), Παναγιώτης Γκότσης (επιστροφή από Πήγασο Μπεγουλακίου), Διονύσης Βεντουρής (Πάτραι), Χρήστος Παπασπυρόπουλος (Παναχαϊκή Κ-20), Άκης Κωστής (Ναυπακτιακός Αστέρας), Παναγιώτης Δενδρινός (ΑΕ Μεσολογγίου), Νίκος Τσίμπιτσης (Όμηρος Νεοχωρίου),  Νίκος Γκότσης (Ατρόμητος Ζαρ.), Ανδρέας Χριστόπουλος (ΑΕ Πάτρα 2005), Δημήτρης Σκόνδρας (ΑΠΣ Πάτραι), Παναγιώτης Παπαδόπουλος (ΑΠΣ Πάτραι),  Δημήτρης Ανδρεόπουλος (Αχαϊκή), Βασίλης Γερογιάννης (Παναχαϊκή Κ-20)

Εκτίμηση Θέσης : 1 έως 3

ΑΧΑΪΚΗ

Η φανέλα της Αχαϊκής είναι «βαριά» και το απέδειξε και πέρσι που παρά το κακό ξεκίνημα, λίγο έλλειψε στο τέλος να κάνει την μεγάλη έκπληξη και να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ακόμα μια ομάδα που είναι καταδικασμένη να πάρει το πρωτάθλημα και να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες, όπου είναι και η πραγματική της θέση. Πραγματοποίησε καλές μεταγραφές, πήρε τον 1ο σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος και αναμένεται να δούμε αν θα επιβεβαιώσει τον τίτλο του μεγάλου φαβορί.

Προπονητής : Αλέξης Γαβριλόπουλος

Μεταγραφές : Αυγερινός Δημητρακόπουλος (ΑΠΣ Πάτραι), Νίκος Φραγκούλιας (Ατρόμητος Λάππα), Δημήτρης Φραγκούλιας (Ατρόμητος Λάππα), Παναγιώτης Καραμανλής (Πανμοβριακός), Νίκος Αναγνωστόπουλος (Α.Ο. Περιστερίου), Παναγιώτης Ανδρικόπουλος (Δόξα Παραλίας), Ηλίας Γεωργόπουλος (Πήγασος Μπεγουλακίου), Παναγιώτης Μπακάλης (Αετός Πατρών), Νίκος Σκαρτσιάνης (Αίαντας Γαστούνης), Δημήτρης Παπαστεργίου (Ατρόμητος Πατρών).

Εκτίμηση Θέσης : 1 έως 3

ΑΧΑΪΟΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ

Θριαβευτική επιστροφή μετά από πολλά χρόνια για τον Αχαϊό στην Α’ Κατηγορία, με στόχο μια εύκολη παραμονή και την καθιέρωση εκ νέου στα «μεγάλα σαλόνια». Οι νεοφώτιστοι πραγματοποίησαν δύο πολύ δυνατές μεταγραφές, αυτές του Νίκου Ανδριέλου και του Μάκη Πρίφτη, με παραστάσεις σε εθνικές κατηγορίες, κινήσεις που αναμένεται να τους δώσουν το κάτι παραπάνω. Σχεδόν έμεινε ο περσινός καλός κορμός της ομάδας και το σύνολο του Σαραβαλίου θα αποτελέσει «σκληρό καρύδι» για οποιονδήποτε.

Προπονητής : Σοφοκλής Παναγόπουλος

Μεταγραφές : Νίκος Ανδριέλος (Ατρόμητος Πατρών), Μάκης Πρίφτης (Πανμοβριακός Ριόλου), Νίκος Μανιάτης (Απόλλων Εγλυκάδας) Μάριος Γκλαβάς (Ζαβλάνι/Αίας), Χάρης Τσάκας (Σταροχώρι), Αναστάσιος Σιδέρης (Αστέρας Μιντιλογλίου), Βαγγέλης Νικολόπουλος (Ζαβλάνι/Αίας), Γιάννης Σουβαλιώτης (Θύελλα Πατρών), Βασίλης Παντελής (Σταροχώρι)

Εκτίμηση Θέσης : 8 έως 12

ΔΙΑΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ

Καλή χρονιά πραγματοποίησε την πεσινή σεζόν και ο «πρωτάρης» Δίας Σαραβαλίου, με τις απαιτήσεις την φετινή χρονιά να αυξάνονται και την νεανική ομάδα να θέλει να παρουσιαστεί ακόμα πιο δυνατή. Ακόμα μια ομάδα που αποτελείται κυρίως από νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές αλλά και 3-4 έμπερους που αναμένεται να δώσουν την ώθηση στους πιο μικρούς και να τους βοηθήσουν να φτάσουν στην διάκριση και στον στόχο της εύκολης παραμονής για την ομάδα.

