Με 16 ομάδες η Super League 2 – Όλες οι αποφάσεις

Την εισήγηση να παραμείνουν τα δύο πρωταθλήματα, Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ, ως έχουν, απαριθμώντας από 16 ομάδες τη νέα περίοδο 2020-21 αποφάσισε ο φορέας των διοργανώσεων στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε.

Η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι για την ενοποίηση των δύο κατηγοριών με την αυτόματη κατάργηση της Φούτμπολ Λιγκ δε συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 3/4 και ως εκ τούτου τουλάχιστον η δομή των πρωταθλημάτων, η εισήγηση που γίνεται προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, είναι να παραμείνει ως έχει. Συγκεκριμένα, 10 ομάδες τάχθηκαν υπέρ και 5 κατά.

Κατά συνέπεια, βάσει της απόφασης που ελήφθη στο ΔΣ, το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, καθώς και αυτό της Φούτμπολ Λιγκ θα απαριθμούν από 16 ομάδες, ωστόσο -πάντα με αυτά τα δεδομένα- η Σούπερ Λιγκ 1 θα έχει 18 ομάδες. Το νέο πρωτάθλημα αποφασίστηκε να ξεκινήσει στις 4 Οκτωβρίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης έλαβε τις εξής αποφάσεις:

«1) Αποφάσισε ομόφωνα την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων. Ετέθη πρόταση από ομάδες της Football League για ενιαία κατηγορία με την Super League 2 με δυο ομίλους των 16 ομάδων.

Υπέρ της πρότασης ψήφισαν δέκα (10) ομάδες και πέντε (5) κατά. Η πρόταση δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 3/4 που θέτει ο νόμος 4684/20.

Παραμένει σε ισχύ η προηγούμενη πρόταση περί τροποποίησης των προκηρύξεων με τις κατηγορίες διαχωρισμένες ως εξής: SL1 18 ομάδες, Super League 2 16 ομάδες και η Football League 16 ομάδες.

2) Αποφασίστηκε ως ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής η 20ή Αυγούστου και έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 η 4η Οκτωβρίου».