Με βαριά τιμωρία κινδυνεύει η Παναχαϊκή

Με βαριά τιμωρία κινδυνεύει η Παναχαϊκή για τα επεισόδια στην αναμέτρηση με το Αιγάλεω, με τους Αχαιούς, ωστόσο στην απολογία τους να σημειώνουν ότι φωτοβολίδα που έφυγε από την κερκίδα των φιλοξενούμενων χτύπησε την μητέρα του προέδρου της ομάδας από την Πάτρα.
Η ομάδα του Αιγάλω, ζήτησε και πήρε εισιτήρια χωρίς έγγραφο και παρότι ο δικηγόρος των Αχαιών, Αργύρης Λίβας επεδίωξε την αθώωσή τους, ο αθλητικός δικαστής ανέφερε: «Αφήσατε εκτεθειμένη την ομάδα σας. Το νόημα είναι να πάρετε κι ένα μάθημα».

Στην εκδίκαση της Τετάρτης (21/12) η ομάδα της Πάτρας υποστήριξε ότι η φωτοβολίδα που πετάχτηκε από τη θύρα των φιλοξενούμενων έπεσε στη μητέρα του προέδρου της Παναχαϊκής, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά το μπουφάν της! Αρχικά ο Λίβας είπε:

«Το Αιγάλεω ζήτησε και πήρε εισιτήρια χωρίς έγγραφο. Το έγγραφο που στέλνουν το αφήνω στην κρίση του προέδρου που το υπογράφει. Στέλεχος της Παναχαϊκής μιλούσε με τον πρόεδρο του Αιγάλεω και ζητούσε συγγνώμη, ότι δεν το ήξερε. Ο κύριος Παλτόγλου είναι κύριος. Το έγγραφο αυτό θα έρθει στην επιτροπή σας. Οι 100 του Αιγάλεω τοποθετήθηκαν στην ίδια θύρα με τις 15 προσκλήσεις. Και ζήτησαν και πήραν εισιτήρια με δική τους ευθύνη παρότι επίσημα δεν έγινε. Γι’ αυτό άνοιξε η θύρα. Η δολοφονική ρίψη έγινε από εκεί όπου υπήρχαν οι 15 της ΠΑΕ Αιγάλεω. Δεν μπορούμε να ευθυνόμαστε εμείς γι’ αυτούς.

Αν προσέλθουν φίλαθλοι και τοποθετηθούν σε ξεχωριστή εξέδρα, υπάρχει νομολογία ότι δεν χρειάζεται να πάρουν εισιτήρια. Υπάρχουν αποφάσεις για την Προοδευτική και για τα παιχνίδια Ατρόμητος – Άρης, Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος. Ο Άρης δεν προσκόμισε έγγραφο ότι πήρε εισιτήρια. Οι φιλοξενούμενοι πριν την έναρξη και ζήτησαν.

Στην Αγυιά πήγαν ξαφνικά 100 φίλαθλοι από το Αιγάλεω και η Αστυνομία ήταν αναγκασμένη να τους βάλει μέσα. Πού να τους αφήσει έξω με παρκαρισμένα αυτοκίνητα, παιδικές χαρές; Θα τους έβαζε μέσα ακόμα και αν διαφωνούσαμε. Ξαφνικά πετάχτηκε μια φωτοβολίδα από την πλευρά των οπαδών του Αιγάλεω και χτύπησε τη μάνα του προέδρου».

Ο Λευτέρης Καρφάκης που κατέθεσε, είπε σχετικά:

«Έπεσε στο κάθισμά της. Σηκώθηκε, μπερδεύτηκε, έπεσε και χτύπησε το πόδι της. Έπιασε φωτιά το μπουφάν της. Τα εισιτήρια το Αιγάλεω τα ζήτησε προφορικά. Όταν μπήκε το γκολ έφυγε η φωτοβολίδα από τη θύρα των οπαδών του Αιγάλεω. Ο κόσμος τρόμαξε και άρχισαν όλοι να τρέχουν προς τα κάτω. Υπήρχαν μικρά παιδιά, οικογένειες που φοβήθηκαν. Για 5,6 λεπτά σταμάτησε ο αγώνας».

Ο Λίβας συνέχισε:

«Φοβήθηκαν όλοι στα επίσημα και το πέταξαν πίσω να μη σκάσει. Μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο ηλικωμένοι άνθρωποι και γονείς, γιατί φοβήθηκαν. Ο σεκιουριτάς άνοιξε την πόρτα. Απολογούμαστε γιατί τους δώσαμε εισιτήρια. Μας παρακαλούσαν. Η Αστυνομία μας είπε ότι θα έμπαιναν μέσα ακόμα και αν διαφωνούσαμε. Ζητούσε συγγνώμη ο κύριος Παλτόγλου και τον πιστεύω ότι δεν είναι ευθύνη του που δεν έχει έρθει σε σας η επιστολή του.

Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας μεταξύ των παραγόντων ότι αν γίνει οτιδήποτε θα αναλάβουν την ευθύνη. Ο Ατρόμητος δεν είχε αίτημα για την Τρίπολη και απολογήθηκε κανονικά. Το ίδιο και για τα σοβαρά επεισόδια στο Περιστέρι. Πήρε ο Άρης την ευθύνη».

Ο αθλητικός δικαστής σχολίασε: «Ξέρετε ότι υπάρχει περίπτωση να έχετε εσείς την ευθύνη. Ναι μεν προφορικά τους δώσατε, αλλά την ευθύνη την έχει η ομάδα σας. Είναι εκτεθειμένη η ομάδα σας. Αυτό έχει ένα νόημα να πάρετε κι ένα μάθημα».