Προπονητής : Χρήστος Ξυπολιάς – Νίκος Ορφανίδης

Μεταγραφές : Νίκος Σωτηρόπουλος (Ατρόμητος Πατρών), Χρήστος Μαργαλιάς (Πολύτεκνος), Γιώργος Ζησιμόπουλος (Διαγόρας Βραχνεΐκων), Βαγγέλης Αβραμόπουλος (Ηρακλής Πατρών). Ανέβηκαν από τα τμήματα υποδομών οι νεαροί Σπαθάρας, Καπερώνης και Θωμάς.

Εκτίμηση Θέσης : 8 έως 11

ΔΟΞΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Η προηγούμενη πολύ καλή χρονιά για την Δόξα Παραλίας, αναμένεται να αποτελέσει «οδηγό» και για την φετινή σεζόν, όπου οι στόχοι δεν αλλάζουν και παραμένουν το κυνήγι της πρώτης βαθμολογικής τετράδας. Καλές κινήσεις ουσίας για την ομάδας της Παραλίας, σχεδόν ίδιος κορμός και μένει να δούμε αν θα επιβεβαιώσει και φέτος τις προσδοκίες των ανθρώπων της ομάδας για μια αρκετά υψηλή θέση στην κατάταξη.

Προπονητής : Χρήστος Γερολυμάτος – Δημήτρης Ξηνταρόπουλος

Μεταγραφές : Βασίλης Μπινιέρης (Αετός Πατρών), Ανδρέας Νικολόπουλος (Ατρόμητος Πατρών), Μάριος Σπυρόπουλος (Διαγόρας Βραχνεΐκων), Ηλίας Πυρρής (Αναγέννηση Ψαθοπύργου), Αντώνης Σακελλαρίου (ΑΠΟ Αρόης),  Θεόδωρος Χριστόπουλος (ΑΠΟ Αρόης), Αντώνης Καρύδης (Πετεινούς)

Εκτίμηση Θέσης : 4 έως 7

ΔΟΞΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ

Η Δόξα Χαλανδρίτσας κατάφερε την περσινή χρονιά να διαψεύσει όλους αυτούς που την είχαν καταδικασμένη και από τις πρώτες υποψήφιες για υποβιβασμό. Όχι μόνο σώθηκε αλλά πραγματοποίησε και σπουδαίες εμφανίσεις σε πολλά κρίσιμα παιχνίδια, πετυχαίνοντας τον στόχο της. Ίδιος κορμός και φέτος με καλές μεταγραφικές «πινελιές», θα αποτελέσει και πάλι πολύ δυνατό αντίπαλο, ιδιαίτερα μέσα στην έδρα της.

Προπονητής : Νίκος Γιαννόπουλος

Μεταγραφές : Κώστας Σουβαλιώτης (Ζαβλάνι/Αίας), Γαρώνης (Αχαιός Σαραβαλίου), Ιατρού (επιστροφή), Νίκος Μανούκας (από Κομοτηνή)

Εκτίμηση Θέσης : 8 έως 11

ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ

Τα κατάφερε εύκολα η «βασίλισσα» και επέστρεψε με σχετική άνεση στην μεγάλη κατηγορία, θέλοντας πλέον να παραμείνει εκεί και να μην μπει σε περιπέτειες υποβιβασμού. Η δυνατή έδρα της ομάδας θα παίξει μεγάλο ρόλο και αν μαζέψει και εκτός έδρας πόντους, έχει μεγάλες πιθανότητες να τα καταφέρει στον στόχο της παραμονής.

