Μια «διαστημική» Αναγέννηση Πατρών, σκόρπισε τον Αχαϊό Σαραβαλίου

Αναγέννηση Πατρών-Αχαιός Σαραβαλίου 5-2 (25΄πεν., 70΄ Ξυπολιάς, 78΄, 85΄Νικολόπουλος, 82΄Φραντζής / 30΄πεν. Σωτηρόπουλος, 42΄ B. Nικολόπουλος)

Διαιτητής : Αλέξανδρος Φωκάς

Μια «διαστημική» Αναγέννηση Πατρών, ιδιαίτερα στο β’ μέρος, έφτασε στην πρώτη της νίκη στα Play Out, πετυχαίνοντας τεράστια νίκη απέναντι στον ανεβασμένο Αχαϊό Σαραβαλίου, βελτιώσε την θέση της βαθμολογικά, διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες της για την συνέχεια.

Η ομάδα του Σοφοκλή Παναγόπουλου έδειξε ότι το ήθελε περισσότερο, έβγαλε πάθος και τρεξίματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε σε δίκαιη ευρεία νίκη με 5-2.

Οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη καλή στιγμή στο 5’ λεπτό όταν το σουτ του Παντιώρα εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Βεντουρής, με τον Αχαϊό να απαντάει σε σούτ του Μικελάτου στο 10’ λεπτό από πολύ καλή θέση που πέρασε ψηλά άουτ.

Νέα καλή ευκαιρία είχαν οι Σαραβαλιώτες στο 18’ λεπτό, όταν ο Μούτσα από καλή θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει, με την Αναγέννηση να ανεβάζει «στροφές» και στο 25’ λεπτό να κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του Νικολόπουλου μέσα στην περιοχή.

Ο Ξυπολιάς που ανέλαβε την εκτέλεση έσπασε την «κατάρα» των προηγούμενων αγώνων και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 1-0.

Στο 30’ λεπτό ήταν η σειρά του Αχαϊού να κερδίσει πέναλτι, όταν ο Μούτσα πρόλαβε την έξοδο του Αγοράκη, ο οποίος τον ανέτρεψε καθαρά, με τον Φωκά να δείχνει την εσχάτη των ποινών.

Ο Σωτηρόπουλος που ανέλαβε την εκτέλεση ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 31’ λεπτό ο Βεντουρής απέκρουσε το καλό φάουλ του Τζελεπή, ενώ στο 35’ λεπτό ο Αγοράκης εξουδετέρωσε σταθερά την κεφαλιά του Μούτσα από την μικρή περιοχή.

Στο 40’ λεπτό ο Κυριακόπουλος εκτέλεσε εξαιρετικά φάουλ από τα δεξιά, με τον Αγοράκη να διώχνει με τα ακροδάχτυλα την μπάλα, πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα του.

Στο 42’ λεπτό ο Αχαϊός πήρε κεφάλι στο σκορ, όταν ο Μικελάτος σούταρε από την γραμμή της περιοχής, ο Αγοράκης απέκρουσε την μπάλα, αλλά ο αφύλαχτος Β. Νικολόπουλος σε κενή εστία σημείωσε το 1-2.

Στο β’ μέρος το παιχνίδι πήρε μια εντελώς διαφορετική τροπή. Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να γυρίσουν το παιχνίδι, ισοφάρισαν αρχικά στο 70’ λεπτό με φάουλ του Ξυπολιά, και κατάφεραν να ξαναπάρουν το προβάδισμα στο 78’ λεπτό σε εξαιρετική αντεπίθεση και ωραίο τελείωμα του Κ. Νικολόπουλου.

Μάλιστα δεν σταμάτησαν εκεί, αφού στο 82’ ο Φραντζής με κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-2 και ενώ δύο λεπτά πριν ο Αχαϊός είχε χάσει τεράστια ευκαιρία με τον Παπαστεργίου και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κυριαζόπουλου για να ισοφαρίσει το παιχνίδι.

Στο 85’ λεπτό και σε νέα αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Κ. Νικολόπουλος πέρασε και τον Βεντουρή για το 5-2, ενώ η τελευταία καλή στιγμή ανήκει στους Σαραβαλιώτες, με τον Μικελάτο να εκτελεί φάουλ, τον Αγοράκη να διώχνει ελαφρώς με τα δάχτυλα και την μπάλα να καταλήγει δοκάρι και άουτ.

Τελικό σκορ το 5-2, σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση της Αναγέννησης, η οποία έπαιζε το τελευταίο της χαρτί και κατάφερε να μην το «κάψει».

Πριν το παιχνίδι έγινε τιμητική βράβευση από τους ανθρώπους του Αχαϊού στον πολύπειρο πορτιέρο της Αναγέννησης Πατρών Κώστα Αγοράκη για την προσφορά του στην ομάδα του Σαραβαλίου. Την πλακέτα του έδωσε ο Αριστείδης Τσελεπής.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΤΡΩΝ (Σ. Παναγόπουλος): Αγοράκης, Ρόδης, Μενύχτας, Πέτρου, Ξυπολιάς (84’ Τσίμπιτσης), Παντιώρας, Αλποχωρίτης (88’ Κούρκουλος), Γκοτσόπουλος (84’ Μασούρας), Νικολόπουλος(84’ Αργυρόπουλος), Τζελέπης, Φραντζής (87’ Πετρακόπουλος).

ΑΧΑΙΟΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ (Π. Χρηστίδης): Βεντουρής, Σκλαβούνος, Κυριακόπουλος, Ανδριέλλος, Παπαστεργίου, Σωτηρόπουλος (73’ Ντεντόπουλος) , Νικολόπουλος (61’ Καντάς), Κυριαζόπουλος, Μικελάτος (84’ Σκλαβούνος), Κακαφώνης , Μούτσα.