Με Πατρινό «χρώμα»  η νίκη-πρόκριση της Εθνικής παίδων στο πόλο

Πανηγυρικά σφράγισε την πρωτιά στον Δ’ Όμιλο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Παίδων. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε με 12-5 επί της Γεωργίας στον τρίτο και τελευταίο αγώνα του στον συγκεκριμένο Όμιλο, το βράδυ της Τρίτης (23/8), στο ανοιχτό κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου και αποθεώθηκε από τον φίλαθλο κόσμο της πρωτεύουσας της Μαγνησίας που αγαπάει το άθλημα και κατέκλυσε πάλι τις εξέδρες.

Καθοριστικοί για μια ακόμα φορά οι Πατρινοί Σ. Λυκούδης ο οποίος σημείωσε τρία γκολ αλλά και ο πορτιερο Μαυριόπουλος που ήταν βασικός.

Η Εθνική μας ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον Όμιλο με το απόλυτο (τρεις νίκες σε τρεις αγώνες) και με 6 βαθμούς παίρνει την 1η θέση, κάτι που σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσει στον χιαστί αγώνα, για είσοδο στα προημιτελικά, την 2η του Α’ Ομίλου Αυστραλία. Ο αγώνας προγραμματίστηκε για τις 20:30 το βράδυ της Τετάρτης (24/8), επίσης στο ανοιχτό κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δυσκολεύτηκε στο ξεκίνημα του αγώνα, όταν και οι Γεωργιανοί αποδείχθηκαν “σκληρά καρύδια”, αλλά στη συνέχεια βελτίωσε την άμυνά του (0/4 στο λιγότερο), οι νεαροί διεθνείς μας ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους, βρήκαν πιο εύκολα λύσεις στην επίθεση, κυρίως με στον παίκτη παραπάνω (4/6), αλλά και με ενέργειες από περιφέρεια και φουνταριστό που απέφεραν πέναλτι τα οποία επωφελήθηκαν στο έπακρο (4/4). Έτσι έφτασαν δίκαια, πανάξια και καθαρά στη μεγάλη νίκη με το τελικό 12-5.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φώντας Λεμπέσης χρησιμοποίησε και πάλι όλους τους παίκτες της 13άδας (και τους δύο τερματοφύλακες Μαυριόπουλο και Κρατημένο) και είχε πλουραλισμό στο σκοράρισμα, όπου ξεχώρισε ο Λυκούδης με 3 γκολ.

Τον αγώνα παρακολούθησε ο Πρόεδρος της ΚΟΕ και μέλος του μπιρό της FINA Κυριάκος Γιαννόπουλος, μαζί με τον ΓΓ της ΚΟΕ Στέφανο Αυγουλέα τον Πρόεδρο και της ΓΓ της Τεχνικής Επιτροπής πόλο της FINA Τάμας Μόλναρ και Βούλα Κοζομπόλη αντίστοιχα.

Εξάλεπτα: 2-3, 0-2, 0-3, 3-4.

ΕΛΛΑΔΑ (Λεμπέσης): Μαυριόπουλος, Λυκούδης 3, Κόκκινος 1, Καρατζάς, Καπράγκος, Λασκαρίδης 1, Ζερβουδάκης 2, Μητράκης 2, Ζαχόπουλος 2, Σιαμάς 1, Μπελέσης, Χωματάς, Κρατημένος.