Μοιρασιά βαθμών και εντυπώσεων στο “Κ. Ζάρρας”

Αχαϊός Σαραβαλίου-ΑΕ Πάτρα 1-1 (71’ πεν. Κασπίρης / 43’ Ξυπολιάς)

Διαιτητής : Καδδάς (Νούλας-Χαμουζάς)

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Αχαϊός Σαραβαλίου και ΑΕ Πάτρα στο μεταξύ τους τοπικό ντέρμπι στο «Κ. Ζάρρας», με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα καλό ημίχρονο, τους δε φιλοξενούμενους στο πρώτο μέρος και τους γηπεδούχους να κάνουν την δική τους αντεπίθεση στην επανάληψη.

Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 15’ λεπτό, με το σούτ του Σταματέλου να μπλοκάρει ο Λέσσι, ενώ στο 19’ λεπτό ο πορτιέρο των γηπεδούχων έπραξε το ίδιο στο επικίνδυνο φάουλ του Παναγιωτόπουλου.

Στο 25’ λεπτό είχαμε νέα καλή στιγμή για την ομάδα του Νίκου Τσολόπουλου, όταν το πλασέ του Ξυπολιά από καλή θέση μπλόκαρε και πάλι ο Λέσσι.

Στο 28’ λεπτό το απευθείας σούτ του Ξυπολιά πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια, για να φτάσουμε στο 43’ όπου τελικά ο έμπερος επιθετικός της ΑΕ Πάτρα, με πλασέ μέσα από την μικρή περιοχή άνοιξε το σκορ για το 0-1.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι που ουσιαστικά ήταν «άφαντοι» στο α’ μέρος, μπήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και έδειξαν από την αρχή τις διαθέσεις τους.

Στο 50’ λεπτό το σουτ του Σακελλαρίου, μπλόκαρε με επιτυχία ο Θανόπουλος, ενώ στο 64’ λεπτό ο ίδιος ποδοσφαιριστής δεν κατάφερε μετά από αναταραχή μέσα στην περιοχή της ΑΕ Πάτρα, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 70’ λεπτό ο Αχαϊός Σαραβαλίου κέρδισε πέναλτι, όταν σε σέντρα του Χαϊκάλη από τα δεξιά, η μπάλα χτύπησε σε χέρι αμυνόμενου της ΑΕ Πάτρα, με τον Καδδά να είναι κοντά στην φάση και να υποδεικνύει την παράβαση, που όμως αμφισβήτησαν έντονα οι φιλοξενούμενοι.

Ο Κασπίρης ευστόχησε από τα 11 βήματα και ισοφάρισε για την ομάδα του σε 1-1.

Μάλιστα δύο λεπτά μετά το τέρμα της ισοφάρισης, ο σκόρερ του Αχαϊού εκτέλεσε ένα πολύ καλό μακρινό φάουλ, με τον Θανόπουλο να διώχνει με υπερένταση με τις γροθιές.

Στο 77’ λεπτό νέο καλό σουτ του Κασπίρη απόκρουσε ο Θανόπουλος, ενώ η μεγάλη απάντηση τηε ΑΕ Πάτρα ήρθε στο 85’ λεπτό με το δυνατό σούτ του Παναγόπουλου και την εξαιρετική επέμβαση σε κόρνερ του Λέσσι.

Στο 88’ λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να κάνουν την ολική ανατροπή, όταν ο Πρίφτης από δεξιά έβγαλε πολύ όμορφη σέντρα, ο Κασπίρης έπιασε το απευθείας σούτ αναγκάζοντας τον Θανόπουλο σε νέα μεγάλη επέμβαση, ενώ στην συνέχεια ο Πρίφτης προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια της ΑΕ Πάτρα, με το 1-1 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης και πιθανότατα το δικαιότερο, σύμφωνα με την εικόνα και των δύο ομάδων.

ΑΧΑΪΟΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ : Λέσσι, Νικολόπουλος (46’ Χαϊκάλης), Νάνος, Δημόπουλος, Α.Κ. Σωτηρόπουλος, Ανδριέλος, Σακελλαρίου, Θεοδωρόπουλος (46’ Κασπίρης), Πρίφτης, Μπαζάρογλου (88’ Α. Β. Σωτηρόπουλος), Σουβαλιώτης (46’ Καφεντζής)

ΑΕ ΠΑΤΡΑ 2005 : Θανόπουλος, Τσιούστας, Σοφιανός, Αβραμόπουλος, Νάσης, Αγκαράϊ, Σταματέλος (80’ Αγγελόπουλος), Βουρλούμης, Ρηγόπουλος (83’ Παναγόπουλος), Παναγιωτόπουλος (73’ Λαγός), Ξυπολιάς (90’ Μπουρής)