Με σύμμαχο την έδρα ο Προμηθέας

Με σύμμαχο την έδρα, ο Προμηθέας θα δώσει μάχη για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς, σε ένα θεσμό – γιορτή για το ελληνικό μπάσκετ και την πόλη της Πάτρας. Οι Πατρινοί άλλωστε είναι οι εν ενεργεία κάτοχοι του τροπαίου, μετά την περσινή τους μεγάλη επιτυχία στο Περιστέρι και έχουν ένα ακόμα μεγάλο «στοίχημα» να διαχειριστούν, αφού «είναι εύκολο να ανέβεις στην κορυφή, δύσκολο είναι να μείνεις εκεί».

Η ομάδα του Luis Casimiro θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στον δεύτερο ημιτελικό (όπως και πέρυσι) το Σάββατο 25/9 στις 21:00, ενώ σε περίπτωση που επικρατήσει, θα αντιμετωπίσει στον Μεγάλο Τελικό τον νικητή του αγώνα Παναθηναϊκός – Λαύριο(Σάββατο 25/9,16:30). Όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς, οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες είναι ίδιες με πέρυσι, ενώ η μοναδική αλλαγή είναι η συμμετοχή του Λαυρίου αντί του Περιστερίου.

Η διάθεση των εισιτηρίων γίνεται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά από το viva.gr καθώς δε θα λειτουργήσουν τα εκδοτήρια του γηπέδου. Επίσης, για τα εισιτήρια των αγώνων της Κυριακής(26/9) θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση από τον ΕΣΑΚΕ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Έρχεται ως φαβορί στην Πάτρα

Αναμφίβολα, πρόκειται για το μεγαλύτερο brand name της διοργάνωσης. Με 39 πρωταθλήματα Ελλάδας, 20 κύπελλα, 6 Ευρωπαϊκά και 1 διηπειρωτικό, με το πιο ακριβό ρόστερ μεταξύ των ομάδων του Super Cup, δε θα μπορούσε να μην είναι και το φαβορί. Παρόλα αυτά το «τριφύλλι» βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο τα δύο τελευταία χρόνια και δεν αποτελεί μια ομάδα που…σκορπάει τρόμο, όπως στο παρελθόν. Αυτό άλλωστε φάνηκε και στο περσινό Super Cup. Οι «πράσινοι» έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα σε σχέση με πέρυσι, με τον Πρίφτη να διαδέχεται τον Kattash στον πάγκο της ομάδας, ενώ αντικαταστάθηκαν όλοι οι ξένοι πλην του Nedovic.

AEK: Θέλει να πάρει εκδίκηση…

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται…κρύο και η «Ένωση» έρχεται στην Πάτρα με στόχο να πάρει εκδίκηση από τον Προμηθέα για τον περσινό της αποκλεισμό στον ημιτελικό. Άλλωστε πρόκειται για ένα ζευγάρι…χιλιοπαιγμένο, με τις δύο ομάδες να χτίζουν πλέον παράδοση μεταξύ τους, με την προϊστορία να δείχνει αρκετά μοιρασμένη με καλές και κακές στιγμές εκατέρωθεν.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν κατακτήσει 8 φορές το πρωτάθλημα Ελλάδος, 5 φορές το κύπελλο, ενώ έχουν και 3 ευρωπαϊκούς τίτλους στην τροπαιοθήκη τους. Φέτος, ο «δικέφαλος» ενισχύθηκε σημαντικά με αρκετούς παίκτες με παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο (Colom, Παππάς, Μπόγρης, Jelovac), ενώ στο τιμόνι της ομάδας βρίσκεται πλέον ο Στέφανος Δέδας, ο οποίος διαδέχθηκε τους Παπαθεοδώρου και Αγγέλου.

Λαύριο: Έρχεται ως αουτσάιντερ, ψάχνει την έκπληξη

Ο σύλλογος της Λαυρεωτικής προέρχεται από την κορυφαία σεζόν της ιστορίας του, αφού έφτασε μέχρι τους τελικούς της Basket League, εκεί όπου ηττήθηκε με σκορ 3-1 από τον Παναθηναϊκό. Την περσινή εξαιρετική πορεία την εξαργυρώνει φέτος, αφού ουσιαστικά αποτέλεσε…διαβατήριο τόσο για την παρουσία τόσο στο Super Cup, όσο και για την απευθείας είσοδο του ομίλους του Basketball Champions League.

Ο Χρήστος Σερέλης παραμένει στο τιμόνι των «κυανοκίτρινων», ενώ στο σύλλογο της Αττικής έχουν παραμείνει ακόμα αρκετοί σημαντικοί παίκτες από πέρυσι, όπως ο Βασίλης Μουράτος και ο Tyson Carter, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην περσινή σεζόν. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για το φαβορί της διοργάνωσης, ωστόσο έχει αποδείξει πως πρόκειται για μια ομάδα που μπορεί να πραγματοποιήσει εκπλήξεις.