Με την ψυχολογία στα ύψη ο Προμηθέας

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά τον θρίαμβο της περασμένης αγωνιστικής επί του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ, ο Προμηθέας είναι έτοιμος να φτάσει στην 9η του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League στο παιχνίδι του Σαββάτου 6/2 με τη Λάρισα Bread Factory.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο « Δ.Τόφαλος», με ώρα έναρξης τις 17:00 και ο στόχος του Προμηθέα είναι διπλός. Αφενός να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα από το Θεσσαλικό συγκρότημα στο αντίστοιχο παιχνίδι του α΄ γύρου στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης (η ομάδα του Μάκη Γιατρά είχε κάνει τότε… χαρακίρι, χάνοντας με σκορ 85-81) και αφετέρου να δοκιμαστούν κάποια πράγματα ενόψει της… Μεγάλης Εβδομάδας που ακολουθεί στο Κύπελλο Ελλάδας, αρχής γενομένης από τον προημιτελικό με τον Κολοσσό H Hotels στη Ρόδο στις 9/2.

Στη διάθεσή του ο προπονητής του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς θα έχει τους Έβανς, Λούντζη, Αθηναίου, Ν. Μπαζίνα, Μίλερ, Τζέριαν Γκραντ, Βασιλείου, Χριστοδούλου, Κολιό, Γ. Αγραβάνη, Δ. Αγραβάνη, Τζεράι Γκραντ, Τανούλη, Κουρουπάκη και Αγκμπελίζ, ενώ αγώνας δρόμου γίνεται και για τον προερχόμενο από τραυματισμό Χάρη Γιαννόπουλο, προκειμένου να προλάβει τουλάχιστον τον προημιτελικό του Κυπέλλου στη Ρόδο.

«Παίζουμε στην έδρα μας με αντίπαλο μια πολύ καλή ομάδα, η οποία μας κέρδισε στο παιχνίδι του α΄ γύρου. Στόχος μας είναι να φτάσουμε στην κατάκτηση της νίκης, κάτι που επιδιώκουμε, άλλωστε, σε κάθε παιχνίδι», δήλωσε ο Μάκης Γιατράς και πρόσθεσε: «Θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει και να παίξουμε το παιχνίδι μας, έχοντας στο μυαλό μας τη Λάρισα και μόνο τη Λάρισα. Με το Κύπελλο θα ασχοληθούμε από την Κυριακή».

Το παιχνίδι του Σαββάτου θα διευθύνουν ο διεθνής Τάσος Μάνος (Αττικής) και οι Γιάννης Μαλαμάς (Κρήτης) και Διαμαντής Λόρτος (Θεσσαλονίκης), με κομισάριο τον πατρινό Γιώργο Θεοδωρόπουλο. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί από το ΕΡΤSPORTS 2 Live-ERTFLIX και ραδιοφωνικά από τον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4 FM.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η εξέλιξη του παιχνιδιού του πρώτου γύρου που έγινε στις 6 Ιανουαρίου, με τη Λάρισα Bread Factory να φτάνει στην επικράτηση με 85-81 στηριζόμενη στην τριάδα των Τζέρι Σμιθ (18π, 10/11β.), Τζέιμς Ουέμπ (14π, 9ρ.) και Ουέσλι Γκόρντον (14π, 8ρ.) ενώ για τον Προμηθέα είχαν ξεχωρίσει Δημήτρης Αγραβάνης (15π, 6ρ.) και Τζέριαν Γκραντ (12π, 6ασ.).

Με τη νίκη στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής, η Λάρισα Bread Factory πήρε το προβάδισμα στη μικρή ιστορία αναμετρήσεων με τον Προμηθέα έχοντας δύο επιτυχίες σε τρεις αγώνες. Στο αντίστοιχο παιχνίδι της περσινής σεζόν, η θεσσαλική ομάδα είχε σημείωσε μία σπουδαία νίκη με 76-62, επίσης για τη 14η αγωνιστική. Την είχαν οδηγήσει οι Μπράντον Ρας (20π, 4/8δ, 4/5τρ.) και Άντονι Χίκι (14π, 9ασ, 4κλ.). Για τον Προμηθέα κορυφαίοι ήταν οι Βαγγέλης Μάντζαρης (13π, 4ασ.) και Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (11π.).