Με Πατρινό «χρώμα» το χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής πόλο νέων γυναικών

Ένα ακόμα μετάλλιο πανηγυρίζει η Πατρινή υδατοσφαίριση εδώ και λίγη ωρα καθώς η Εθνική ομάδα πόλο νέων γυναικών  επιβλήθηκε με 10-9 επί της Ολλανδίας στον συγκλονιστικό μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το απόγευμα της Δευτέρας (11/7) στη Νετάνια του Ισραήλ και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Τα τρομερά κορίτσια της Ευτυχίας Καραγιάννη ανέβηκαν πανάξια στο τρίτο σκαλί του ευρωπαϊκού βάθρου, αναδεικνύονται στην ελίτ και υπέγραψαν μια ακόμα λάμπρή σελίδα στην ιστορία του αθλήματος (σε γυναίκες και άνδρες), το οποίο επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά πως είναι το πλέον καταξιωμένο στα χρονικά του ελληνικού αθλητισμού.

Στο ρόστερ υπάρχουν τρεις Πατρινές αθλήτριες, οι αδερφές Τσιμάρα και η Ντένια Κουρέτα της ΝΕΠ που ήταν από τις κορυφαίες.  

Με βασικό όπλο της την τρομερή άμυνα και την τερματοφύλακά της Λυδία Μαυρωτά σε μεγάλη μέρα, αλλά και με επιθετικές λύσεις με όλους τους τρόπους, η ελληνική ομάδα κατάφερε να κάνει εκπληκτικό παιχνίδι στο δεύτερο και στο τρίτο οκτάλεπτο, καθώς προηγήθηκε ακόμα και με 6-2, 7-3, αλλά και 8-4.

Στην τελευταία περίοδο, όμως, οι Ελληνίδες γέμισαν με άγχος, οι «τουλίπες» το εκμεταλλεύτηκαν και ισοφάρισαν σε 8-8. Όμως, οι δύο τελευταίες εύστοχες εκτελέσεις, πρώτα της αρχηγού Χριστίνας Σιούτη και αμέσως μετά, της Σοφίας Τορνάρου, έδωσαν και πάλι στην Ελλάδα το απαραίτητο προβάδισμα νίκης και το τελικό 10-9. Το καθαρό μυαλό και η συγκέντρωση των Ελληνίδων διεθνών σε κρίσιμα σημεία υπήρξαν καθοριστικοί παράγοντες στις τελευταίες φάσεις και για την κατάκτηση του μεταλλίου.

Η Στεφανία Σάντα να αναδείχθηκε κορυφαία σκόρερ για τις χάλκινες πρωταθλήτριες Ευρώπης, με τρία γκολ.

Οκτάλεπτα: 2-1, 0-3, 2-4, 5-2.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Κάιζερ, Ντε Φράις 2, Ντε Κλέερ 2, Φαν ντερ Φέεν 1, Ροέκεβιτς, Φαν ντεν Γκέιν, Μπορστ, Ντίκμανς, Όορτ, Βορντόουβ 2, Ντεν Όουντεν 2, Πάουλι, Λόγκντενς.

ΕΛΛΑΔΑ (Ευτυχία Καραγιάννη): Μαυρωτά, Σάντα 3, Καϊάφα, Σιούτη 1, Μουστακαρία, Τσιμάρα Ευδ., Τορνάρου 2, Κουρέτα, Τσιμάρα Ευρφ. 1, Τριχά 2, Χαλδαίου, Αγγελίδη 1, Καραγιάννη.