«Μπορεί και να ακυρωθεί η σεζόν στα γυναικεία πρωταθλήματα»

Πραγματοποιήθηκε η Επιτροπή Γυναικείου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, η οποία είχε ως θέμα να καταλήξει σε προτάσεις αναφορικά με τα γυναικεία πρωταθλήματα.

Προτάσεις τις οποίες και θα καταθέσει στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας. Η Επιτροπή, δεν κατέληξε σε προτάσεις, οι εργασίες της πήραν αναβολή για μια βδομάδα, ενώ κατέθεσε μια οικονομοτεχνική μελέτη, την οποία θα επεξεργαστεί το οικονομικό επιτελείο της Ομοσπονδίας, ώστε σε συνδυασμό με τα χρήματα που θα λάβει από την UEFA, να διαπιστώσει αν αυτό μπορεί να ερφαρμοστεί.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας, Γιώργος Χατζησαρόγλου, μίλησε στο ilia.news, αποκαλύπτοντας ότι είναι ορατό το ενδεχόμενο ακόμα και να ακυρωθεί η σεζόν και να μην υπάρξουν άνοδοι.

Για τη Β΄ Εθνική, εξετάζεται ένα πλάνο ανόδου των δυο ομάδων, ή τουλάχιστον των ομάδων εκείνων οι οποίες έχουν μαθηματικά εξασφαλίσει την άνοδο:

«Το γυναικείο ποδόσφαιρο, έχει την ιδιαιτερότητα ότι χρηματοδοτείται από την ΕΠΟ. Η Ομοσπονδία δίνει κάποια χρήματα στους συλλόγους που διατηρούν γυναικείες ομάδες. Το όποιο πλάνο αναδιάρθρωσης, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες ομάδες που θα πάρουν την άνοδο, θα το επεξεργαστούμε οικονομικά, να δούμε αν μπορεί να υλοποιηθεί».

Σε ερώτησή μας για το αν υπάρχει ενδεχόμενο ακύρωσης της σεζόν, απάντησε καταφατικά: «Ασφαλώς υπάρχει και ενδεχόμενο ακύρωσης της σεζόν και τη νέα σεζόν οι ομάδες να ξεκινήσουν από την κατηγορία στην οποία αγωνίζονταν. Δεν έχουν ξεκαθαρίσει σε όλους τους ομίλους οι πρωταθλητές. Δεν γίνεται να ανέβει ομάδα που δεν έχει κατακτήσει μαθηματικά την άνοδο».

Όσον αφορά για τη Γ΄ Εθνική και ειδικότερα για το ενδεχόμενο ανόδων,  πρωτάθλημα που αφορά άμεσα την εκπρόσωπο της Ηλείας Νίκης Τραγανού, ο κ. Χατζησαρόγλου, απάντησε: «Στο σενάριο στο οποίο θα υπάρξουν άνοδοι, από τη Γ΄ Εθνική θα ανέβει μια ομάδα. Και αυτή θα είναι η καλύτερη σε κάθε όμιλο. Όχι η πρωτοπόρος, αλλά η καλύτερη. Επειδή δεν έχουν όλες οι ομάδες τον ίδιο αριθμό παιχνιδιών, θα υπολογιστεί με ένα νέο σύστημα που εισάγεται και βασίζεται σε μαθηματικές πράξεις, ποια ομάδα είναι η καλύτερη, αυτή και η οποία θα πάρει την άνοδο».