Προπονητής : Σε αναζήτηση, μετά την παραίτηση του Ανδρέα Πετρόπουλου

Μεταγραφές : Γιάννης Δρόσος (Εθνικός Σαγεΐκων), Παναγιώτης Νιφόρας (Δόξα Νιφορεΐκων), Δημήτρης Χρυσανθόπουλος (Λέοντας Αλισσού), Αντώνης Λιάκος (Προοδευτική Μανωλάδας), Βασίλης Πυρρής (από Απόλλων Βίδοβας), Ανδρέας Καρκούλιας (Εθνικός Σαγεΐκων)

Εκτίμηση Θέσης : 9 έως 12

ΠΗΓΑΣΟΣ ΜΠΕΓΟΥΛΑΚΙΟΥ

Ο Πήγασος κατάφερε την περσινή χρονιά να σωθεί κυριολεκτικά στο νήμα και του ταιριάζει απόλυτα η έκφραση «έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι», αφού η εντός έδρας ήττα της Αναγέννησης Ψαθοπύργου σε συνδυασμό με την δική του εκτός έδρας νίκη στο Αίγιο, έφερε την παραμονή. Και όταν έχεις πάθει αυτό, βάζεις μυαλό να προσέξεις, και οι ανθρώποι της ομάδας φρόντισαν να το κάνουν με δύο πολύ ηχηρές μεταγραφές για τα δεδομένα της κατηγορίας. Νίκος Αποσκίτης και Σωτήρης Μικελάτος έγιναν «βυσσινοί» και αυτόματα άλλαξαν και τους στόχους της ομάδας, που δεν είναι άλλοι από το κυνήγι της πρώτης τετράδας.

Προπονητής : Κώστας Σπαθής-Κώστας Νιοτόπουλος

Μεταγραφές : Σωτήρης Μικελάτος (Αχαϊκή), Γιάννης Παναγιωτακόπουλος (ΑΕΚ Πατρών),  Νάσος Καλογερόπουλος (Ζαβλάνι/Αίας), Θανάσης Γεωργούσης (Ψηλαλώνια), Θανάσης Βουκελάτος (Ψηλαλώνια), Νίκος Αποσκίτης (Ατρόμητος Πατρών), Πάρης Ηρακλέους (Παναχαϊκή Κ-20), Τάσος Καπετανάκης (Ατρόμητος Πατρών), Κώστας Χρηστάτος (Εικοσιμία), Θωμάς Τσελίκας ( Παναιτωλικός Κ-20), Νίκος Ιωαννίδης (Δόξα Δράμα Κ-20), Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος (Αχαϊκός), Γαλάνης Νίκος, Γεωργιάδης Χάρης, Παπαγιαννόπουλος Κωνσταντίνος, Ρουμελιώτης Παναγιώτης και Νίκας Βαγγέλης ανέβηκαν από τους Παίδες

Εκτίμηση Θέσης : 4 έως 7

ΠΑΝΜΟΒΡΙΑΚΟΣ ΡΙΟΛΟΥ

Έχοντας την μεγάλη εμπειρία της Γ’ Εθνικής, ο Πανμοβριακός επέστρεψε στο τοπικό και θα είναι με την σειρά του από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ριόλου κράτησε μερικούς πολύ έμπειρους ποδοσφαιριστές από την περσινή χρονιά και πραγματοποιώντας καλές και έμπειρες μεταγραφές, στοχεύει για μια ακόμα χρονιά να είναι πολύ ψηλά.

Προπονητής : Θανάσης Παπουτσής – Αγγελος Κωνσταντινόπουλος

Μεταγραφές : Γιώργος Κυριαζόπουλος (Ατρόμητος Πατρών), Θανάσης Φωτόπουλος (Δόξα Παραλίας), Ανδρέας Σπανός (Ατρόμητος Πατρών), Νίκος Μπακάλης (Δόξα Νέας Μανωλάδας), Γιώργος Κωστούρος (Αχαϊκή), Βασίλης Παπαγεωργακόπουλος (Απόλλων Εγλυκάδας), Ιάσονας Δελδήμος (Πετεινοί)

Εκτίμηση Θέσης : 1 έως 4

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

ΆΡΗΣ ΠΑΤΡΩΝ

Εξαιρετικός ήταν ο περσινός Άρης Πατρών στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, τερματίζοντας στην πρώτη τετράδα και διεκδικόντας ότι καλύτερο στα μπαράζ. Ο φετινός Άρης Πατρών φαίνεται να είναι ακόμα πιο έμπειρος και καλύτερος, με σπουδαίες μεταγραφικές κινήσεις και τις προσδοκίες των ανθρώπων της ομάδας της πλατείας Ελευθερίας να μεγαλώνουν.

