Με Σορώκο και Φουσέκη “έκλεισε” το τεχνικό τιμ της Παναχαϊκής

Στην χθεσινή παρουσίαση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου παρουσιάστηκε όλο το τεχνικό επιτελείο. Συνεργάτης του νέου προπονητή θα είναι ο Στέλιος Βενετίδης, ο Αλέξης Σπηλιόπουλος παραμένει συνεργάτης στο τεχνικό επιτελείο  και νέα πρόσωπα είναι ο Γιώργος Φουσέκης με τον Ηλία Σορώκο.

Ο Ηλίας Σορώκος θα είναι ο γυμναστής της ομάδας, έχοντας περάσει και πριν μερικά χρόνια από το σύλλογο. Γεννήθηκε στις 31/05/1988, κατάγεται από την Άμφισσα και είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο. Ξεκίνησε την προπονητική του σταδιοδρομία από την Κ-20 του Φωκικού ως προπονητής της ομάδας από το 2011-2013.

Το 2013 ανέλαβε τη θέση του γυμναστή της ομάδας του Φωκικού, ως συνεργάτης του Γιώργου Κούτση, τον οποίο ακολούθησε στον Ολυμπιακό Βόλου. Ήταν επίσης γυμναστής του Αγροτικού Αστέρα και του Ηρακλή Ψαχνών στη Νίκη Βόλου και στον Αχαρναϊκό, ενώ συνεργάστηκε σε ειδικά θέματα φυσικής κατάστασης με την ομάδα της Γλυφάδας.

Ο Γιώργος Φουσέκης ανέλαβε προπονητής τερματοφυλάκων και αντικατέστησε τον Δημήτρη Σακελλαρόπουλο.

Ο Γιώργος Φουσέκης είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Αθηνών (με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο), UEFA A’ με δίπλωμα εξειδίκευσης στην προπόνηση του τερματοφύλακα (FIFA goalkeeping coaching course). Παρακολούθησε σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό με θέμα την εκπαίδευση νεαρών ποδοσφαιριστών και τερματοφυλάκων.

Υπήρξε προπονητής τερματοφυλάκων της Λάρισας, του Παναιγιάλειου, της ακαδημίας του Ολυμπιακού Πειραιώς, της ακαδημίας τερματοφυλάκων της Θύελλας ΓΣ. Αιγίου, διοργάνωσε προπονητικό camp τερματοφυλάκων στην ΕΠΣ Αχαΐας και ήταν εισηγητής σε σεμινάριο του συνδέσμου προπονητών ποδοσφαίρου Αθήνας με θέμα: «Προγραμματισμός και μεθοδολογία της προπόνησης σε τερματοφύλακες μικρής ηλικίας».