Μονομαχία πρόκληση κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

O Προμηθέας Πάτρας ετοιμάζεται για μια καθοριστική εβδομάδα στο κυνήγι της πρώτης τετράδας του ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς έχει μπροστά του 3 πολύ δύσκολα παιχνίδια απέναντι σε ομάδες της πρώτης τριάδας της βαθμολογίας, ξεκινώντας με την ΑΕΚ εκτός έδρας, ενώ ακολουθεί η διπλή κόντρα με το Λαύριο (στο Λαύριο την Τετάρτη 20/1 και στην Πάτρα το Σάββατο 23/1).

Η ομάδα της Πάτρας έχει μία σημαντική πρόκληση απέναντι στην πολύ ισχυρή αλλά και ελλιπή ΑΕΚ, που έχει συμπληρώσει 11 παιχνίδια και 15 μήνες αήττητη στην έδρα της (από τις 19/10/19, όταν είχε ηττηθεί με 90-91 από το Περιστέρι), σ’ ένα ζευγάρι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, που μας έχει χαρίσει πολλά συναρπαστικά παιχνίδια τα τελευταία χρόνια. Ο εξ αναβολής αγώνας για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Basket League κόντρα στον “Γηραιό” θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών στο κλειστό του ΟΑΚΑ «Νίκος Γκάλης» το Σάββατο 16 Ιανουαρίου με ώρα έναρξης τις 17:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3 HD και ραδιοφωνικά από τον Skai Patras 89.4

O Προμηθέας ταξίδεψε χθες στην Αθήνα με την αποστολή των τελευταίων αγώνων κι έτσι ο προπονητής της ομάδας, Μάκης Γιατράς, αναμένεται να έχει στη διάθεσή του τους εξής αθλητές: Αγκμπελίς, Δ. Αγραβάνη, Αθηναίου, Γιαννόπουλο, Μίλερ, Τζεράι Γκραντ, Λούντζη, Χριστοδούλου, Γ. Αγραβάνη, Τζέριαν Γκραντ, Μπαζίνα και Τανούλη.

O προπονητής της ΑΕΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, ανέφερε τα εξής σε δηλώσεις του στον διαδικτυακό ιστότοπο της ομάδας: «Δεν χωρά αμφιβολία, ότι η αναμέτρηση, εκ προοιμίου είναι πάρα πολύ δύσκολη. Ο αντίπαλός μας είναι μία ομάδα, που έχει αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό το ρόστερ. Έφερε καλούς και ποιοτικούς παίκτες. Σε συνδυασμό, λοιπόν, με τις δικές μας απουσίες θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς για μας. Απαιτείται ειδική διαχείριση. Είμαστε προσηλωμένοι, ωστόσο, στο στόχο. Πρέπει να προσαρμοστούμε στις διαμορφωθείσες συνθήκες. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Εκτός αποστολής έχουν τεθεί οι τραυματίες Σλότερ, Ζήσης, Κατσίβελης και Γιάνκοβιτς, ενώ αμφίβολος είναι και ο Ρογκαβόπουλος.

Από την πλευρά του Προμηθέα, ο Μιχάλης Λούντζης ανέφερε τα εξής στο blog του στο site του ΕΣΑΚΕ: «Προηγείται ο αγώνας απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, την ΑΕΚ, και μάλιστα εκτός έδρας, στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος, με πολύ ποιοτικούς παίκτες και πολύ ισχυρή παρουσία και στις 2 πλευρές του παρκέ: παίζει πολλή πιεστική και είναι καλά διαβασμένη άμυνα, ενώ έχει πολλές λύσεις στην επίθεση. Γι’ αυτό, πέρα από τα να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και πιστοί στο αγωνιστικό μας πλάνο και τα 40 λεπτά, θα πρέπει να κάνουμε κατάθεση ψυχής στο παρκέ και να λειτουργήσουμε όλοι μαζί σα μια ενωμένη γροθιά, γιατί συχνά αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στη θέληση και πρέπει να αποδείξουμε στο γήπεδο πως το θέλουμε περισσότερο».

Οι Χάρης Γιαννόπουλος και Δημήτρης Κατσίβελης αγωνίζονταν τα 2 προηγούμενα χρόνια στον σημερινό τους αντίπαλο, ενώ, βέβαια, ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στον πρώην αρχηγό του Προμηθέα, Νίκο Γκίκα, που αγωνίζεται την τελευταία διετία στην ΑΕΚ μετά από 3 χρόνια στην Πάτρα, παραμένοντας πρώτος στις λίστες του Προμηθέα στη Basket League σε αγώνες (95), ασίστ (409) και κλεψίματα (99).

Στο δικό του blog στο site του ΕΣΑΚΕ ο Νίκος Γκίκας ανέφερε τα εξής: “Προερχόμαστε από ένα πολύ δύσκολο ματς, την προηγούμενη εβδομάδα, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Πιστεύω πως τα δώσαμε όλα, προσπαθήσαμε μέχρι τέλους, ωστόσο, δεν τα καταφέραμε και χάσαμε στις λεπτομέρειες. Είμαστε απογοητευμένοι, αλλά πρέπει να αφήσουμε το ματς αυτό στην άκρη πλέον και να κοιτάξουμε μπροστά. Το αυριανό ματς με αντίπαλο τον Προμηθέα, είναι εξίσου σημαντικό για όλους μας, αλλά και για τον κόσμο μας. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα, η οποία έχει αλλάξει πάρα πολύ της τις τελευταίες εβδομάδες. Αγωνίζεται με ενθουσιασμό και ένταση και αυτό είναι ένα κομμάτι που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα. Πέρασα τρία χρόνια στον Προμηθέα, διατηρώ καλές σχέσεις με τους ανθρώπους της ομάδας και θα τους δω όλους στο γήπεδο αύριο. Αυτό όμως είναι ένα άλλο κομμάτι εκτός του αγωνιστικού.

Αύριο πρέπει να τα δώσουμε όλα, να παίξουμε και για τα παιδιά που λείπουν και να κερδίσουμε το ματς που θα μας ανεβάσει τη ψυχολογία ενόψει της συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη”.

Το ζευγάρι των 2 ομάδων έχει καθιερωθεί ως κλασικό τα τελευταία χρόνια με τους 2 αντιπάλους να έχουν συγκρουστεί σε 3 ημιτελικές ή τελικές σειρές (7 συνολικά αγώνων). Η παράδοση στις μονομαχίες των 2 ομάδων είναι απόλυτα μοιρασμένη με ΑΕΚ και Προμηθέα να έχουν από 7 νίκες (5-2 υπέρ της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, 4-1 υπέρ του Προμηθέα στην Πάτρα και 1-1 σε ουδέτερες έδρες).