Νίκη ανάσα για τον Ολυμπιακό Πατρών

Σε μια πολύ σπουδαία νίκη ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος της Β΄Κατηγορίας σημείωσε ο Ολυμπιακός Πατρών, καθώς κατάφερε να επικρατήσει εντός έδρας στο γήπεδο των Προσφυγικών κόντρα στον Πυρσό με σκορ 2-0.

Με αυτήν την νίκη η ομάδα του Κώστα Κωλέτση έφτασε τους 16 βαθμούς και φαίνεται πως θα παλέψει με νύχια και με δόντια ώστε να καταφέρει να εξασφαλίσει την παραμονή στην Β κατηγορία. Στα του παιχνιδιού τώρα η πρώτη καλή ευκαιρία σημείωσε από πλευράς των γηπεδούχων και συγκεκριμένα στο 30′ ο Τριανταφύλλου έκανε το γύρισμα από τα αριστερά αλλά το σουτ του Μπερτσουκλή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 38′ ήταν η σειρά του Πυρσού να απειλήσει αλλά το σουτ του Φράγκου κατέληξε πάνω από τα δοκάρια. Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 61′ ο Κλίτσας εκτέλεσε το κόρνερ αλλά το σουτ του Π.Μαχμούντ κατέληξε πάνω από τα δοκάρια. Στο 68′ ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να απαντήσει αλλά το σουτ του Δ.Καράμπελα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Για να έρθουμε στο 77′ όταν ο Τριανταφύλλου ανατράπηκε εντός περιοχής από αμυντικό του Πυρσού με τον διαιτητή να καταλογίζει το σημείο του πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τριανταφύλλου με τον Παντζόγλου να αποκρούσει στην δεξιά του γωνία και στην συνέχεια οι αμυντικοί να απομακρύνουν σε κόρνερ. Ο Κονδύλης εκτέλεσε το κόρνερ ο Παντζόγλου μπλόκαρε εύκολα την μπάλα, στην συνεργασία προσπάθησε γρήγορα να εκτελέσει το βολέ και να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι αλλά άθελά του, του έφυγε η μπάλα μέσα από τα χέρια με τον ίδιο να κάνει επαφή με την μπάλα εκτός περιοχής με τον Διαιτητή της αναμέτρησης να τον αποβάλει με κόκκινη κάρτα,(σε μια φάση όπου διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι άνθρωποι του Πυρσού,για φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα).

Στο 81′ ύστερα από λάθος στην άμυνα του Πυρσού ο Χαράλαμπος Νιάχος θα βγει τετ α τετ και με ψύχραιμο πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ο Νιάχος θα ανατραπεί εντός περιοχής από αμυντικό του Πυρσού με τον Μιχαλόπουλο να καταλογίζει για 2η φορά το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Νιάχος για το τελικό 2-0.

Συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΤΡΩΝ (Κώστας Κωλέτσης): Φίλιππας, Μπερτσουκλής (46’Κώτης), Μαγνησαλής, Κουκίδης, Δημόπουλος, Κωλέτσης (86′ Γαλάνης), Ζαφειρίου, Πουρνατζής (28′ Νιάχος), Δ.Καράμπελας (86′ Β.Καράμπελας), Τριανταφύλλου, Παναγόπουλος (71′ Κονδύλης).

ΠΥΡΣΟΣ (Κώστας Πλώτας) : Παντζόγλου, Π.Μαχμούντ, Γιαννόπουλος, Αθανασόπουλος, Μαρουλάς (79′ Κολώνης), Γ.Σκούτας (80′ Δ.Αλεξόπουλος), Κ.Μαχμούντ, Κλίτσας, Αγγ.Σκούτας (69′ Γ.Αλεξόπουλος), Λόης, Φράγκος.

Επιμέλεια: Βύρωνας Ξυπολιάς