Προπονητής : Γιάννης Βογιατζής

Μεταγραφές : Στάθης Τσαρτόλιας (Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου), Μιχάλης Μιχαλόπουλος (ΑΠΣ Πάτραι), Θανάσης Χάχαλης (Κεραυνός Αγ. Βασιλείου), Λευτέρης Παναγόπουλος (Δόξα Χαλανδρίτσας),  Μίλτος Μητρόπουλος (Πανμοβριακός), Βασίλης Χαβάνης (Απόλλων Εγλυκάδας), Βαγγέλης Κεχρανιάς (Παναχαϊκή Κ-17), Βασίλης Ραμόπουλος (ΑΕ Πάτρα 2005), Δημήτρης Θεοδωρόπουλος (ΑΕ Πάτρα 2005), Γιώργος Σταθόπουλος (Ηνίοχος-Σάλας), Αλέξης Γκολφίνος (Αχαϊκός), Δημήτρης Αποστολόπουλος (Παναχαϊκή Κ-20), Φάνης Ψυχράμης (Θύελλα Αιγίου)

Εκτίμηση Θέσης : 1 έως 4

ΑΕ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

«Πρωτάρα» στην Α’ Κατηγορία η ομάδα των «ιστορικών» Καλαβρύτων, στοχεύει σε μια άνετη παραμονή και καθιέρωση στην μεγάλη κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος μας. Γίνεται καλή δουλειά στα Καλάβρυτα, τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά και αναμένεται η ΑΕΚ να είναι μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, αφού υπάρχει το μεράκι και η αγάπη να φτάσει η ομάδα αρκετά ψηλά.

Προπονητής : Νίκος Παπαχριστόπουλος – Κώστας Βλάχος

Μεταγραφές : Δημήτρης Κοσκινάς (Δόξα Ελαιώνα), Αλέξης Τζιαντομένικο (Θύελλας Αιγίου), Δημήτρης Δημητρόπουλος (Πανιώνιος/Αχιλλέας Αγυιάς), Κώστας Καραχάλιος (Κεραυνός Αγ. Βασιλείου), Σταύρος Τσαβαλάς (ΑΟ Τρικάλων), Μάριος Ανδρεόπουλος (Δίας Σαραβαλίου), Κώστας Σκιαδάς (Θύελλα Αιγίου), Τάσος Βρεττός (Κεραυνός Αγίου Βασιλείου)

Εκτίμηση Θέσης : 7 έως 10

ΑΠΟ ΑΡΟΗΣ

Με πολλά αγωνιστικά προβλήματα και τελειώς διαφορετικό πρόσωπο, θα κατέβει η ΑΠΟ Αρόης στο φετινό «μαραθώνιο» της Α’ Κατηγορίας. Αρκετά νεανική και αλλαγμένη σε σχέση με την ομάδα που κέρδισε την άνοδο, δεν θα έχει εύκολη χρονιά και αναμένεται να παλέψει για ότι καλύτερο της αναλογεί.

Προπονητής : Γιάννης Λεγάτος

Μεταγραφές : (Δεν υπάρχει ενημέρωση)

Εκτίμηση Θέσης : 11 έως 12

ΑΠΣ ΠΑΤΡΑΙ

Καλή η περσινή χρονιά για το ΑΠΣ Πάτραι, ακόμα καλύτερη για φέτος αναζητούν οι άνιθρωποι της ομάδας. Οι «πράσινοι» έχουν φτιάξει και φέτος ένα πολύ δυνατό ρόστερ και αναμένεται να είναι από τις ομάδες που θα κυνηγήσουν με σοβαρές αξιώσεις την τετράδα της βαθμολογίας. Μένει να δούμε αν θα επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις.

