Με αποστειρωμένη μπάλα και περιορισμό επαφών!

O επικεφαλής γιατρών των ομάδων της ισπανικής Liga προδιέγραψε το ποδόσφαιρο μετά τον κορονοϊό. Αποστείρωση μπάλας πριν, στο ημίχρονο και μετά τα ματς. Περιορισμός των επαφών.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, ανακοίνωσε στο διάγγελμα της Κυριακής (26/4) ότι από τις 18 Μαΐου ξεκινούν οι ομαδικές προπονήσεις των ποδοσφαιρικών συλλόγων  κηρύσσοντας τη δεύτερη φάση επιστροφής στην κανονικότητα.

Μπορεί στην Ισπανία να μην έχει ληφθεί ακόμη παρόμοια απόφαση, αλλά ο επικεφαλής γιατρών των ομάδων της ισπανικής Liga προδιέγραψε το ποδόσφαιρο μετά τον κορονοϊό, στη σταδιακή επιστροφή στην ομαλότητα.

Ο Ραφαέλ Ράμος σε συνέντευξή του στην El Pais υποστήριξε ότι θα υπάρχει περιορισμός των επαφών μεταξύ των ποδοσφαιριστών, φέρνοντας ως παράδειγμα τις μονομαχίες σε μια εκτέλεση κόρνερ.

Παράλληλα, τόνισε, ότι τόσο η μπάλα, όλα και τα υπόλοιπα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται θ’ αποστειρώνονται καθώς και ο αγωνιστικός χώρος θ’ απολυμαίνεται πριν στο ημίχρονο και μετά τα ματς. Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο οι αποστολές των δυο ομάδων να διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο.

“Όσο και να θέλουμε το ποδόσφαιρο δεν θα είναι το ίδιο. Αρχικά οι παίκτες δεν θα έχουν τις επαφές που είχαν, θα έχουμε άλλο ποδόσφαιρο. Για παράδειγμα δεν θα κρατούν ο ένας τον άλλον, δεν θα έχουν τις επαφές που είχαν στα κόρνερ.

Το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει κόσμος στο γήπεδο, στα ξενοδοχεία κατά την άφιξη των αποστολών, όλο αυτό θα επηρεάσει την ψυχολογία των παικτών. Θα πρέπει να δούμε εάν είναι προτιμότερο οι αποστολές να διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο. Είναι άνθρωποι, δεν είναι ρομπότ.

Η μπάλα ως γενική θεώρηση δεν μολύνει. Αλλά η μπάλα, τα υλικά που χρησιμοποιούνται θα πρέπει ν’ αποστειρώνονται, αλλά κι αγωνιστικός χώρος ν’ απολυμαίνεται πριν την έναρξη του ματς, στο ημίχρονο και μετά. Μια μπάλα που δεν γνωρίζεις τη διαδρομή της είναι πιθανό να σε μολύνει, αλλά μια μπάλα αποστειρωμένη που κυλά σε μια επιφάνεια που έχει απολυμανθεί είναι δύσκολο”.