Με φόρα και ψυχολογία κόντρα στον Κολοσσό

Προερχόμενος από πέντε νίκες στα τελευταία έξι παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη και με την ψυχολογία να βρίσκεται στα ύψη, ο Προμηθέας φιλοξενεί σήμερα τον Κολοσσό Ρόδου, σε ένα παιχνίδι που ίσως αποβεί καθοριστικό στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Οι Ροδίτες αυτήν την στιγμή βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση έναντι των Πατρινων, καθώς έχουν μια νίκη περισσότερη, ενώ είχαν επικρατήσει και στο ματς του πρώτου γύρου. Αν καταφέρουν να κερδίσουν ξανά, θα αποκτήσουν μεγάλο πλεονέκτημα στη μάχη για ένα καλό πλασάρισμα στη βαθμολογία, εν όψει των Play Offs.

Ο Προμηθέας, από την άλλη, με σύμμαχο την έδρα του και το πολύ καλό momentum στο οποίο βρίσκεται, είναι αποφασισμένος να…πολεμήσει για ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα, ώστε να μπει δυναμικά σε τροχιά τετράδας. Τον αγώνα θα διευθύνουν οι κύριοι Πουρσανίδης, Μάνος και Μαλαμάς. Το τζάμπολ θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Εrtsports 1 και ραδιοφωνικά από τον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4.

Ο αντίπαλος

KOLOSSOS H HOTELS

Αν και άλλαξε προπονητή, με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να διαδέχεται τον Ηλία Καντζούρη και διαφοροποίησε σχεδόν όλο του το ρόστερ, ο Κολοσσός Ρόδου κράτησε την περσινή του δυναμική και έχει και φέτος ρόλο πρωταγωνιστή στο πρωτάθλημα. Μπορεί να ξεκίνησε τη σεζόν κάπως μουδιασμένα, με ήττες από Ιωνικό και Καρδίτσα, ομάδες χαμηλότερης ταχύτητας, ωστόσο το συγκρότημα από το «σμαραγδένιο» νησί βελτιώθηκε αισθητά και μετέτρεψε την έδρα του σε απόρθητο φρούριο, καθώς στο κλειστό της Καλλιθέας μετράει 7 νίκες σε ισάριθμα ματς. Εκτός έδρας, οι επιδόσεις του Κολοσσού δεν είναι τόσο καλές, ωστόσο η πρόσφατη νίκη του επί του Άρη στο κατάμεστο «Nick Galis Hall» απέδειξε πως οι Ροδίτες είναι ικανοί για…ζημιές και μακριά από το γήπεδό τους.

Player to watch

O Michael Dixon επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, για να ενισχύσει τον Κολοσσό Ρόδου. Ο 33χρονος Αμερικανός γκαρντ έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό από την θητεία του στην ΑΕΚ τη σεζόν 2016-17. Στο σύντομο διάστημα που βρίσκεται στη Ρόδο, ο Dixon μετράει 10,8 πόντους και 2,5 ασίστ, δείχνοντας την εκτελεστική του δεινότητα και έχοντας καθοριστική συμβολή σε σημαντικές νίκες της ομάδας του.

Προϊστορία

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναμετρήσεις Κολοσσού και Προμηθέα, με τις δύο ομάδες να έχουν αναμετρηθεί 17 φορές σε επίσημο παιχνίδι και τους «Αχαιούς» να έχουν σημειώσει 10 νίκες, έναντι 7 των Ροδιτών. Oι δύο ομάδες έχουν ήδη τεθεί δύο φορές αντιμέτωπες τη φετινή σεζόν. Πρώτα για το Super Cup, με τον Προμηθέα να κερδίζει εύκολα (95-71) και εν συνεχεία για το πρωτάθλημα, με τους Ροδίτες να παίρνουν το…αίμα τους πίσω (69-67).

Συνδετικοί κρίκοι

Δύο παλιούς γνώριμους θα βρει απέναντί του απόψε ο Προμηθέας, καθώς ο Δημήτρης Κατσίβελης και ο Χάρης Γιαννόπουλος έχουν φορέσει στο παρελθόν την φανέλα των «Αχαιών». Από την άλλη, ο Trevis Simpson θα αγωνιστεί απέναντι στην πρώην ομάδα του, καθώς ο Αμερικάνος forward έπαιξε τη σεζόν 2013-14 στον Κολοσσό.