Προπονητής : Χρήστος Τσίκας

Μεταγραφές : Αλέξανδρος Ραμαντάνης (Ατρόμητος Πατρών), Μιχάλης Σπανός (Πανμοβριακός), Άγγελος Διαμαντόπουλος (Πετεινοί), Έλβις Μπιτσάκου (Πετεινοί), Γιάννης Κατσιγιάννης (Αστέρας Μιντιλογλίου), Θεόδωρος Μιχαηλίδης (Όμηρος Νεοχωρίου), Κωνσταντίνος Παππάς (Πέλοπας Κιάτου), Μπάμπης Κριμπάς (Αετός Πατρών), Κυριάκος Τσάμης (Ατρόμητος Πατρών), Στέλιος Αγριμάκης (Παναχαϊκή Κ-20), Κομνηνός Κοντός (Παναχαϊκή Κ-20), Γιώργος Νικολόπουλος (Παναχαϊκή Κ-20)

Εκτίμηση Θέσης : 2 έως 5

ΑΕΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

Οι «Αετοί» της Αγίας Σοφίας ανέβηκαν πριν 3 χρόνια στην Α’ Κατηγορία και μετά από απουσία πολλών χρόνων από αυτή. Κατάφεραν να φτιάξουν μια ομάδα που στόχευε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και να γίνουν από τις μεγάλες δυνάμεις της Α’ Κατηγορίας. Και φέτος δεν αναμένεται κάτι λιγότερο από τον Αετό, αφού παρέμεινε ο καλός κορμός της ομάδας και έγιναν ουσιαστικές και καλές κινήσεις. Στόχος η τετράδα και μόνο.

Προπονητής : Χάρης Ράντος

Μεταγραφές : Αιμίλιος Μπάκας (Πανμοβριακός), Γιώργος Σύρος (ΑΠΟ Αρόης), Γιάννης Τσιούλος (Ερμής Κυβερίου), Γιώργος Σδρόλιας (Πανμοβριακός), Γιώργος Οικονόμου (Δόξα Παραλίας), Μιχάλης Τσεμπέλης (Λεωνίδιο), Δημήτρης Μουρτζόπουλος (Νίκη Προαστείου), Νίκος Παναγόπουλος (τερματοφύλακας από την Καρδίτσα), Αλέξανδρος Μελιγδής, Δημήτρης Μελιγδής, Θόδωρος Αθανασόπουλος και Θόδωρος Τσουρούλας προωθήθηκαν από τον Αίολο Αγυιάς

Εκτίμηση Θέσης : 3 έως 6

ΑΕ ΑΙΓΕΙΡΑ/ΑΚΡΑΤΑ

Επιστροφή στα «μεγάλα σαλόνια» και για τους Ακρατινούς, με διαφορετική φυσικά μορφή, αφού η ένωση με την Θύελλα Αιγείρας διαφοροποίησε προς το καλύτερο την ομάδα της Ανατολικής Αιγιαλείας. Ως νεοφώτιστοι μεγάλος στόχος θα είναι η παραμονή και η εκ νέου καθιέρωση στην κατηγορία, όμως οι καλές μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν δημιουργούν προσδοκίες για κάτι καλύτερο από την σωτηρία.

Προπονητής : Χρήστος Γκρέκας

Μεταγραφές : Ανδρέας Μούτσα (Ατρόμητος Πατρών), Σωτήρης Αγγελάκης (Φοίνικας/Ζήριας), Νίκος Ιωάννου (Ατρόμητος Πατρών), Βασίλης Έξαρχος (Αστέρας Δερβενίου), Γιώργος Γκανατσούλιας (Αναγέννηση Ψαθοπύργου), Δημήτρης Καυγάς (Φοίνικας/Ζήριας), Δημήτρης Μαυρομάτης (Φοίνικας/Ζήριας)

Εκτίμηση Θέσης : 6 έως 9

ΔΑΒΟΥΡΛΗΣ Κ92

Ίδια φιλοσοφία, ίδια τακτική, ίδιο αγωνιστικό πλάνο, για μια ομάδα που πάνω από όλα θέλει να βγάζει ποδοσφαιριστές και το έχει καταφέρει. Ο Δαβουρλής θα είναι και φέτος νεανικός, με τα δικά του παιδιά της ακαδημίας και έτοιμος για μια ακόμα χρονιά να αποδείξει ότι αποτελεί μια ομάδα που σφύζει υγείας. Εύκολο δεν θα είναι το πρωτάθλημα, καθώς η απειρία αρκετών μικρών που ανέβηκαν στην πρώτη ομάδα, μπορεί να στοιχίσει. Όμως πάντα είναι η ομάδα που διαψέυδει τους πάντες.

Προπονητής : Δημήτρης Ράπτης

Μεταγραφές : Κώστας Κουλούρης (Αναγέννηση Ψαθοπύργου). Προωθήθηκαν από την ομάδα Παίδων (2003-2004) οι Οικονομόπουλος, Ευθυμιόπουλος, Κοντομίχης.

