Μπορούσε το κάτι παραπάνω ο Άρης Πατρών

Στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα τερμάτισε o ιστορικός Άρης Πατρών.

Οι “κόκκινοι” την φετινή χρονιά στηρίχθηκαν σε ένα νεανικό ρόστερ με πρωτεργάτη τον coach Γιάννη Βογιατζή. Για την ομάδα της πλατείας Ελευθερίας την φετινή χρονιά ξεχώρισε μέσο επιθετικά ο Μίλτος Μητρόπουλος που ήταν και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 10 τέρματα.

Επίσης τον βοήθησαν τόσο στο σκοράρισμα όσο και στην δημιουργία οι Στάθης Τσαρτόλιας, Βασίλης Ραμόπουλος και Μιχάλης Μιχαλόπουλος. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής ξεχώρισε η εμπειρία του Χρήστου Αλποχωρίτη και του Γιώργου Καταρτζόπουλου.

Ενώ αμυντικά ξεχώρισε ο Κώστας Μεντζελόπουλος και ο Γιώργος Λάτσης ο οποίος βοήθησε την ομάδα και μεσοεπιθετικά. Αρκετά καλή παρουσία είχε και στα γκολπόστ ο Θανάσης Χάχαλης, αφού ήταν σταθερός σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος.

Πολύτιμη βοήθεια έδωσε τον Ιανουάριο η σπουδαία προσθήκη του Ντίνου Φούφουλα ο οποίος βοήθησε την ομάδα του Άρη εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ενώ το μέλλον της ομάδας θεωρείται ο νεαρός Αλέξης Γκολφίνος ο οποίος στην παρθενική του συμμετοχή στην Α΄ Κατηγορία κατάφερε να σημειώσει 3 τέρματα και να βρίσκεται και να βρίσκεται στην 2η θέση πίσω από τον Μητρόπουλο έχοντας τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορική ομάδα του Άρη Πατρών.

Δυστυχώς ένα από τα αρνητικά στοιχεία του συλλόγου ήταν πως δεν μπόρεσε να κερδίσει καμία ομάδα που τερμάτισαν στα πλέι-οφ καθώς κόντρα σε Παναιγιάλειο, Αετό Πατρών, Κεραυνό και Νίκη Προαστείου μέτρησε 7 ήττες και 1 ισοπαλία (1-1 Κεραυνός).

Η ομάδα του Γιάννη Βογιατζή στο φετινό πρωτάθλημα είχε απολογισμό 11 νίκες 4 ισοπαλίες και 7 ήττες. Εντός έδρας μέτρησε 7-1-3, ενώ εκτός έδρας 4-3-4. Η επιθετική γραμμή της ομάδας των Προσφυγικών ήταν πολύ καλή αφού κατάφερε να σκοράρει 40 τέρματα και δέχθηκε 29.

Αναλυτικά οι σκόρερ του Άρη Πατρών την φετινή σεζόν:  Μητρόπουλος 10, Τσαρτόλιας 7, Ραμόπουλος 5, Παναγόπουλος 5, Γκολφίνος 3, Λάτσης 2, Μιχαλόπουλος 2, Φούφουλας 2, Καταρτζόπουλος 1, Μεντζελόπουλος 1, Αλποχωρίτης 1, Θεοδωρόπουλος 1

Τέλος στο κύπελλο ερασιτεχνών η ιστορική ομάδα του Άρη Πατρών βρισκόταν στην προημιτελική φάση του θεσμού και ετοιμαζόταν να αγωνιστεί εκτός έδρας κόντρα στον Παναιγιάλειο.

Ενώ νωρίτερα ο Άρης είχε καταφέρει να αποκλείσει τον Αετό Πατρών (2-1), Αναγέννηση Πατρών (3-2) και Καλάβρυτα (1-3). Ο Άρης Πατρών είναι ο 2ος επιλαχών μετά την Δόξα Παραλίας σε περίπτωση που ο Ατρόμητος Πατρών δεν θελήσει να συμμετάσχει την νέα χρονιά στο Κύπελλο Ελλάδος.

Επιμέλεια: Βύρωνας Ξυπολιάς