Νέα σπουδαία νίκη για τον Αχαϊκό

Για ακόμη μια αγωνιστική η ομάδα του Αχαϊκού έδειξε πως μόνο τυχαίο δεν είναι η 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα,καθώς σε μια πολύ δύσκολη και απαιτητική εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Αναγέννηση Πατρών κατάφερε να φύγει νικητής με 0-1 και να πανηγυρίσει το τρίποντο και την πρωτιά, σαν πρωταθλητής χειμώνα.

Από την άλλη πλευρά η Αναγέννηση Πατρών μετά την χθεσινή ήττα βρίσκεται στην 5η θέση με 12 βαθμούς και στο -7 από τον πρωτοπόρο Αχαϊκό. Στην πρώτη κλασσική ευκαιρία της αναμέτρησης είχαμε και γκολ, συγκεκριμένα στο 18′ ο Ψαρράς εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά στην καρδιά της άμυνας και ο Ρόντος στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα την έστειλε καταλάθος στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1.

Η πρώτη κλασσική ευκαιρία για την Αναγέννηση Πατρών ήρθε στο 36′ αλλά το σουτ του Παντιώρας από το ύψος της μεγάλης περιοχής κατέληξε άουτ. Με την συμπλήρωση μία ώρας παιχνιδιού η Αναγέννηση Πατρών έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα,όταν ο Ξυπολιάς εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά ο Βαμβουκλής έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του αλλά το πλασέ του Ρόδη από το ύψος της μικρής περιοχής κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό το σουτ του Γκοτσόπουλου εντός περιοχής πέρασε άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα ο Τρίγκας θα αποκρούσει εξαιρετικά σε κόρνερ το δυνατό και ψηλοκρεμαστό σουτ του Στάμου. Στο 75′ ο Αχαϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματα του αλλά το πλασέ του Παντελή από πλεονεκτική θέση κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.

Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού η Αναγέννηση Πατρών προσπάθησε με νύχια και με δόντια για να βρει το γκολ της ισοφάρισης, κάτι που δεν τα κατάφερε με το τελευταίο σφύριγμα του κ. Καδδά να βρίσκει τον Αχαϊκό νικητή και πρωτοπόρο για ακόμη μία αγωνιστική.

Συνθέσεις:

Αναγέννηση Πατρών (Κυριάκος Θούας): Τρίγκας, Γκοτσόπουλος, Κοτσανόπουλος (75′ Τσάμης), Γεράρδης, Ξυπολιάς, Ρόντος (46′ Κατσιάδας), Διαμαντόπουλος, Ρόδης, Φραντζής, Παντιώρας, Ορφανίδης.

Αχαϊκός: (Κώστας Κραβαριώτης) : Βαμβουκλής, Μεμάγκα (70′ Παπουτσιδέλλης), Κυριάκου, Σταυριανός, Σκρεμμύδας, Ροδίτης, Στάμος, Ψαρράς (60′ Παντελής), Γραμματικός, Χότζα, Νικολόπουλος.

Επιμέλεια: Βύρωνας Ξυπολιάς