Εκτίμηση Θέσης : 7 έως 10

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΑΤΡΩΝ

Επάνοδος μετά από πολλά χρόνια για τους «κυανόλευκους» στην μεγάλη κατηγορία του τοπικού και μοναδικός στόχος θα είναι η παραμονή. Εύκολο δεν θα είναι καθόλου, σε έναν όμιλο με ιστορικές και βαριές φανέλες, Όμως πολλές φορές η δίψα για διάκριση είναι αυτή που διαψεύδει τις προβλέψεις και κάνει μια ομάδα να ξεπερνάει τον εαυτό της. Και ο Ηρακλής θέλει να καταφέρει να κάνει την έκπληξη και να καθιερωθεί στην μεγάλη κατηγορία.

Προπονητής : Κώστας Λάζαρης

Μεταγραφές : Νίκος Μυλωνόπουλος (ελεύθερος), Ανδρέας Σοφούλης (δανεικός από Θύελλα Πατρών), Ηλίας Μαντάς ( Ατρόμητος Πατρών), Ανδρέας Λάβδας (ΑΠΣ Πάτραι), Γιάννης  Σώζος (AΠΟ Αρόης),  Γιώργος  Γεωργίου (Πανιώνιος/Aχιλλέας) Παναγιώτης Δημόπουλος (Ολυμπιακός Πατρών), Γιώργος Δημητρόπουλου (Ζαβλάνι), Κυρηναίος Φουρφουρής (ΑΟ Δρεπάνου), Πέτρος Μαρκαντώνης ( Αναγέννηση  Πατρών) , Νίκος Μηρώνης (Πανιώνιος/Αχιλλέας) ,  Στέργιος Ξηροκώστας (Δόξα Πατρών), Ανδρέας Μαργώνης (Ατρόμητος Πατρών), Κώστας Ντεντόπουλος (Πήγασος Μπεγουλακίου)

Εκτίμηση Θέσης : 8 έως 11

ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ

Εξαιρετική η περσινή χρονιά της Θύελλας Αιγίου, η οποία μόλις στο «παραπέντε» δεν συμμετείχε στα μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Και φέτος θα στηριχθεί στο νεανικό σύνολο της, με τα πράγματα να μην είναι εξίσου εύκολα με πέρσι, αφού υπάρχουν πολύ δυνατοί και ιστορικοί αντιπάλοι που διεκδικούν με πολλές πιθανότητες την τετράδα και το πρωτάθλημα.

Προπονητής : Κυριάκος Αθανασίου

Μεταγραφές : Γιάννης Αλεξόπουλος (από Φλόγα Ροδιάς). Προωθήθηκαν από την ομάδα Παίδων οι Mάριος Λαμπίρης (2004), Φάνης Μουρτίκας (2003), Δημήτρης Παράνομος (2003), Δημήτρης Πλατυκώστας (2003), Πέτρος Τατάζι (2003), Δημήτρης Μπαϊνέτας (2003), Ρομπέρτο Γκέργκι (2003)

Εκτίμηση Θέσης : 6 έως 9

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Με αλλαγμένο πρόσωπο και πιο νεανικό σχήμα, θα παραταχθεί στο νέο πρωτάθλημα ο Κεραυνός Αγίου Βασιλείου, ο οποίος στοχεύει και φέτος ψηλά και την πρώτη τετράδα. Αρκετοί έμπειροι ποδοσφαιριστές που αποτελούσαν τον κορμό της ομάδας τα τελευταία χρόνια αποχώρησαν και έδωσαν την θέση τους σε νεαρά ταλαντούχα παιδιά. Μένει να δούμε αν η ομάδα του Αγίου Βασιλείου κερδίσει το στοίχημα.

Προπονητής : Κώστας Τσιπιανίτης

Μεταγραφές : Δημήτρης Μανθόπουλος (Ομήρου Νεοχωρίου), Παναγιώτης Βασιλόπουλος (Άρης Πατρών),  Νίκος Τρίγκας (Διαγόρας Βραχνεΐκων), Περικλής Καρβούνης (Αετός Ρίου), Βασίλης Λάγιος (Αετός Ρίου), Βασίλης Τσερικλός (Δία Σαραβαλίου), Μάνος Δασκαλάκης (Πείρος Ισώματος), Γιώργος Φραντζής (ΑΕ Δρεπάνου), Διονύσης Παπαγεωργίου (Παναχαϊκός), Γιώργος Πήλιουρας (Δρέπανο), Γιώργος Τσάκας (Δρέπανο), Βαγγέλης Κατσαμπέκης (Ζαβλάνι/Αίας), Νίκος Ροδόπουλος (Ασπίδα Απολακκιάς). Προωθήθηκαν από τον Κεραυνό 2016 οι Ορέστης Ντάτσος, Αναστάσιος Μπούρδος, Δημήτρης Ρήγας, Αναστάσης Μάλλιαρης, Σταύρος Μέρτικας, Μπουρίκας Γιάννης & Ηλίας

Εκτίμηση Θέσης : 4 έως 6

ΝΙΚΗ ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ

Με το ίδιο αγωνιστικό πλάνο θα πορευτεί και φέτος η Νίκη Προαστίου. Με τα δικά της παιδιά και τον εξαιρετικό Νίκο Πατρώνη στον πάγκο της, θέλοντας και πάλι να παίξει πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και να έχει μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Τα νεαρά παιδιά της ομάδας θα πλαισιώσουν και καλές μεταγραφές που έγιναν, αφού στην ομάδα επέστρεψαν οι Καταβάτης, Δημόπουλος και Ξύδης, τριάδα πολύ καλών ποδοσφαιριστών για τα δεδομένα του πρωταθλήματος.

Προπονητής : Νίκος Πατρώνης

Μεταγραφές : Διονύσης Καταβάτης (Διαγόρα Βραχνεΐκων), Νίκος Δημόπουλος (ΠΑO Βάρδας), Απόστολος Ξύδης (ΠΑO Βάρδας),  Βασίλης Αλέμης (από Τρίπολη), Νίκος Βρεττάκης (ΠΑΟ Βάρδας). Ανέβηκαν από την ομάδα Παίδων οι Νίκος Καλογεράτος, Λάμπρος Γεωργίου και Χάρης Σαμαντάς γεννηθέντες το 2003

Εκτίμηση Θέσης : 6 έως 8

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ

Το «απόλυτο φαβορί» για την κατάκτησης της 1ης θέσης αλλά και γενικότερα του πρωταθλήματος και στην μετέπειτα διαδικασία των μπαράζ. Η φανέλα ζυγίζει τόνους και είναι πολύ μικρή για τα δεδομένα του τοπικού πρωταθλήματος. Ο «ιστορικός» Παναιγιάλειος δεν γίνεται να παίζει στα τοπικά και θα ήταν ευχής έργων να επιστρέψει εκεί που ανήκει, χωρίς με αυτό που λέμε να υποτιμάμε οποιαδήποτε άλλη ομάδα του πρωταθλήματος. Εξαιρετικές μεταγραφικές κινήσεις, ποδοσφαιριστές «μπαρουτοκαπνισμένοι» από εθνικές κατηγορίες, εξαιρετικές εμφανίσεις στα φιλικά και πολύ θετικά δείγματα, δείχνουν ότι οι «μελανόλευκοι» μπορούν να πετύχουν τον στόχο και να διώξουν αυτή την μελανή χρονιά μακριά από την ομάδα.

Προπονητής : Αλέξης Σπυρόπουλος – Μάκης Λελούδας

Μεταγραφές : Χρήστος Αθανασόπουλος (Κέρκυρα), Βασίλης Μπούνας (ΠΑΟ Βάρδας), Βαγγέλης Γκάτσης (Όμηρος Νεοχωρίου), Νίκος Καφετζής (Διαγόρας Βραχνεΐκων), Νίκος Βλάχος (Ατρόμητος Αντιρρίου), Τάσος Σπανογιάννης (Ατρόμητος Αντιρρίου), Χρήστος Οικονόμου (Κόρινθος 2006), Τάκης Παπαδόπουλος (Θύελλα Αιγίου), Βασίλης Χριστόπουλος (Πανμοβριακός), Μάνου Ντόι (Δόξα Ελαιώνα), Ανδρέας Κουραχάνης (Ατρόμητος Αντιρρίου), Κώστας Μαραγκός (Θύελλα Αιγίου), Γιώργος Βασιλείου (AO Eυηνοχωρίου), Κώστας Θεοφανόπουλος (Δόξα Ελαιώνα)

Εκτίμηση Θέσης : 1 έως 3